Maak jouw groep #Scoutingtoekomstproof! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 2, januari 2019
Maak jouw groep #Scoutingtoekomstproof
Met alles wat jij vandaag doet voor Scouting draag je bij aan de toekomst van Scouting. Van jouw eigen groep, maar ook van Scouting in het algemeen. Want omdat jij vandaag die gave opkomst voorbereidt of dat ene klusje nog even regelt, hebben jouw leden extra veel plezier tijdens het programma. En misschien later als ze groot zijn zelf de rol pakken die je nu hebt. Zodat wat jij nu geeft, ze later zelf kunnen doorgeven aan anderen. En stel, je wilt Scouting voor nog meer kinderen en jongeren mogelijk maken, wat zou je dan nu al kunnen doen? Een kleine verandering, maar net een tikkie cooler, uitdagender, handiger of beter. In deze @-scout lees je meer.

Lees meer!
delen op
Neem een kijkje in de etalage!
De komende weken leggen we je in elke @-scout een thema voor. We geven je ideeën wat je kunt doen om Scouting toekomstproof te maken. Nieuwe tools, activiteiten, voorbeelden en achtergrondinformatie. De eerste etalage die we voor je gevuld hebben is de algemene etalage van de Toekomstvisie. Daarin vind je producten die je kunnen helpen met kiezen wat je echt belangrijk vindt voor de toekomst van jouw eigen groep, regio of team.
Lees meer!
delen op
Scoutingdilemmaspel: durf jij te kiezen?
Stel, je hebt een dag vrij. En je denkt ‘vandaag ga ik wat voor Scouting doen!’. Wat ga je doen? Nadenken over hoe de volgende opkomst nog leuker kan? Kijken hoe je meer leden kan werven? Ouders bellen om te vragen of ze willen helpen? Je tijd kun je maar één keer besteden. Keuzes... Om je te helpen met kiezen, is er nu het Scoutsdilemma-spel. Download het spel hier gratis en print hem uit of bestel ‘m tegen kostprijs bij de ScoutShop.
Lees meer!
delen op
Hoe is de toekomstvisie tot stand gekomen?
In 2015 zijn 400 landelijke, groeps- en regiovrijwilligers, ouders van jeugdleden en externe partners bijeen gekomen. Zij hebben aangegeven hoe zij denken over de toekomst van Scouting. Hieruit is de toekomstvisie geformuleerd: 'Scouting voegt waarde toe aan de samenleving door scouts uit te dagen zich te ontwikkelen en daarbij met elkaar veel plezier te beleven.' Daar horen vijf thema's bij die hieraan bijdragen: Ontwikkeling en Uitdaging, Trots en Zichtbaarheid, Open en DIvers, Samenwerken en Verbinden en Vrijwilligers. Wil je meer weten over hoe het proces is gelopen? Check de video-uitleg op YouTube!
YouTube
delen op
Scouting Escapespel
Scouting Escapespel
Er zijn vijf toekomstthema's waarmee je als groep aan de slag kunt. Om je als groep te helpen één van de thema's te kiezen en daarbij je eigen doelen te stellen, is het Escapespel ontwikkeld. Na het spelen van het spel heb je concrete doelen waaraan je vol enthousiasme kunt gaan werken.
Nu voor 10,00
Bestel nu
delen op
 
Speltips: Douanedag
Ook de speltips zullen vanaf volgende week passen bij één van de toekomstthema's, maar zaterdag 26 januari is het eerst nog internationale dag van de douane, een leuke aanleiding om met alle speltakken aan de slag te gaan met douane en smokkelspelen.
  • Steven en Sterre Stroom zijn met hun boot al in veel verschillende landen geweest en vertellen stuiter over grenzen. Daarna gaan de bevers bezig met landje veroveren.
  • Rikki Tikki Tavi neemt de welpen mee op reis door Europa, waar in elk land een ander spel wordt georganiseerd. Via België en Frankrijk reizen ze naar Engeland en eindigen in Schotland.
  • De scouts gaan als echte multinationals geld verdienen. Hierbij kunnen ze natuurlijk hun geld ook in andere landen besteden. Wie wordt er rijk en wie wordt failliet verklaard?
  • In het centrum spelen de explorers het ruilsmokkelspel waarbij ze een klein voorwerp moeten ruilen voor een steeds groter voorwerp, terwijl ze uit de handen moeten blijven van de douane.
  • Wie van de roverscouts brengt uiteindelijk het meeste smokkelwaar mee terug naar de basis? Dat team wint dit spannende avondspel! Het kampvuur blijft nog even branden en de sterke verhalen komen op tafel.
Lees meer!
delen op
Wintersale bij ScoutShop
Het is wintersale bij de ScoutShop. Tot en met aanstaande zondag 27 januari krijg je 50% korting op het geselecteerde assortiment! Plaats de geselecteerde artikelen in je winkelwagen en vul bij het afronden van je bestelling de actiecode 'wintersale201902' in. De korting wordt dan automatisch verrekend. Shoppen maar!
Sale
delen op
EHBO-cursus bij Medische en EHBO Stam
De Medische en EHBO Stam (MES) heeft op de eerstvolgende EHBO-cursus (Oranje Kruis) nog een aantal plekken beschikbaar. De cursus bestaat uit een e-learning, praktijkweekend (9/10 februari te Hoevelaken) en examen (13 februari vanaf 18.00 in Hoevelaken). De cursus kost €145,- en is inclusief boek, e-learning, examen & diploma, materiaal, eten & drinken en overnachting. De meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden een deel van de kosten en misschien wil jouw groep of regio bijdragen in een deel van de kosten. Je kunt je inschrijven via Scouts Online en mail eventuele vragen naar de Medische en EHBO Stam via cursus@mes.scouting.nl.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Dankzij jou voelt iedere medewerker zich als een vis in het water
HRM'er LSZW
 
Etherdiscipline is bekend terrein voor jou
Hoofd Centrale Post Scout-In
 
Omdat (samen)werken weleens jouw hulp nodig heeft
Landelijk HRM Coach
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram