Een bomvolle @-scout! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 3, februari 2019
Maak diversiteit bespreekbaar
Scouting is vrienden maken. Voor nu, maar vaak ook voor het leven. Als je kijkt naar je eigen Scoutingvrienden, hoe divers is jouw groep? En hoe zorg je ervoor dat je het niet ‘ons kent ons’ is, maar ‘kom erbij’ of ‘wees welkom’ wordt. Daarmee vergroot je je eigen wereld en die van je jeugdleden. Want Scouting willen we voor iedereen. Je mag jezelf zijn ongeacht geslacht, geaardheid, afkomst of geloof.

Lees meer!
delen op
Open en divers = toekomstproof
Op de website vind je vanaf vandaag veel informatie waar je mee aan de slag kunt met je groep, binnen het thema 'Open en divers'. Tools, activiteiten, praktijkvoorbeelden, ontwikkelaanbod en achtergrondinformatie. Allemaal over o.a. scouts met een beperking, Rainbow Scouting en meiden in Scouting. Neem eens een kijkje!
Lees meer!
delen op
Rainbow Scouting
Scouting moet een veilige plek zijn voor iedereen. Dat geldt ook voor jeugdleden of vrijwilligers die LHBT+er zijn. Jeugdleden en vrijwilligers die zich identificeren als LHBTQIAP komen hier vaak in hun pubertijd achter. Wie ben ik? Hoe voel ik mij? Tot wie voel ik me aangetrokken? Maar ook: hoe gaat mijn omgeving hierop reageren? Voor vrijwilligers hebben we daarom enkele tools om dit bespreekbaar te maken met andere vrijwilligers en jeugdleden. Voor Rainbow scouts hebben we Rainbow Scoutingproducten in de ScoutShop te koop.
Lees meer!
delen op
Voor iedereen een HIT
De inschrijving voor de HIT is onlangs gestart. Sommige HIT-locaties zitten al vol, maar nog lang niet allemaal! Ook 18+ scouts kunnen hun hart ophalen als deelnemer van één van de vele HIT-locaties in het land. Wat dacht je van de Koninklijke Survival Expeditie Harderwijk, LAN HIT, MotorHIT of Pio-Extreme? En sinds dit jaar is er ook een Rainbow-HIT (15 - 21 jaar) en een MeidenHIT (voor jeugdleden 14 - 18 jaar), beide in Mook!
Lees meer!
delen op
Wie is jouw heldin? - 8 maart Internationale Vrouwendag
Jij gelooft in Scouting voor meiden. Je hebt de wens om meiden meer centraal te stellen en wilt hiermee aan de slag. Je hebt zin in het ontmoeten van gelijksgestemden en bent op zoek naar inspiratie om aan de slag te gaan om meer meiden en vrouwen bij Scouting te krijgen. Dan ben jij van harte uitgenodigd voor een inspirerende avond. Wanneer: vrijdag 8 maart van 19.30 - 22.00 uur. Waar? Centraal in Nederland. Wil jij een plekje op de gastenlijst? Stuur een mailtje naar meiden@scouting.nl!
Lees meer!
delen op
Girl Powerrr Event - best practice
Bij Scouting zijn er minder meisjes lid dan jongens. Hoe dan? Scouting is voor jongens en meisjes even leuk. Als jouw groep hier ook tegenaan loopt kun je meerdere dingen doen: alle leden uit jouw speltak een vriendin/nichtje/buurmeisje uitnodigen om een opkomst mee te draaien. Of je organiseert een Girl Powerrr Event! Meerdere groepen hebben al een succesvol event achter de rug. Jullie straks ook?
Lees meer!
delen op
Speltips: vrouwen in de wetenschap
  • Jane Goodall bestudeerde het gedrag van apen. Eén van de grootste bijdragen van Goodall was de ontdekking dat chimpansees werktuigen maken én gebruiken. De bevers leren ook hulpmiddelen gebruiken.
  • Amelia Earhart is de eerste vrouwelijke piloot die solo de grote oceaan overvloog. De welpen bestuderen diverse gevouwen vliegtuigen en kijken of er verschillen zijn in hoe ver ze kunnen vliegen.
  • Vanessa Evers, hoogleraar aan de Universiteit Twente, is het voorbeeld van de scouts, De scouts maken kennis met de verschillende vormen van robotica.
  • Marie Curie was een vrouwelijke wetenschapper die zowel de Nobelprijs voor Natuurkunde als voor Scheikunde won. De explorers gaan kijken met welke materialen er het beste een frictie vuur gemaakt kan worden.
  • Aletta Jacobs was de eerst vrouwelijke arts in Nederland. de roverscouts denken na over medische situaties van toen en nu, hoe zou jij ze aanpakken, wat is er veranderd, maar ook welke materialen uit de natuur zijn te gebruiken?
Lees meer!
delen op
Scouts met of zonder beperking
In Nederland zijn er diverse groepen die een scouts-met-een-beperkingspeltak hebben of volledig bestaan uit scouts met een beperking. En zij draaien net zulke leuke programma's! Het Scoutingspel biedt kinderen met een beperking unieke kansen om zich te ontwikkelen en vrienden te maken. Draai met jouw jeugdleden eens mee met een speltak of groep met scouts-met-een-beperkingspeltak of -groep. Of andersom, nodig een speltak uit jouw regio uit om eens mee te kijken.
Lees meer!
delen op
Subsidiemogelijkheid voor Scoutinggroepen met Scouts met een beperking
Het programma Klein Geluk van FNO nodigt organisaties uit om een subsidieaanvraag in te dienen voor materialen, dagbesteding en evenementen. Projecten die bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid komen voor subsidie in aanmerking. Aanvragen kunnen ingediend worden tot 21 februari 2019, 14:00 uur. Kijk hier voor meer informatie over deze Call.
Lees meer!
delen op
Badge Scouts met een beperking
Badge Scouts met een beperking
Deze badge kan gebruikt worden door groepen en/of speltakken met scouts met een beperking, maar ook door iedereen die van mening is dat alle scouts, met en zonder beperking, recht heeft op een plek binnen Scouting. Het teken combineert het herkenbare element blauwe vogels met handen die symbool staan voor samenwerking met elkaar.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
De Nationale Jamboree is terug!
Bereid je voor op een groots kamp met duizenden deelnemers! In de zomer van 2020 kunnen scouts in de leeftijd 11 t/m 15 jaar en hun leiding meedoen aan één van de grootste Scoutingevenementen van Nederland: de Nationale Jamboree 2020.
De Nationale Jamboree 2020 is een zomerkamp-vervangend evenement vol grote, spetterende en gave activiteiten. En iedereen van 18 jaar of ouder is van harte welkom om te komen helpen om de Nationale Jamboree een succes te maken! Blokkeer 25 juli t/m 2 augustus 2020 dus maar vast in je agenda en volg ons via Instagram of Facebook!
Lees meer!
delen op
Extra editie Scoutakel: 30/31 maart 2019
Door de grote belangstelling komt er een extra editie van Scoutakel! Daar leer je alles over het bouwen van trappersbanen en veilig werken met staalkabels, spanners en andere hulpmiddelen. Jij (her)ontdekt de technieken, lol van het bouwen én als fantastisch eindresultaat een vette trappersbaan over water, door de lucht en op het land op Scoutcentrum ‘Achter de Berg’, Nistelrode.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Kan jij Scouting Academy beleidsmatig versterken?
Beleidsadviseur Scouting Academy
 
Een spoor van HR contact
Leden HRM contactteam Groepsbegeleiders
 
It's all about the money!
teamleden Cashmanagement
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram