Het kloppende hart van de vereniging • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 4, februari 2019
Dankjewel scout!
Vrijwilligers zijn het kloppende hart van onze vereniging! Dankjewel dat jullie met elkaar elke keer weer onze jeugdleden nieuwe avonturen laten beleven. Dankjewel dat ze plezier kunnen maken door wat jullie bedenken. En dankjewel voor al jouw tijd en energie die je daar voor hen in stopt, direct of indirect. Zonder jou stond jouw groep, regio, team en Scouting in Nederland in het algemeen niet waar jullie/we nu staan.

In deze @-scout staat het toekomstthema Vrijwilligers centraal. Ontdek wat er allemaal mogelijk is om als vrijwilliger te kunnen blijven ontwikkelen en ondersteunen.

Lees meer!
delen op
22 februari: World Thinking Day
Op 22 februari is het World Thinking Day. DIt jaar koppelt de WAGGGS het thema 'Leiderschap' aan deze dag en kun je met je hele groep met een programma rondom dit thema aan de slag! De gehele groep gaat, in subgroepjes, met dit thema aan de slag tijdens: Leiderschap, jeugdleden van nu, leiders van de toekomst. Meer info over het programma van de WAGGGS? Ga naar www.wagggs.org.
Lees meer!
delen op
Aan de slag met de cyclus 'duurzaam vrijwilligersbeleid'
Is het een walvis? Nou, het is de cyclus duurzaam vrijwilligersbeleid, ook wel ‘de Walvis’ genoemd. De Walvis is van toepassing op alle niveaus binnen Scouting Nederland en bestaat uit de onderdelen: vinden, binden, boeien en groeien (dat aan elkaar verbonden is door een beloftegesprek), het aan boord nemen van een nieuwe vrijwilliger, voortgangsgesprekken en tot slot, vervolgstappen (doorgaan, doorstroom en afscheid). Neem een kijkje op de website voor meer informatie!
Lees meer!
delen op
E-learning: i-Lead leiderschapstraining
I-support is de tweede module van de i-Lead-cursus, de leiderschapstraining van WAGGGS. Deze module onderzoekt leiderschap vanuit een teamperspectief en concentreert zich op de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een team succesvol te leiden. Aan het einde van deze module kun je: de term 'diversiteit' definieren, de voordelen van diversiteit uitleggen aan een team, de juridische en ethische kaders beschrijven rondom het niet discrimineren van teamleden en de rol van een leider in een divers team uitleggen.
Lees meer!
delen op
Gear up for adventure: Haarlem Jamborette
De 13e Haarlem Jamborette vind komende zomer plaats! Ruim 500 vrijwilligers maken voor 3500 deelnemers een fantastisch kamp in de polder tussen Haarlem en Amsterdam met het thema 'Jamborette in Motion' gear up for adventure! Een paar teams zoeken nog gezellige medewerkers, zoals Team Kids Club, Hikes, Aqua en Telecom. Sluit jij je aan bij dit evenement wat je niet kunt missen? Check haarlemjamborette.nl/vacatures of Facebook voor alle activiteiten die je als medewerker kunt doen!
Lees meer!
delen op
Vrijwilligersbadge
Vrijwilligersbadge
De badge voor iedereen die niet iedere week voor de groep staat, maar wel een ondersteunende functie bekleedt binnen de groep, de regio of het land. Onder deze groep vallen bijvoorbeeld plusscouts, maar ook bestuursleden of andere (groeps-, regionale- of landelijke) vrijwilligers.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
NIEUW Lustrumtekens bij ScoutShop 
Een lustrumteken kan uitgereikt worden aan leden van Scouting Nederland op basis van het aantal jaren van hun lidmaatschap.

De lustrumtekens zijn verkrijgbaar bij ScoutShop. Sinds kort zijn de lustrumtekens vernieuwd en goedkoper geworden. 

Daarnaast kan je nu, naast een pin, ook kiezen voor een badge als lustrumteken. Een zelf te printen certificaat wordt ook meegeleverd wat de uitreiking van het lustrumteken extra feestelijk maakt. 
Lees meer!
delen op
Team Internet zoekt versterking
Het landelijk servicecentrum in Leusden zoekt niet één, maar twee enthousiaste collega's om Team Internet te versterken: een Senior Software Engineer voor het bouwen, testen en implementeren van webapplicaties. En een teamleider ICT voor het ontwikkelen, uitvoeren en realiseren van het operationele ICT-beleid. Spreekt een van deze (betaalde) functies jou aan? Lees meer en reageer!
Lees meer!
delen op
Wandelschoenen aan en gaan: Scouting Vierdaagsekamp
Niet bang voor nachturen en een heel speciale sfeer? Kom naar het Scouting Vierdaagsekamp in Nijmegen. Dit jaar voor de 33e keer van 13 t/m 20 juli 2019. Met 50.000 deelnemers is de Nijmeegse Vierdaagse het grootste wandelfestijn ter wereld. Speciaal voor Scoutinglopers wordt het Vierdaagsekamp georganiseerd. Op het kamp kun je als loper je tent opzetten, er wordt voor je gekookt, is er een bar, een wekdienst (handig!) en zijn er op de route verzorgingsposten en medische verzorging. Trek je wandelschoenen aan en meld je aan via www.4daagsekamp.nl.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jouw teksten raken scouts
Schrijver wervingsteksten
 
Bijt jij je vrijwillig vast in onze personeelsadministratie?
Medewerker backoffice
 
Help jij gepassioneerde jongeren met het ontwikkelen van hun talenten?
Staflid (trainer/begeleider) Programma Scouting Talent
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram