Datum voor de CP communicatiedag, Kim stelt zich voor en een vooruitblik op maart! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 2, februari 2019
Talpa benadert Scoutinggroepen
Afgelopen week kreeg Scouting vanuit verschillende hoeken te horen dat er Scoutinggroepen werden benaderd door Talpa over het opnemen van een vlog van Veras Fawaz (al lieten ze die naam soms ook achterwege) die met een bekende vrouw op date gaat. Er werd gevraagd of Scoutinggroepen wilden meewerken aan het opnemen van de vlog. Vanuit Scouting Nederland hebben we dat afgeraden, aangezien deze jongen op zijn YouTube account verschillende video’s heeft waar we als Scouting volgens ons niet mee geassocieerd wilde worden. Wordt jouw groep nog benaderd? Stuur ze dan gerust door naar Scouting Nederland. We hebben inmiddels ook contact gelegd met Talpa en hen gevraagd om te stoppen met het benaderen van groepen.

Mocht je voor iets anders benaderd worden door landelijke media, dan horen we het uiteraard ook graag. We voorzien je graag van advies.
CP communicatiedag 2019: 24 november 2019
Pak je agenda erbij en blader hem heeeeeeelemaal door tot je bij eind november van dit jaar bent beland. Zoek naar zondag 24 november en zet daar een groot kruis. Dan kan je niets anders afspreken, want dan is alweer de vijfde editie van de CP communicatiedag! We kunnen terecht op het landelijk servicecentrum in Leusden, dus dat kan je er alvast bij zetten. Uiteraard laat je ook alvast in het evenement weten dat je erbij bent.
Lees meer!
 
Vooruitblik maart

Technisch gezien is maart er natuurlijk al, maar gelukkig staan we nog helemaal aan het begin. Maart is altijd een van de eerste drukke maanden van het jaar en biedt daarmee mooie kansen om je groep of regio in de spotlights te zetten. 


Jantje Beton
Vanaf deze week en volgende week lopen alle Scoutinggroepen weer collecte voor Jantje Beton. Iets belangrijks wat jullie doen voor de samenleving, dus dat mag de lokale pers best weten! Gebruik het invulpersbericht om hier aandacht voor te vragen.

Internationale vrouwendag
Op vrijdag 8 maart is het internationale vrouwendag. Een belangrijke dag voor alle vrouwen in de wereld én dit jaar ook voor Scouting. Scouting vraagt al langer aandacht voor meer meiden in de vereniging. Weet jij eigenlijk hoe het met jouw groep gesteld is? Check de informatie op de website! 

NLdoet
Op 15 en 16 maart is het weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland! Gaan jullie ook aan de slag? Stel je je eigen gebouw open voor vrijwilligers of ga je op pad om ergens anders te helpen? Wat je dan ook gaat doen: zorg dat je de lokale pers informeert! Of nog beter: nodig ze eens uit. Zo kunnen ze zelf misschien ook nog eens de handen uit de mouwen steken :-)

Team communicatie - Kim
In elke nieuwsbrief wordt Team communicatie van Scouting Nederland wel een aantal keer genoemd. En sommigen van jullie hebben ons ook al meerdere keren gesproken. Maar een heel groot deel weet misschien niet eens wie we zijn. Daar willen we graag verandering in brengen. In de komende vijf maanden stellen we daarom Team communicatie aan je voor.

Haaai ik ben Kim! Sinds afgelopen zomer ben ik bij Team communicatie aangesloten. In Leusden houd ik me vooral bezig met alle Scouting Nederland social media kanalen om zoveel mogelijk mooie activiteiten van groepen en regio’s te delen ter inspiratie voor ándere groepen en regio’s. Volg je @scouting_nl op Insta al? Ook verzend ik elke twee weken de @-scout naar alle 18+ leden in de vereniging. Tot slot ondersteun ik verschillende landelijke events op communicatiegebied zoals Scout-In, Nawaka, JOTA-JOTI, LSZW en de HIT. Ik woon in Haarlem, samen met mijn vriend Tom (ook scout) en poes Poussey (van de Netflix-serie Orange Is The New Black weetjewel). En als ik drie keer hinkel ben ik bij het clubhuis van mijn Scoutinggroep, Scouting Brigitta, waar ik contactpersoon communicatie ben. Wil je nog meer weten? Je kunt me bereiken via communicatie@scouting.nl0334960934, maar helaas niet via mijn speciale Facebookprofiel. Die is door Facebook geblokkeerd, oeps! Dus je mag me gewoon via mijn gewone Facebookaccountje 'messengeren'. Kusjes!
Trots en zichtbaarheidweken!
Je kan het bijna niet gemist hebben: de afgelopen weken zetten we steeds een ander toekomstthema in de spotlights. Vanaf volgende week donderdag 7 maart is het tijd voor Trots en zichtbaarheid! Uiteraard voor jullie contactpersonen communicatie hét thema waar jullie het meest mee bezig zijn. We zijn voor dit thema nog op zoek naar toffe voorbeelden voor in de (digitale) etalage of om te delen via onze social media kanalen. In de digitale etalage van de andere toekomstthema's zie je wat voorbeelden. Heb jij nog een mooi voorbeeld dat je wilt delen met de rest van de vereniging? Stuur ons dan een reply op deze email en we nemen contact met je op!
Lees meer!
Nieuwsbrief nu ook online te lezen
Vanaf nu is de nieuwsbrief ook terug te lezen op de website van Scouting Nederland. Alle nieuwsbrieven die in 2019 verstuurd worden zullen daar toegevoegd worden. Zo kan je nu altijd de nieuwsbrief teruglezen én kan je hem ook makkelijk delen met mensen die geen contactpersoon communicatie zijn. Je vindt de nieuwsbrief op de webpagina voor de contactpersonen communicatie.
Lees meer!
We helpen graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al meer dan 800 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Team communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Team communicatie van het landelijk servicecentrum altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl. 
 
Alle info voor CP's
 
De CP communicatienieuwsbrief is bedoeld voor alle contactpersonen communicatie. De nieuwsbrief verschijnt elke  laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via  communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram