Aan de slag met Trots en zichtbaarheid • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 5, maart 2019
Een trotse scout!
Draag jij je das weleens buiten het clubhuis/wachtschip of doe je deze zo snel mogelijk af zodra je naar huis gaat? Vertel jij jouw klasgenoten of collega's vol trots over jouw Scoutingavonturen? Hoe aanstekelijker jouw verhalen zijn, des te groter de kans dat je anderen aansteekt met het ‘Scouting-virus’! Klik op Lees meer! en verdiep je in de tools, activiteiten, praktijkvoorbeelden, achtergrondinformatie en het ontwikkelaanbod waarmee je jouw groep of team makkelijker op de kaart kan zetten bij jou in de buurt.

Lees meer!
delen op
500.000 euro voor Scouting van Nationale Postcode Loterij!
Scouting Nederland ontving afgelopen maandag tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij weer een geweldige bijdrage van 500.000 euro voor Scouting! Met deze bijdrage van de Postcode Loterij kunnen we er voor zorgen dat jaarlijks meer dan 100.000 (jeugd)leden zich spelenderwijs persoonlijk kunnen blijven ontwikkelen. (foto Roy Beusker Fotografie)
Lees meer!
delen op
Scouting Original hoodie burgundy
Scouting Original hoodie burgundy
Scouting zichtbaar maken in een comfortabele trui? Check! Dat kan perfect met deze lekker ruim zittende hoodie met Scouting Original logo op de voorkant in de nieuwe kleur burgundy. Verkrijgbaar in diverse kleuren en in kindermaten.
Nu voor 24,95
Bestel nu
delen op
 
SCENES: Scout Centres of Excellence for Nature and Environment
Deze terreinen streven naar een zo duurzaam mogelijk beheer én ze bieden leuke natuurprogramma’s aan. 32 Scoutingterreinen over de hele wereld zijn door de WOSM erkend als SCENES terrein. En daar zijn er nu 5 van in Nederland! Inmiddels zijn Ada’s Hoeve, Buitenzorg, Scoutcentrum Rotterdam en ScoutingLndgoed Zeewolde EEN SCENES terrein én is St Walrick een aspirant SCENES terrein. Meer weten over SCENES?
Lees meer!
delen op
Naambandje Jantje Beton 2019
Naambandje Jantje Beton 2019
Collecteert jouw groep deze week ook voor Jantje Beton? Bedank de collectanten met dit speciale naambandje. Wees er wel snel bij want voor dit artikel geldt op=op.
Nu voor 0,50
Bestel nu
delen op
 
Speltips!
1 maart was het Zero Discrimination Day. Een dag waarbij we duidelijk kunnen laten zien dat iedereen binnen Scouting welkom is, en mag zijn die hij wil zijn.

  • Stuiter vertelt Noa over een gebeurtenis op school: Ze noemen Lonneke een ”vuurtoren” omdat ze rood haar heeft. Noa is het daar helemaal mee eens en bekijkt hoeveel we op elkaar lijken.
  • De scouting is niet altijd spel en ontspanning, maar soms ook bloedserieuze wetenschap. Daarom brachten de welpen een bezoekje aan professordoctor Ross Freckleface.
  • Iedereen heeft eigen kwaliteiten en hiermee mag je best voor het voetlicht komen. Drie scouts kruipen in de huid van een van hen. Een panel zoekt met behulp van vragen uit, wie van de 3 de “ware” is.
  • De explorers zijn zich bewust van hun eigen identiteit (krachten en valkuilen) dit gaan ze bespreken aan de hand van vijf verschillende onderwerpen
  • Daag jezelf en anderen uit in een aantal passende challenges! Test je zelfkennis op gebied van je kwaliteiten en vaardigheden en ervaar in hoeverre je mede-roverscouts het met je eens zijn.
Lees meer!
delen op
Spelathon 7 april 2019
Vind je het leuk om spelideeën uit te wisselen met andere creatievelingen uit het land? Doe dan met ons mee op 7 april 2019! Landelijk team Spel organiseert een Spelathon op zondag 7 april van 10:00 tot 16:00 uur op het landelijk servicecentrum in Leusden. Met elkaar gaan we die dag onder begeleiding van de spelspecialisten brainstormen om leuke, nieuwe en uitdagende activiteiten te bedenken en spelideeën uit te wisselen.
Deze ideeën komen dan als de bekende speltips elke twee weken in de @-scout én hiermee zal de activiteitenbank worden aangevuld.
Lees meer!
delen op
Scouts Online en Joomla inloopdag 30 maart 2019
Team Internet nodigt je uit voor een vraag-maar-raak-inloopdag op zaterdag 30 maart in Leusden. Die dag kun je met al je Scouts Online en Joomla vragen terecht bij een van de vele vrijwilligers. Óók kun je een VOG-workshop volgen waarbij je alle ins en outs leert over de aanvraag en registratie van de VOG's van jouw groep of regio in Scouts Online. Inschrijven doe je Scouts Online.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Stap jij aan boord?
Voorzitter Zeilschool Scouting Nederland
 
Creatieve nerd gezocht:
IT Adviseur HRM Team
 
Jij laat jeugdleden vrijheid ervaren
Teamlid Vrijheid in Herdenken
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram