Ontwikkeling en uitdaging! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 6, maart 2019
Terug naar je vertrouwde plan kan altijd nog.
De lente komt er aan! Wat hebben jullie voor vette (buiten)activiteiten gepland? Power up your game en leg de lat nét even hoger. Door een element toe te voegen. Of juist weg te laten. Zodat je dat ene spel voor je jeugdleden én jezelf spannender maakt. Terug naar je vertrouwde plan kan altijd nog! Op de website vind je deze week binnen het thema 'Ontwikkeling en uitdaging' weer veel nieuwe activiteiten, tools en praktijkvoorbeelden om jouw Scoutingspel te upgraden.

Lees meer!
delen op
Scoutingloterij weer van start!
Extra centen verdienen voor de groep? De verkoop van de Scoutingloterij is weer gestart en zijn te bestellen in Scouts Online. Met de verkoop van Scoutingloten verdien je op een eenvoudige manier geld voor je groep. Hierom doe je mee!:

 • van elk verkocht lot gaat € 1,50 naar je eigen groep
 • kies je eigen verkoopperiode (verkopen kan tussen 23 maart en 13 oktober 2019)
 • betaling vindt pas achteraf plaats
 • je kan meerdere keren loten bestellen, deze heb je binnen 2-3 werkdagen in huis
 • niet verkochte loten kunnen retour

TIP!
Begin met een klein aantal loten. Bijbestellen gaat eenvoudig, loten heb je binnen 2-3 werkdagen in huis. Hoe minder je retourneert hoe minder werk je er aan hebt. 
Lees meer!
delen op
All about the money: tips voor groep en speltips
Van 25 t/m 29 maart is het de Week van het Geld. Geld is een van randvoorwaarden die ontwikkeling en uitdaging mogelijk maakt! We geven je graag inzicht in verschillende financiële voordelen en tips. Ook hebben we voor jou alle mogelijkheden voor fondsen en subsidie op een rijtje gezet. Ook met je speltak kun je aan de slag om meer geld op te halen!

 • Stuiter zit op het dorpsplein op een bankje. Hij wil graag iets leuks doen, naar het zwembad of een (binnen)speeltuin. Samen met Noa bedenkt hij hoe hij aan geld kan komen. Stuiter kiest voor flessen weg brengen.
 • Mowgli en Shanti gaan in Haveli bezig met een taak voor een knaak. Door klusjes te doen verdienen ze geld voor hun speltak of groep
 • De scouts leven zich uit in een heuse sponsorloop. Hierbij doen ze een wedstrijd wie er al hardlopend het meeste geld op haalt voor de groep.
 • De explorers gaan samen een Scoutingrestaurant runnen. De gasten reserveren en betalen iets meer dan de daadwerkelijke kosten. De winst die er gemaakt is gaat naar een goed doel.
 • Iedereen heeft talent. De roverscouts gebruiken deze talenten om geld op te halen voor de groep. Dit kan individueel, per duo / trio, of met de gehele speltak samen door ze in te zetten voor een talentenveiling.
 • Ook de leiding en bestuur zit niet stil. Zei organiseren samen een groots opgezet wandelevenement waarbij de gehele groep (en regio) aan mee loopt en ook mensen van buitenaf aan deel kunnen nemen
Lees meer!
MacGyver firesteel
MacGyver firesteel
Leuk voor een opkomst. Vuur maken met een firesteel. Maak er een wedstrijd van, wie heeft als eerste een brandend vuur?
Nu voor 9,95
Bestel nu
delen op
 
Power up your game!
Wil jij werken aan kwaliteitsverbetering van je speltakprogramma terwijl je een leuk spel speelt? Door middel van het spel Power Up Your Game ga je aan de slag met de spelkwaliteit van je groep. De praktijkbegeleider begeleid jullie hierbij. Gedurende het spel ontdekken jullie welke acties nodig zijn om de kwaliteit van het programma voor de jeugdleden te versterken.
Lees meer!
delen op
Petromax Casserole
Petromax Casserole
Toe aan wat meer uitdaging bij het outdoor cooking? Maak eens een cake op houtvuur met deze casserole. Speciaal gemaakt voor het bakken van brood en cake boven houtvuur. Leuk en uitdagend voor meiden en jongens!
Nu voor 42,95
Bestel nu
delen op
 
Vacatures
Schuilt er in jou een ontwikkelaar van spellen?
Ontwikkelaar methodieken sociale veiligheid
 
Scout-In, Scout-Out
Hoofd Centrale Post Scout-In19
 
Jij zorgt voor matches made in heaven!
Lid HRM Services: Recruitment team
 
Klein beginnen en groots worden.
Bestuurslid Nationale Jeugdraad
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram