Samenwerken en verbinden • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 7, april 2019
Nieuwe waarderingstekens, onderscheidingen en lustrumtekens
Scouting Nederland heeft nieuwe waarderingstekens en onderscheidingen. Ook de lustrumtekens zijn vernieuwd. De mogelijkheden voor het waarderen van vrijwilligers zijn hierbij uitgebreid, zodat alle vrijwilligers, of ze nou lokaal, regionaal of landelijk actief zijn, in aanmerking komen voor een waarderingsteken. De ‘oude’ waarderingstekens zijn vanaf vandaag niet meer te verkrijgen, maar mocht je nog een aanvraag hebben lopen, wordt deze uiteraard gewoon afgehandeld. Benieuwd welke nieuwe waarderingstekens er zijn? Ga naar de website!

Lees meer!
delen op
Let's connect! #samenwerkenenverbinden
Elke week met elkaar een opkomst draaien, zorgen voor het reilen en zeilen van je team: we doen het allemaal samen! Want samen dingen doen is gewoon leuker dan alleen. Met meer fun! Niet voor niets is één van onze toekomstthema’s ‘Samenwerken en verbinden’. Deze week kun je weer keiveel inspiratie op doen op scouting.nl. Met onder andere veel voorbeelden van hoe je met andere organisaties in de buurt kunt samenwerken. Handig!
Lees meer!
delen op
Scoutcentrum Buitenzorg ontvangt het SCENES-keurmerk
Scoutcentrum Buitenzorg is al 70 jaar gevestigd op het voormalige landgoed Buitenzorg in Baarn. Net als bij andere label- en kampeerterreinen kamperen er het hele jaar door Scoutinggroepen van over de hele wereld! Met het SCENES keurmerk maakt Buitenzorg nu deel uit van een internationaal netwerk van Scoutcentra die elkaar gaan helpen met het ontwikkelen en verspreiden van ideeën op het gebied van natuureducatie en duurzaam beheer. Meer weten over SCENES en welke terreinen in Nederland al een keurmerk hebben?
Lees meer!
delen op
1 april kikker in je bil!
Het kan je niet ontgaan zijn, 1 april! Verschillende evenementen en nationale Scoutingorganisaties namen bij elkaar duizenden, misschien wel miljoenen, scouts in de maling. De NJ2o2o en Scout-In maakten flinke wijzigingen in resp. de naam en locatie van het event. Het Nederlandse contingent dat naar de WSJ gaat bedacht een nieuwe troep: de kroketten. Ook internationale Scoutingorganisaties waren er maar druk mee!

Ben jij in een 1 april grap getrapt? Of heb jij een geniale grap die perfect is om Scouting in Nederland ludiek in de picture te zetten volgend jaar? Mail of Whatsapp het ons op 0657746422.
Mail!
De Nacht van het Kind
Wereldwijd liggen miljoenen kinderen wakker. Vanwege hun handicap, verwaarlozing, omdat ze ernstig ziek zijn of omdat ze niet naar school kunnen. KiKa, Edukans, Liliane Fonds en Het Vergeten Kind vinden dat een kind altijd kind moet kunnen zijn en organiseren daarom op 1 juni 2019 de Nacht van het Kind.

Nederland blijft dan massaal wakker om op alle mogelijke manieren geld op te halen voor kinderen in nood. Wil je met jouw Scoutinggroep hier ook aan bijdragen? Ook in de weken ervoor kan je al heel veel doen. Dus organiseer een karaoke avond, filmmarathon of nodig vrienden uit voor een diner. Slapen kan altijd nog!
Lees meer!
delen op
Vrijwilligersbadge
Vrijwilligersbadge
De badge voor iedereen die niet iedere week voor de groep staat, maar wel een ondersteunende functie bekleedt binnen de groep, de regio of het land. Onder deze groep vallen bijvoorbeeld plusscouts, maar ook bestuursleden of andere (groeps-, regionale- of landelijke) vrijwilligers.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Speltips: 12 april Internationale Dag van de Ruimtevaart

Heb je zelf een leuk, gaaf en uitdagend spel en zou je mee willen denken met de komende speltips die in de @-scout komen? Geef je dan snel op voor de Spelathon op zondag 7 april!
Spelathon
delen op
Vacatures
Heb jij gevoel voor taal en ben je pro-actief?
Medewerker/redacteur Team Informatie & Communicatie
 
Ben jij hun rots in de branding?
Lid landelijk opvang team (LOT)
 
Jij bent de ruggengraat van het recruitmentteam
Ondersteuner recruitmentteam
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram