Hoe maak jij jouw groep toekomstproof? • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 8, april 2019
En nu aan de slag!
In de afgelopen 12 weken heb je in elke @-scout meer kunnen lezen over de toekomstvisie en de toekomstthema’s. Elke twee weken kon je nieuwe tools (meer dan 50!), activiteiten, praktijkvoorbeelden, ontwikkelaanbod en achtergrondinformatie vinden. Allemaal om je op ideeën te brengen wat je zelf als groep of team zou kunnen doen om je eigen groep toekomstproof te maken. Hoeveel van deze producten en diensten uit onze etalage kende je al? En welke nog niet? We blijven de website bijvullen om je telkens een stapje verder te helpen!

Lees meer!
delen op
LEDENVOORDEEL Vango Ascott 500
LEDENVOORDEEL Vango Ascott 500
De Ascott 500 van Vango is een 4-5 persoonstunneltent met ruime voortent. Een fijne tent voor explorers die op een vast standplaats bivakkeren. Met een scherp ledenvoordeel, normaal € 275,00
Nu voor 249,95
Bestel nu
delen op
 
Speltips: 
Scouting is veel meer dan het doen van activiteiten in het bos, op het water of in het park. Er zit een visie achter het Scoutingspel, die wordt samengevat in de spelvisie SCOUTS. SCOUTS staat voor: Samen, Code (en traditie), Outdoor, Uitdaging, Team(gevoel) en Spel. Deze keer @scout gaat het over de S van Samen. Hiervoor leg je als groep in verband met de internationale dag van het circus contact met een circus school.

  • Het is circus in Hotsjietonia en iedereen doet mee. Fleur Kleur weet wel een leuke clownsact voor de inwoners van Hotjietonia.
  • Als Mang 's avonds in de Guha Grot is, zien Mowgli en Shanti dat zijn silhouet hem als een spiegel volgt. Mang stelt voor dat Mowgli en Shanti elkaar gaan spiegelen.
  • De scouts worden de jongleurs van de voorstelling en daarvoor moeten ze natuurlijk leren jongleren met meerdere ballen.
  • Lopen als een rups ziet er niet alleen erg leuk uit! De explorers merken dat daar een leuke uitdaging in zit.
  • Poi is een vorm van jongleren, waarbij je zwaait met een bol aan een touw en je allerlei figuren kunt maken. Uiteraard beginnen de roverscouts niet met vuur, maar proberen we het eerst 'droog'.

Natuurlijk geven alle speltakken aan het eind van de opkomst een gezamenlijke voorstelling!
Lees meer!
delen op
Trainee worden bij Scouting Nederland?
Je talenten ontwikkelen, nieuwe vrienden maken, je Scoutingnetwerk uitbreiden, actief bijdragen aan uitdagende projecten en jezelf beter leren kennen tijdens een Gilwell-training: dat is het Programma Scouting Talent! In september 2019 start het nieuwe PST-traject. Laat jij je uitdagen om de komende twee jaar het beste uit jezelf te halen? Maak jij Scouting toekomstproof? Klik op Lees meer! en stel je kandidaat! Meld je aan voor 19 mei.
Lees meer!
delen op
Vierde editie Scoutakel
Wegens grote belangstelling wordt er een extra editie van Scoutakel georganiseerd! Daar leer je “alles” over het bouwen van trappersbanen en veilig werken met staalkabels, spanners en andere hulpmiddelen. Je (her)ontdekt de technieken, lol van het bouwen EN als fantastisch eindresultaat een vette trappersbaan over water, door de lucht en op het land. Wanneer? Donderdag 30 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 31 mei 2019 op Scoutcentrum ‘Achter de Berg’, Nistelrode.
Lees meer!
delen op
Training 'Coachen & begeleiden en persoonlijk leiderschap'
Wil je oefenen met coachen en leren van anderen? Of wil je leren wat jou effectief maakt en wil je werken aan persoonlijk leiderschap? Ben jij geïnteresseerd in vormen van begeleiding en coaching in het bijzonder? Lijkt het je leuk om hier mee te oefenen en te leren van elkaar? Schrijf je dan in voor deze training op 28 t/m 30 juni 2019 in Leusden. Meer informatie vind en inschrijven doe je via Scouts Online. Deze training is voor niet direct leidinggevenden.
Scouts Online
delen op
Vacatures
Jouw teksten raken mensen
Schrijver wervingsteksten
 
Houd jij ervan om vrijwillligers in hun kracht te zetten?
Coördinator Scouting Academy Regio de Baronie
 
De Baloe voor onze medewerkers, dat ben jij!
HRM’er Thema-weekenden 100 jaar welpen
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube   Instagram