Dodenherdenking, magazine en lintjesregen! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 4, april 2019
Tijd om met je magazine te beginnen!
Een supervroege reminder dit keer, want de volgende nieuwsbrief krijgen jullie zo ongeveer óp de deadline van het volgende magazine. Als je nu begint, heb je rustig een maand de tijd om ervoor te zorgen dat je jullie middenkatern af hebt vóór 31 mei 12:00 uur. Succes!
Dodenherdenking staat voor de deur
Het is bijna zover: Dodenherdenking! Veel groepen zijn die dag actief in hun gemeente om te helpen bij de lokale Dodenherenking. Maar daarnaast zijn er ook scouts actief bij de nationale herdenking op de Dam en de nationale kinderherdenking in Madurodam. Voor groepen die lokaal actief zijn is er een invulpersbericht beschikbaar.

Heb jij jeugdleden die meehelpen op de Dam? Ook daar hebben we een invulpersbericht voor geschreven, zodat je iedereen kan laten weten welke bijzondere ervaring zij opdoen. 
Het regent lintjes!
Vandaag is het weer zover: de jaarlijkse lintjesregen. Zoals altijd probeert Scouting Nederland zo goed mogelijk bij te houden welke scouts op deze bijzondere dag een lintje in ontvangst mogen nemen. Weet jij iemand die een lintje krijgt en wil je dat met ons delen? Stuur dan de naam en een eventuele foto van de uitreiking naar communicatie@scouting.nl en we zorgen ervoor dat ook die scout in het lijstje opgenomen wordt. Dankjewel! 
Weet je zelf niemand, maar wil je wel weten welke scouts een lintje hebben gekregen? Check dan de website!
Lees meer!
Team communicatie - Janneke
Hoi! Ook aan mij de eer om me aan jullie voor te stellen als lid van Team Communicatie.
Ik ben Janneke en mag inmiddels alweer 4 jaar deel uit maken van het communicatieteam op het LSC. Mijn focus ligt vooral op relatiebeheer, partnerships en sponsoring. In de praktijk betekent dit dat geen dag hetzelfde is en er een grote diversiteit in mijn job zit. De ene dag regel ik dat we met een mooie aanbieding mee mogen in de Voordeelagenda van de Postcode Loterij, de andere dag kijk ik met leveranciers hoe we onze evenementen nog beter kunnen ontzorgen of spreek ik een leuke groepsvoordeelactie af met interessante partij.

Wat ik iedere keer weer merk, is dat het verhaal van Scouting een mooi verhaal is om te vertellen. Maar ook dat andere organisaties lang niet altijd weten wat Scouting precies allemaal doet (‘iets in het bos toch’) en hoe we dat doen (‘echt met zoveel vrijwilligers die daar zoveel tijd aan besteden?!’). Een goed verhaal dus om keer op keer te blijven vertellen. Benieuwd welk verhaal ik vertel? Lees dan mijn blog.

Verder woon ik in Zeist, doe ik jaarlijks mee aan de Winterexperience Hike voor de broodnodige Scoutingvibes, ben ik vaak wel ergens als horecavrijwilliger bij  Scoutingevenementen zoals Scout-In te vinden en houd ik vooral van veel sporten zoals zeilen, tennis, paardrijden, hardlopen en wielrennen. Wil je me iets vragen? Bel/mail gerust communicatie@scouting.nl of 033-4960936. Groetjes!
Lees meer!
We helpen graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al meer dan 800 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Team communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Team communicatie van het landelijk servicecentrum altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl. 
 
Alle info voor CP's
 
De CP communicatienieuwsbrief is bedoeld voor alle contactpersonen communicatie. De nieuwsbrief verschijnt elke  laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram