Hoe geef jij vrijheid door? • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 9, mei 2019
Vrijheid geef je door
Op zaterdag 4 mei ondersteunen duizenden scouts bij lokale en nationale herdenkingen door heel Nederland. Zo staan er scouts op de Dam (live op NPO 1, 2, 3, SBS 6 en 9, NET 5), welpen in Madurodam (live op Ziggo kanaal 13, RTV West) en vele andere scouts bij gedenkstenen en monumenten in hun eigen woonplaats. Sta jij met jouw groep bij een herdenking op 4 mei? Of ga je de vrijheid vieren op 5 mei? Met het spellencircuit 4 en 5 mei kun je actief met het onderwerp 'vrijheid' bezig zijn en dit bespreken met scouts en explorers. Om erbij stil te staan dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Lees meer!
delen op
Inschrijving Nationale Jamboree 2020 geopend!

Bereid je voor op een zinderende zomer vol adembenemende activiteiten en fenomenale feesten, de inschrijving voor de Nationale Jamboree in 2020 is geopend! Voor 9 dagen stampt de organisatie een fantastisch kamp uit de grond op Scoutinglandgoed Zeewolde. Op avontuur bij Adventure Trail, het water op (en in) bij Water World en met z'n allen meedoen aan The Big One. Wat? Dat is nog even geheim... Niet met je groep mee, maar wil je hier wel bij zijn? Klik op Lees meer! voor meer informatie over het programma en vacatures.

Lees meer!
delen op
Wilderniskaarten
Wilderniskaarten
Speelkaarten en vol met praktische informatie voor buitenmensen. Op elke speelkaart vind je handige tips en weetjes over bushcraft en survival. Superhandig en leuk voor een opkomst of om bij je te hebben op kamp of op vakantie.
Nu voor 7,95
Bestel nu
delen op
 
Speltips: S.C.O.UT.S.
Scouting is veel meer dan het doen van activiteiten in het bos, op het water of in het park. Er zit een visie achter het Scoutingspel, die wordt samengevat in de spelvisie S.C.O.U.T.S.. SCOUTS staat voor: Samen, Code (en traditie), Outdoor, Uitdaging, Team(gevoel) en Spel. Deze @-scout gaat het over de C van Code. Dit element staat voor de normen en waarden (de 'spelregels'), de ceremoniën en het fundament van Scouting.

  • Noa is nieuwsgierig en vraagt aan Stuiter wat hij leuk vindt aan Scouting. Noa neemt Stuiter mee naar de kast, samen kijken ze naar alle leuke dingen die je bij Scouting doet
  • Kaa kronkelt veel door de jungle. Hierdoor ziet hij veel en onthoud hij alle gave activiteiten. Deze keer heeft hij alle gave activitieten op de foto gezet.
  • Scouts halen het goede in zichzelf en hun ploeg naar boven en sluiten dit af met een mooie ploegyell, waarin alle positieve eigenschappen beschreven staan.
  • Door een film na te spelen moeten alle rollen juist verdeeld worden. Hierdoor leren de explorers op een andere manier naar elkaar te kijken.
  • De roverscouts doen een rollenspel, waarin de roverscouts in groepen worden verdeeld. Per groep krijgen ze instructies over hoe zij omgaan met de anderen.
Lees meer!
delen op
Nooit meer naar huis!
Deze zomer wordt het wel heel leuk op attractiepark Duinrell met het speciale Scoutingarrangement. Start in het nostalgische Wonderland, suis naar beneden van de Rodelbaan, vlieg mee in de Dragonfly of zie in vogelvlucht het park aan je voorbij gaan in de nieuwste attractie Wild Wings. Eén ding is zeker: je wilt nooit meer naar huis. Als lid van Scouting Nederland kun je met je Scoutinggroep namelijk profiteren van mooi ledenvoordeel. En je krijgt een originele Duinrell badge! Klik op Lees meer! voor meer informatie.
Lees meer!
delen op
Beleef Europa’s grootste overdekte jungle
Ga met je scouts extra voordelig op wereldexpeditie vanaf € 10,95 per lid. Speciaal voor Scoutinggroepen heeft WILDLANDS Adventure Zoo Emmen een extra voordelige entreeprijs. Beleef Europa’s grootste overdekte jungle, ga op safari in Serenga, reis van pool naar pool en ga klimmen en klauteren in het overdekte speelparadijs Animazia. In WILDLANDS is een expeditie een wereldavontuur. Klik op Lees meer! voor meer info.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Dankzij jou gaan de groepsbegeleiders met bakken vol inspiratie naar huis
Teamlid organisatie inspiratiedag groepsbegeleiders
 
Jij bent net als Chil en overziet alle financiële zaken
Penningmeester thema-weekenden 100 jaar welpen
 
Je hebt het nog nooit gedaan, dus je denkt dat jij het wel kan?!
Troepstaf EJ2020
 
Ga zeilen, solderen of hiken in Spaarnwoude
Programmamedewerker Haarlem Jamborette
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram