Scouts Online updates en inschrijving JOTA-JOTI geopend • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 10, mei 2019
Leden werven via Facebook en Instagram
Er is méér dan flyeren en posters ophangen. Je kunt heel goed Facebook en Instagram inzetten om nieuwe leden te werven! Op dinsdag 28 mei en dinsdag 4 juni van 19.30 tot 21.00 uur kun je een webinar volgen over hoe je Facebook en Instagram in kunt zetten om jouw Scoutinggroep te laten groeien. Dinsdag 28 mei staat in het teken van het benaderen van ouders van kinderen tussen de 5 en 12 jaar via Facebook. Dinsdag 4 juni draait alles om jongeren op Instagram tussen de 13 en 18 jaar. WIl jij hierbij zijn van achter jouw computer? Houd de Scouting Nederland Facebook en Instagram in te gaten voor het (gratis) inschrijfmoment!

Lees meer!
delen op
Enquête: Tijd voor nieuw VOG-beleid?
2019 is het jaar waarin we het bestaande beleid over alles wat met VOG te maken heeft opnieuw bekijken. De uitkomsten vormen een advies voor de landelijke raad, waarna vervolgstappen gezet kunnen worden. Heb jij hier een mening over? Perfect, vul dan hier de enquete in. Het invullen kost maar een paar minuten van je tijd.
Voor de uitkomsten van de VOG-enquête richten wij eenmalig een platform op. Het platform komt donderdag 23 mei en donderdag 17 oktober om 19.30 uur bijeen in Leusden. Het platform wordt gevormd uit alle niveaus binnen de vereniging: vanuit groepen, regio's en landelijk raadsleden. Aansluiten bij het platform? Meld je aan via dit formulier.
Lees meer!
delen op
Veel updates in Scouts Online in komende weken
Elke dinsdag lees je op sol.scouting.nl alle nieuwe updates. Binnenkort is het mogelijk om bijlagen mee te sturen met je mails en kun je onder andere je groepslogo en een vaste footertekst per organisatie toevoegen aan de opmaak van je mail. Ook kun je straks meerdere mailadressen aan 'Mijn Scouting' toevoegen zodat je vanaf meerdere adressen mails kunt versturen. Heeft jouw Scoutinggroep een eigen website domein? Met deze handleiding voorkom je dat mails vanuit Scouts Online in de spamfolder terecht komen.
Lees meer!
delen op
Inschrijving JOTA-JOTI 2019 geopend
Het zomerkamp komt snel dichterbij. Maar, denk je al na over het programma voor je nieuwe Scoutingseizoen die in september start? In het weekend van 18-19-20 oktober gaat de JOTA-JOTI weer los! Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de leukste jamboree door de lucht en op het internet.
Lees meer!
delen op
Materiaal ingepakt, deur op slot: kamp kan beginnen!
Jouw Scoutingkamp of bivak, daar kijk je het hele jaar naar uit. Als je kiest voor een reisverzekering ga je zonder gedoe goed verzekerd op reis en met een gerust gevoel de deur uit. Voor scouts en Scoutinggroepen is het mogelijk om via Scouting Nederland een reis- en bagageverzekering af te sluiten, je bent hiermee verzekerd gedurende de reis of het kamp. Klik op Lees meer! voor meer informatie.
Lees meer!
delen op
Weerwolven Het Pact
Weerwolven Het Pact
Met Weerwolven: Het Pact hoef je je nooit meer af te vragen wat je met je hele speltak bij het kampvuur kunt spelen. Burgers, weerwolven, kwaadaardige en extreem goede karakters, beroepen, gebouwen, alles zit erin om de spannende strijd tussen de burgers en de weerwolven nog onvergetelijker te maken.
Nu voor 34,95
Bestel nu
delen op
 
Speltips: de O van Outdoor
Scouting is veel meer dan het doen van activiteitenop het water, in het bos of in het park. Er zit een visie achter het Scoutingspel, die wordt samengevat in de spelvisie S.C.O.U.T.S.. SCOUTS staat voor: Samen, Code (en traditie), Outdoor, Uitdaging, Team(gevoel) en Spel. Outdoor staat voor het buitenleven, waarbij de natuur niet alleen wordt gezien als omgeving waarin het spel van Scouting gespeeld wordt, maar ook als opvoedende waarde.

  • Rozemarijn is in de groentetuin op meerdere plekken de grond heeft omgespit en rijtjes heeft gemaakt. Stuiter vraagt zich af wat er in de grond gebeurt nadat Rozemarijn gezaaid heeft.
  • Bij de Talaabpoel maakt Raksha een weerinstrument met een weersteen, Wijze Oe vind dat maar niks en gaat daarna met de welpen aan de gang met een weerbericht.
  • Wat nou als je midden in de natuur staat en je hebt touw nodig, maar helaas ben je het vergeten mee te nemen? Dan maakt een scout natuurlijk zijn eigen touw van brandnetels uit de natuur.
  • De explorers leggen hun eigen tuin aan. Hierin planten ze diverse groenten die ze later in het seizoen samen gaan verwerken in een maaltijd.
  • De roverscouts gaan in de natuur zitten om deze onder leiding van de plaatselijke 'Freek Fonk' te observeren hoe bijvoorbeeld de Tekkel zich in zijn eigen habitat gedraagt.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Shop till you drop, maar dan anders!
Scoutshopmedewerker Amsterdam
 
Superheldinnen gezocht!
Organisatoren nationale meidendag Scouting
 
Regel jij de activiteiten in het JOTA-JOTI HQ tot in de puntjes?
Coördinator Activiteiten
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content (75 woorden + evt. foto) kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram