@-scout, speltips, dag van de bouw en geoscouten! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 10, mei 2019
Dinnerdate 13 juni 2019
Dinnerdate voor vrouwen (en mannen) die zich in willen zetten voor meer vrouwelijke vrijwilligers in groep, regio of land, of zich willen oriënteren op een landelijke functie. Tijdens verschillende gangen en met verschillende tafelgezelschappen praten we met elkaar over hoe we meer vrouwelijke vrijwilligers zouden kunnen vinden en behouden, wat een landelijke functie voor jou kan betekenen en leggen we het idee van een protegee aan je voor. Deze dinnerdate zorgt voor een verdieping van je netwerk.
Inschrijven doe je via Scouts Online.
Heb je vragen? Mail dan naar hrm@scouting.nl o.v.v. dinnerdate.
NIEUW Scouting Original cap
NIEUW Scouting Original cap
In grootte verstelbare cap. Voorzien van een waterafstotende finish, UV-protectie de anti-teek en anti-insecten impregneer beschermt je tegen teken en insecten.
Nu voor 9,95
Bestel nu
delen op
 
Speltips: de U van Uitdaging
Scouting is veel meer dan het doen van activiteiten in het bos, op het water of in het park. Er zit een visie achter het Scoutingspel, die wordt samengevat in de spelvisie S.C.O.U.T.S.. S.C.O.U.T.S. staat voor: Samen, Code (en traditie), Outdoor, Uitdaging, Team(gevoel) en Spel. Deze editie gaat het over de U van Uitdaging. Dit element staat voor de persoonlijke ontwikkeling van scouts. Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, maar biedt ook mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en steeds weer je grenzen te verleggen.

  • Stuiter komt bij Noa en ziet daar in de struik een nestje. Noa verteld dat vogel als ze moeten schuilen voor roofdieren zich zo klein mogelijk moeten kunnen maken.
  • Chil, Marala, Jacala, Oe en Mor zijn allemaal bij de Raadsrots als Mowgli en Shanti aan komen lopen. Ze hebben het over hun eieren en hoe ze die verzorgen.
  • Tijdens deze activiteit kunnen de scouts hun eigen ei kwijt over het programma en de groep. Wat vinden ze leuk? Als leiding kan je de vragen zo aanpassen dat ze van toepassing zijn voor jouw groep.
  • We vergelijken onszelf allemaal weleens met een ander. Door de opdrachten uit te voeren en jezelf een spiegel voor te houden, ga jij een positief zelfbeeld creëren.
  • Roverscouts kijken naar hun eigen eigenschappen. Denk na over je eigen eigenschappen. Leer complimenten te geven en te ontvangen en vertel een eerlijk verhaal over jezelf.
Lees meer!
delen op
Breng een bezoek aan de bouw
Op zoek naar een leuke activiteit? Ga net zoals Scouting de Voerman op zaterdag 15 juni, de Dag van de Bouw, op bezoek bij een bouwplaats bij jouw in de buurt! De Dag van de Bouw is een landelijk evenement waar ruim 125 bouw-/infrabedrijven voor één keer per jaar hun bouwplaatsen openstellen zodat je kunt ontdekken wat er allemaal gebeurt. En dat is súperinteressant! Kijken welke bouwplaats bij jou in de buurt ligt voor een bezoek? Klik op Lees meer! of mail de organisator van de Dag van de Bouw voor meer informatie.
Lees meer!
delen op
Webinar Instagram 4 juni om 19:30 uur
Na een succesvolle webinar afgelopen dinsdag over Facebookmarketing staat het volgende webinar gepland op 4 juni om 19:30uur. Dit webinar gaat over Instagram. Je krijgt antwoord op vragen als 'Uit welke stappen bestaat een effectieve Instagram campagne?', 'Hoe maak ik optimaal gebruik van Instagram Stories?' en 'Welke advertenties gebruik ik voor welk doel?'. Super handig om Instagram beter in te kunnen zetten voor je groep of evenementen van je groep.

Heb je de webinar van deze week gemist? Je kunt hem hier terugkijken! 
Ben je er bij op 4 juni? Meld je dan aan via de website. De webinars worden gegeven door Mark Bongers Academy. 

delen op
Extra editie Geoscouten
Door de grote belangstelling houden we dit najaar een extra editie van Geoscouten.
Je leert veel vaardigheden over het gebruiken van hulpmiddelen en routetechnieken om een spraakmakende hike voor jouw jeugdleden te organiseren. Diverse workshops, waaronder: hulpmiddelen maken om je te oriënteren / routepuzzels, codes en geheimschriften maken & oplossen / navigeren met GPS. Het programma is gebaseerd op de kwalificatiekaart ‘Instructeur Navigeren, deel B: eigen specialisme’.
Data: vrijdagavond 15 november t/m zondagmiddag 17 november 2019.
Plaats: Scoutcentrum ‘Achter de Berg’, Nistelrode.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij zet Spel internationaal op de kaart!
plv Coördinator team Spel Internationaal
 
Ga jij duizenden buitenlandse scouts voorzien van Nederlandse lekkernijen?
Hoofd Food ‘Food & Activity House’ European Jamboree 2020
 
Help andere scouts met het vinden van hun eigen Scoutingflow
Lid team Scoutingflow
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram