@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 12, juni 2019
Albert Heijn kampboodschappenactie
Doe deze zomer handig je kampboodschappen bij AH.nl! Geen tijd om boodschappen te doen voor je zomerkamp en niet meer sjouwen? Bestel je boodschappen dan makkelijk bij AH.nl en krijg ze bezorgd op je zomerkamp. Speciaal voor Scouting zijn ook de prijsfavorieten beschikbaar gesteld in het bestelassortiment. Je ontvangt deze zomer €10,- boodschappengeld bij je eerste bestelling en ook nog eens 50% korting op de servicekosten. Bestellen? Klik op Lees meer! voor meer informatie.

Lees meer!
delen op
Zeilend de zomer door!
Wil jij komende zomer (beter) leren zeilen in een week vol met nieuwe vrienden en fun? Kom dan naar Zeilschool Scouting Nederland! In een week leren we je alle kneepjes van het vak en maak je veel plezier met andere cursisten. Er zijn nog een paar plekjes over, dus schrijf je snel in! Klik op Lees meer! voor meer informatie.
Lees meer!
delen op
Jouw regiobestuur een STER(k)-bestuur
Vanaf najaar 2019 kunnen regiobesturen deelnemen aan een praktisch regiotraject Bestuursontwikkeling. Om de eigen bestuurskracht te vergroten en door te groeien tot STER(k)-bestuur. Drie tot vier regiobesturen sparren dan vier dagdelen gezamenlijk over hun specifieke regiorol, verantwoordelijkheden en regiostrategie. Twee landelijke coaches begeleiden het geheel om vooral ook te leren van elkaars ervaringen. Daar steek je het meeste van op! Klik op Lees meer! voor meer informatie.
Lees meer!
delen op
Boels voor groepen, regio's en labelterreinen
Boels is al lange tijd samenwerkingspartner van Scouting Nederland. Ook met je groep, regio of labelterrein kun je gebruik maken van de overeenkomst die Scouting Nederland en Boels hebben. Wil je iets huren voor je kamp of evenement, maak dan gebruik van deze samenwerking, leg de vraag ook even bij Boels neer en ontvang een aantrekkelijke korting. Hoe werkt het? Mail jouw huurvraag aan Boels naar events@boels.com o.v.v. de naam van je Scoutinggroep, -regio of labelterrein en plaats. Je wordt in contact gebracht met de voor jouw dichtstbijzijnde vestiging waarna het verder via die vestiging zal lopen. Let op: om gebruik te maken van de overeenkomst dien je je eerst te melden via dit mailadres. (De contacten, bestelling en betalingen zullen rechtstreeks tussen jou en Boels verlopen, dit gaat niet via Scouting Nederland.)
Lees meer!
delen op
5e editie Scoutakel
Wegens grote belangstelling is er dit najaar de vijfde editie van Scoutakel! Je leert er 'alles' over het bouwen van trappersbanen en veilig werken met staalkabels, spanners en andere hulpmiddelen. Jij (her)ontdekt de technieken, lol van het bouwen én als fantastisch eindresultaat een vette trappersbaan over water, door de lucht en op het land. Klik op Lees meer! voor meer info.
Lees meer!
delen op
Jij bent het nieuwe Scouting Talent!
Wil jij samen met een gemotiveerde groep scouts een unieke ervaring aangaan? Dan biedt Scouting je een tweejarig uitdagend programma aan: Programma Scouting Talent. Onder professionele begeleiding ontwikkel je jezelf verder en ontdek je wat Scouting allemaal te bieden heeft. Je werkt mee aan landelijke evenementen en teams. Met een Gilwelltraining, Masterclasses en PST-weekenden krijg je de bagage om die toffe klussen aan te gaan. Klik op Lees meer! voor meer informatie.
Lees meer!
delen op
Speltips: de T van Team
Scouting is veel meer dan het doen van activiteiten in het bos, op het water of in het park. Er zit een visie achter het Scoutingspel, die wordt samengevat in de spelvisie S.C.O.U.T.S.. S.C.O.U.T.S. staat voor: Samen, Code (en traditie), Outdoor, Uitdaging, Team(gevoel) en Spel. Vandaag gaat het over de T van Team. Dit element staat voor het werken in subgroepen (oud leert jong) en de toenemende zelfstandigheid van de jeugdleden

  • Keet Kleur zit samen met Stuiter naar buiten te kijken, het regent maar de zon schijnt ook. Hierdoor zien ze een hele mooie regenboog, Stuiter wil graag die regenboog tekenen
  • Op de Khaali Jagah-vlakte is het een drukte van jewelste. Bagheera heeft een wedstrijd aangekondigd tussen de verschillende welpennesten. Iedereen is er op af gekomen om mee te doen.
  • Scouts spelen een spel wat een combinatie van 'Hollandse Leeuw' en het 'Spel van Leuven'. Bij dit spel kunnen ze zich samen als ploeg zich lekker uitleven.
  • De explorers versterken hun band met het spel mastermind extreme, waarbij kleding uit de verkleedkast een belangrijke rol speelt
  • Door een bijzondere twist op verstoppertje versterken de roverscouts hun band samen in het spel sardientje. Welk team is het langste onderweg?
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij vertelt als echte Mor aan iedereen hoe leuk de themaweekenden worden!
Hoofd Communicatie themaweekenden 100 jaar welpen
 
Begeleid jij de Roverscout expeditie naar Ierland 2021?
Projectleider World Scout MOOT
 
Omdat je bij jou veilig je niet-pluis gevoel kunt bespreken.
Vertrouwenspersoon
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram