Maak de mooiste foto's tijdens je zomerkamp en kijk de webinar over Instagram en Facebook terug! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 6, juni 2019
Aan de slag met ledenwerving op social
Aan de slag met ledenwerving op social! Heb je de Facebook en Instagram Marketing webinars gemist? Kijk ze op je gemak terug op YouTube, stel je advertenties deze zomer in en werf die nieuwe jeugdleden vanaf september voor jouw speltak.

Ga naar de FB Marketing webinar: https://youtu.be/fdxjuIG37W8, ga naar de Insta Marketing webinar: https://youtu.be/tgLysvqw8k0
Vooruitblik zomer
De zomer staat voor de deur! En zomer staat bij Scouting gelijk aan zomerkamp, hét hoogtepunt van het jaar! Natuurlijk ga je daar de lokale (en regionale) media over informeren. Want misschien lijkt het voor ons heel normaal om als vrijwilligers een week met 30 kinderen op pad te gaan, maar de ervaring leert dat de buitenwereld dat best bijzonder vindt. Probeer wellicht ook eens een andere kant van het kamp te belichten: niet plat vertellen wat jullie gaan doen, maar leg de focus eens op wat het doet voor de kinderen om een week zonder ouders op pad te gaan. Zo heb je net een andere insteek en grote kans dat er een achtergrondartikel over geschreven wordt. Krijg je het bericht geplaatst? Dan deel je dat uiteraard even in de Facebookgroep!
Zomerkampfotowedstrijd 2019 #zomerkamp 2019
Doe jij mee aan de zomerkampwedstrijd van Scouting en ScoutShop? Volg Scouting op Instagram, plaats je mooiste zomerkampfoto, GIF-je óf korte video op Instagram met #zomerkamp2019 en vermeld de naam van je Scoutinggroep. Iedere week zoeken we de mooiste foto’s en filmpjes uit om te delen op Instagram en op onze Facebookpagina. Weekwinnaars krijgen een mooie prijs en dingen mee naar de hoofdprijs. Aan het einde van de zomer wint de groep met de allermooiste foto namelijk hun foto als spread in het Scouting Magazine! én een prachtige hoofdprijs van de ScoutShop voor de hele Scoutinggroep! Deelnemen kan tussen 6 juli en 1 september 2019. De winnaar wordt op 5 september in de @-scout en op Facebook en Instagram bekend gemaakt.
Hulp gezocht tijdens Scout-In!
Team communicatie is op zoek naar een aantal CP's die ons tijdens Scout-In wil ondersteunen. Op het lsc hebben we nog heeeeeel veel Laat je uitdagen!-posters liggen en eigenlijk is het zonde dat die hier stof liggen te happen. Daarom maken we er graag groepen blij mee. Op Scout-In willen we deze posters vanaf de infomarkt uitdelen aan groepen die ze graag willen hebben. Daarvoor zoeken we echter nog mensen die ons willen helpen. Dus; ben je op Scout-In en wil je Team communicatie op zaterdag een paar uurtjes helpen? Dan horen we het graag! 
Team communicatie zoekt stagiaire!
Team communicatie zoekt een stagiaire! Ben je in het derde of vierde jaar beland van je HBO-opleiding Communicatie? Wil je graag weten hoe het is om als communicatiespecialist aan het werk te zijn in jouw eigen vereniging? We kunnen jouw versterking én up-to-date kennis in het vak goed gebruiken! We zijn een enthousiast, hard werkend team. Als jij hands-on wil meedraaien, dan leren wij jou alle kneepjes van het vak in de praktijk. Je gaat onder andere werken voor projecten als Scout-In19, 100 jaar welpen, Nationale Vrijwilligersdag en nog veel meer! Stuur je CV met (korte) motivatie naar communicatie@scouting.nl.

Ben je dit zelf niet, maar zit er iemand in je groep die dit leuk zou vinden? Tip hem of haar dan even!
We helpen graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al meer dan 800 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Team communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Team communicatie van het landelijk servicecentrum altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl. 
 
Alle info voor CP's
 
De CP communicatienieuwsbrief is bedoeld voor alle contactpersonen communicatie. De nieuwsbrief verschijnt elke   laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via  communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram