Bomvol Scout-In19 nieuws - workshops, entertainment en meer! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 13, juni 2019
Dit worden jouw Scout-In19 highlights scout!!
Deze @-scout staat in het teken van Scout-In19! 20, 21 en 22 september staat er een fantastisch Scoutingweekend op je te wachten dat je niet wilt missen. Er is deze editie extra ingezet op uitdagende workshops, maar er is natuurlijk ook nog veel meer te beleven tijdens Scout-In19!

Lees meer!
delen op
Een heel weekend vol entertainment
Variatie is dit jaar het toverwoord bij entertainment. Er is voor elk wat wils! En de eerste act is al bekend! Net als in 2017 komt The Recipe! ons weer verblijden met hun geweldige act. En ze hebben er weer zin in! Op de hoofdact moeten we nog even wachten, maar die belooft echt heel gaaf te worden. Dit jaar kun jíj ook op het podium staan, en wel in het Bruin Café: ben jij een echte singer-songwriter en kun jij harten sneller doen kloppen met je songs? Stuur een video van jouw act naar contest@scout-in.scouting.nl en wie weet ben jij één van de drie acts die een plaats kan bemachtigen.
Schrijf in!
Workshops, infomarkt, inloopactiviteiten en meer!
Op de website van Scout-In19 hebben we een handig filter gemaakt waarmee jij heel specifiek naar workshops kan zoeken. Je kan bijvoorbeeld zoeken op functie, tijdvak en toekomstthema. Interesse in workshops voor waterscouts? Ook daar kan je op filteren! Er worden meer dan 300 workshops aangeboden. Daardoor zijn er maar liefst 10.000 workshopplekken beschikbaar! De komende weken voegen we steeds meer workshops en activiteiten toe aan de Workshop Finder.
Lees meer!
delen op
Brak & Uitgedaagd!
Deze editie is Brak & Uitgedaagd in een nieuw jasje gestoken! Je kan je namelijk helemaal uitleven op de golfbaan! Met 9 themabanen kan je goed oefenen op je backswing en misschien word jij wel de golfkampioen van Scouting Nederland. Los van een potje golfen kan je ook gewoon lekker ontspannen in één van de hangmatten, je telefoon opladen en genieten van een klein feestje.
Lees meer!
delen op
Dit is er allemaal te doen voor scouts met een bestuursfunctie
Voor alle bestuursleden onder ons zijn er veel informatieve workshops om de ondersteuning van leden en leiding een goed kwaliteitsniveau te laten behouden. Maar ook om je te helpen bij uitdagingen waar je tegenaan loopt. En om je te laten zien wat voor moois er nog meer allemaal te doen is!
Lees meer!
delen op
Aan de slag op Scout-In19
Scout-In19 kan niet worden georganiseerd zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Maak jij een gaaf weekend mogelijk? Wil jij overdag genieten van het leuke programma en heb je zin om ‘s avonds het festival van de andere kant mee te maken? Misschien is barmedewerker dan wel de perfecte klus voor jou en je Scoutingvrienden. Of heb je misschien meer zin om dit juist andersom te doen, overdag kan je als medewerker van Team Actie helpen bij uitdagende activiteiten zoals een stormbaan en mountainbiken en ‘s avonds genieten van de mooie feestjes. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de leuke vrijwilligersklussen op Scout-In19, op de website staan nog veel meer gave klussen!
Lees meer!
delen op
Wat kost Scout-In19?
Scout-In19 vindt ook dit jaar weer plaats van 20 tot 22 september op het prachtige Scoutinglandgoed in Zeewolde. Koop je je tickets voor 1 augustus, dan betaal je het Early Bird bedrag van €75,-. Bestel je je kaartjes na 1 augustus? Dan betaal je €80,-. Scheelt toch weer een paar colaatjes…
Lees meer!
delen op
Boek nu je avontuurlijke uitje tussen de dieren!
Op wereldreis in één dag? Ga met je scouts extra voordelig op wereldexpeditie voor slechts € 7,50 per lid inclusief unieke WILDLANDS badge (regulier v.a. € 10,95 per lid). Speciaal voor Scoutinggroepen heeft WILDLANDS Adventure Zoo Emmen deze zomer een extra voordelige entreeprijs. Kom naar WILDLANDS en beleef een avontuurlijk en onvergetelijk avontuur tussen de dieren.
Lees meer!
delen op
Scout-In badge op je Scoutfit
Scout-In badge op je Scoutfit
De officiële, algemene Scout-in badge!
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Speltips: S van Spel
Scouting is veel meer dan het doen van activiteiten in het bos, op het water of in het park. Er zit een visie achter het Scoutingspel, die wordt samengevat in de spelvisie S.C.O.U.T.S.. SCOUTS staat voor: Samen, Code (en traditie), Outdoor, Uitdaging, Team(gevoel) en Spel. Spel staat voor het Scoutingspel zelf, de veelzijdigheid ervan, de thematiek en het aanspreken op de creativiteit (zowel in fantasie als het creatief zijn in oplossingen).

  • Op de boot van Sterre en Steven Stroom hangt een knopenbord. Stuiter vind hem erg mooi, maar al die knopen vind hij ook nog erg moeilijk. Steven maakt samen met Stuiter een knopenbord.
  • Shere Khan heeft op de Nishaani-plaats alle knopen op een bult gegooid. Bagheera is daardoor erg verdrietig. Alle nesten gaan samen Bagheera helpen met het uitzoeken van de knopen.
  • De scouts komen er achter wat het koken met allergieën en voedsel voorkeuren inhoud en dat vooral de combinatie van een aantal een uitdaging kan zijn.
  • In een wedstrijdverband gaan de explorers met minimale middelen een draaibrug pionieren over de sloot achter hun clubhuis.
  • Met bamboe, elastieken en papier proberen de roverscouts het (zweef)vliegtuig van de gebroeders Wright na te maken en er 10 meter mee te vliegen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Denk stormbaan, kano's, archery tag en mountainbiken
Medewerker team Actie!
 
Versterk jij het PST-stafteam met jouw kooktalent?
Kookstaf Programma Scouting Talent
 
Dankzij jou gaan de groepsbegeleiders met bakken vol inspiratie naar huis
Teamlid organisatie inspiratiedag groepsbegeleiders
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram