En natuurlijk de vertrouwde speltips, vacatures en meer! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 14, juli 2019
Kampfotoactie met ScoutShop
Vanaf zaterdag 6 juli maak je elke week kans op het kaartspel Black Stories of een uitbreiding daarvan. Wat je daarvoor moet doen? Tag jullie mooiste en gekste zomerkampfoto's op jullie groeps-Instagram of Facebookaccount met #zomerkamp2019. Elke vrijdag maken we de weekwinnaar bekend. De állerleukste #zomerkamp2019 foto wint shoptegoed van 100 euro voor spelmateriaal bij ScoutShop! TIP: geef in iedere speltak 1 of 2 leid(st)er(s) de inlog/redacteursrechten van jullie groepsaccount. Zodat iedere speltak zelf leuke foto's en video's kan delen van de groep. #zomerkamp2019

Lees meer!
delen op
Youth Pride 2019: laat jij ook zien dat je Proud to be (sc)out bent?
Voor het derde jaar op een rij doet Scouting Nederland mee met Youth Pride om te laten zien dat scouts zichzelf mogen zijn bij ons. Op 27 juli zijn toffe activiteiten waar je je als scout kunt laten zien. Als start van de Prideweek op zaterdag 27 juli 2019 zal er een Pride Walk worden georganiseerd. In één lange parade wandelen we door het centrum van Amsterdam. Wij als scouts zullen ons aansluiten bij de loopgroep van Youth Pride, die vorig jaar meer dan 200 jongeren telde! Loop jij mee? Klik op Lees meer! voor meer info.
Lees meer!
delen op
Kennisnetwerk update!
De eikenprocessierups geeft op veel plekken in Nederland overlast. De brandharen van dit diertje kunnen je plezier behoorlijk verpesten door de jeuk die het kan veroorzaken. Het informatieblad eikenprocessierups geeft achtergrondinformatie en wat je kunt doen bij overlast. En ga je op reis in het buitenland? En moet je dan toestemming hebben van ouders? Jazeker. Klik op Lees meer! voor het toestemmingsformulier.
Lees meer!
delen op
Vraag het waarderingsteken voor je vrijwilliger(s) op tijd aan
De sinds april 2019 geintroduceerde waarderingstekens worden volop aangevraagd! Fijn om te weten dat deze nieuwe waarderingstekens gewaardeerd worden. Houd bij het aanvragen/bestellen van een waarderingsteken rekening met de doorlooptijd van de landelijke of interregionale beoordelingscommissie en/of ScoutShop. Deze tijd hebben (de vrijwilligers van) de teams nodig om zorgvuldig jouw aanvraag te behandelen. Klik op Lees meer! voor meer info over de aanvraagprocedure.
Lees meer!
delen op
WOSM zkt. Youth Representative
‘Dear members of the United Nations…’. Zie jij jezelf al een toespraak over Scouting houden voor de vergadering van de Verenigde Naties? Of ben je meer iemand die het spel van stille diplomatie op het wereldtoneel wil beheersen om beleidsmakers in binnen- en buitenland te overtuigen dat Scouting belangrijk is? In beide gevallen zou je geschikt kunnen zijn of je kunnen ontwikkelen als Youth Representative voor WOSM (World Organization of the Scout Movement). Ja, dat is Scouting vertegenwoordigen op wereldniveau. Klik op Lees meer! voor meer info.
Lees meer!
delen op
Speltips: party in the USA
Het is bijna zo ver: van 22 juli tot en met 2 augustus vindt de World Scout Jamboree 2019 plaats in Amerika. Het aftellen is bijna begonnen en meer dan 1000 Nederlandse scouts beleven de tijd van hun leven. De eerste IST-ers zijn al in de Verenigde staten.

  • Bij Sterre Stroom op tafel liggen een heel aantal mooie foto's van haar reis naar Monument Valley; Amerika. Sterre heeft de Navajo indianen ontmoet en veel van hen geleerd.
  • Mowgli en Shanti lopen met Bagheera en Mor rond de Emaarate Ruïne. Op een stuk vlakke grond ziet Mowgli een stuk van een ster van de Jungle Walk of Fame te voorschijn komen.
  • De scouts spelen 's middags kolonisten van Amerika en 's avonds worden de scouts uitgenodigd om over de rode loper te lopen om de Scouting Grammy en Oscars.
  • Amerika staat bekend om de vele varianten in fast food ketens van pizza's tot hamburgers, van gesmeerde broodjes tot koffie en softijs. De explorers gaan de menu's namaken.
  • De roverscouts trekken met de auto op uit om samen Route 66 te gaan rijden in een auto puzzeltocht, waarbij zowel de puzzels als de posten met de bekende route te maken hebben.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Dankzij jou gaan de groepsbegeleiders met bakken vol inspiratie naar huis
Teamlid organisatie inspiratiedag groepsbegeleiders
 
Heerlijke drankjes, gezelligheid, nieuwe vrienden en een gaaf weekend!
Barmedewerker Scout-In
 
Jij weet als Baloe welpenleiding te inspireren
Projectleider thema-weekenden 100 jaar welpen
 
You have the character, ability, energy and determination to lead and manage
Director Kandersteg International Scout Centre
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram