@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 15, juli 2019
Scout Scarf Day, ga jij de challenge aan?!
Draag je das met trots op donderdag 1 augustus: #scoutscarfday! Doe jij mee? Draag hem naar je werk, bijbaan, op kamp (duh), tijdens een dagje varen met de familie, waar dan ook! Je maakt ook nog eens kans op extra custom made dassen voor je groep via ScoutShop!

Lees meer!
delen op
Vroege vogels
Scout-In19 wordt een wild one, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn! Met drie dagen aan workshops, toffe activiteiten, live muziek, kampvuurtjes en de lekkerste foodtrucks wordt Scout-In19 een weekend om nooit te vergeten. Nog wilder wordt Scout-In19 als je gebruik maakt van de Early Bird korting. Bestel je tickets vóór 1 augustus en betaal geen € 80,-, maar € 75 euro en beleef drie geweldige dagen met alle andere roverscouts en vrijwilligers tijdens Scout-In.
Lees meer!
delen op
Groepsbegeleiders verzamelen: 3 november 2019
Blokkeer hem nu alvast in je agenda: op zondag 3 november 2019 is de inspiratiedag voor groepsbegeleiders! De dág waar groepsbegeleiders elkaar ontmoeten, inspireren en nieuwe vrienden maken. Uiteraard zorgen wij voor interessante workshops, waardoor je vol nieuwe ideeën terug gaat naar je eigen groep. Dit jaar staan vrijwilligersbehoud, vrijwilligerswerving, flexibele inzet en gespreksvoering in de spotlights. Dat wil je niet missen! Inschrijven kan vanaf 2 september.
Speltips: Internationale Dag van de Natuurbescherming
28 juli is het de Internationale Dag van de Natuurbescherming. De natuur, dat vinden we natuurlijk allemaal belangrijk. We moeten zuinig zijn op de aarde en op wat de natuur ons te bieden heeft. Tijdens de Dag van de Natuurbescherming denken we allemaal na over wat we zelf kunnen doen om zelf te zijn voor Moeder Aarde.

  • Bas en Rebbel maken zich zorgen om de natuur. Samen met de Bevers gaan ze allerlei spellen doen rondom water.
  • In Haveli lopen de koeien, geiten en schapen in de weilanden en door het dorp. Mowgli en Shanti drinken de melk rechtstreeks van de dieren. In Nederland is dat anders. Wat weten de welpen daarover?
  • Iedereen op deze aarde laat een voetprint achter. Niet alleen de echte afdruk van je eigen voet, maar ook een ecologische. De scouts doen de ecologische footprint challenge.
  • De explorers verdiepen zich door middel van een rollenspel in de de functie van insecten. Insecten zijn belangrijk voor het behoud van de natuur: zonder insecten geen natuur.
  • Bij een grijswatersysteem is de aanvoer van water regelmatig en betrouwbaar omdat de hoeveelheid afvalwater van douches en regenwater vrijwel constant is. De roverscouts gaan hem aanleggen.
Lees meer!
delen op
Scouting Original zomerjurkje
Scouting Original zomerjurkje
Je bent pas helemaal klaar voor de zomer met dit heerlijke Scouting Original jurkje. Het jurkje is gemaakt van luchtig materiaal in de kleur mintblauw. Verkrijgbaar in de maten XS t/m 5XL. Voorzien van een subtiel Scouting Original logo.
Nu voor 22,50
Bestel nu
delen op
 
op=op Scoutfun T-shirt verdwaald
op=op Scoutfun T-shirt verdwaald
Raak jij altijd de weg kwijt met een hike, dropping of zelfs in het verkeer? Dan is dit T-shirt voor jou gemaakt! Beperkte eenmalige productie.
Nu voor 12,50
Bestel nu
delen op
 
Herken jij jezelf in Mang?
Hoofd thema en aankleding 100 jaar welpen thema weekenden
 
Ik weet het nog niet! Maar ik ga naar Scout-In19
Flexmedewerker Scout-In19
 
Projecttijger voor het betere HR werk
Afdelingshoofd HR projecten
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram