@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 2, augustus 2019
VOG, hoe makkelijk wil je de basisadministratie hebben? 
Sinds 1 augustus is het mogelijk dat je de aanvragen van de VOG’s op groeps-, of regionaal niveau ook vastlegt in Scouts online. Geen handmatige lijstjes meer, geen dubbele bestanden meer, nee, alles wat met het aanvragen en registreren van de VOG’s nodig is, doe je in Scouts online. Een leuk en bijkomend voordeel is dat door alles te registreren in Scouts online, je nog beter aansluit bij de AVG zoals je die op groeps-, en/of regioniveau kent.

Lees meer!
delen op

We helpen je graag op weg met een goede handleiding die je hierboven kunt downloaden. Heb je meer specifieke vragen over VOG’s, dan is je vraag welkom op vog@scouting.nl of je belt op iedere 2e donderdag van de maand tussen 17.00 en 20.00 uur met 033 497 09 39.
Het is zomersale bij ScoutShop!
Dit weekend (8 t/m 11 augustus 2019) ontvang je 25% korting op meer dan 200 geselecteerde artikelen in de zomersale bij ScoutShop.

Maak gebruik van de actiecode zomersale2019 en je ontvangt 25% korting op de artikelen uit de zomersale! 
Zomersale!
delen op
Speltips: Ongezonde gewoonten
Alle speltakken gaan bezig met de ongezonde dingen als suiker, kleurstoffen, sigaretten, alcohol en drugs in ons lichaam stommen en wat die dingen met ons lichaam kunnen doen.

  • Professor Plof en Rozemarijn zijn benieuwd wat de bevers lekker vinden en weten over drinken. Ze hebben op twee tafels een heleboel soorten drinken neergezet en nog wat andere spullen.
  • De welpen ontdekken met behulp van de dieren uit de jungle wat er allemaal in het snoep zit dat ze in hun lichaam stoppen als ze het opeten, maar ook dat de natuur geneeskrachtige planten heeft.
  • In sommige producten zitten meer gezonden of juist schadelijke stoffen dan in andere. Maar hoeveel nou eigenlijk? Lukt het jouw ploeg om de producten in de juiste volgorde te plaatsen?
  • Het middelengebruik van jongeren in Nederland, vooral het alcoholgebruik, is hoog en gaat gepaard met schadelijke gevolgen. De explorers bekijken wat er allemaal te krijgen is.
  • Roverscouts onderzoeken welke drugs er internationaal allemaal bestaan. Ze brengen letterlijk in kaart wat de sjamanen in het oerwoud gebruiken tot de oorsprong van koffie en alcoholische versnaperingen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Kan ik u van dienst zijn?
Gastheer Host Scout-In19
 
Jij bent onze landelijke verbinder
HRM specialist LSC
 
Omdat puzzels ook betaald moeten worden
Penningmeester kernteam productiebureau
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram