@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 17, augustus 2019
Scouting is (bijna) weer begonnen!
Groepen en regio's in vakantieregio Zuid starten deze week weer met de eerste opkomsten! (Half)jaarplannen worden gemaakt, opkomsten ingevuld en vergaderingen gepland. Wat ook in dit rijtje thuishoort is je inschrijving voor Scout-In19. Een weekend bomvol workshops, inspiratie, activiteiten en gezelligheid om met je leidingteam aan mee te doen. Ruim 75% van de tickets zijn verkocht, wees er snel bij!

Lees meer!
delen op
3 keer kijken voorbij - betrekken en betrokken houden van leden (en nog net niet-leden)
Een nieuw lid kun je werven na of binnen 3 keer kijken. Maar wat vindt het nieuwe lid hier eigenlijk van? Is dat wel genoeg of heeft zij meer tijd nodig? Uit onderzoek is gebleken van wel. Sommigen worden direct lid, anderen hebben (veel) meer tijd nodig om jouw groep/de speltak te leren kennen. Bureau Coen heeft op basis van onderzoek een methodiek ontwikkeld om ook kinderen die twijfelen om lid te worden of die niet direct lid willen worden, toch de mogelijkheid te geven om mee te doen aan activiteiten van de groep. In de methodiek maken we gebruik van iets wat het activatiewiel genoemd wordt en omvat dit proces van lid worden hoe kort of hoe lang dit ook duurt. In een workshop leggen we je uit hoe!
Lees meer!
delen op
Contactpersonen Communicatiedag - 24 november 2019
Pak je agenda erbij en blader hem helemaal door tot je bij eind november van dit jaar bent beland. Zoek naar zondag 24 november en zet daar een groot kruis. Dan kun je niets anders afspreken, want dan is alweer de vijfde editie van de CP communicatiedag! Alle contactpersonen communicatie en iedereen die hierin geinteresseerd is, zijn hiervoor van harte uitgenodigd om inspiratie op te doen en te leren van elkaar. In de Facebookgroep houdt Landelijk team Communicatie je op de hoogte van de inhoud van deze dag. Klik op Lees meer! voor meer informatie.
Lees meer!
delen op
International Scout and Guide Fellowship
Ná, maar ook náást je actieve leven bij Scouting kun jij als volwassene lid worden van de Nederlandse afdeling van de Internationale Fellowship: NSGF-NL. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw ervaring en expertise op het gebied van Scouting beschikbaar blijft voor de jongere generatie scouts en maak je nieuwe vrienden op internationaal niveau!

De tijd die je hiervoor wil investeren is in overleg helemaal door jou zelf te bepalen.
Lees meer!
delen op
Haal je Oranje Kruis EHBO diploma in één weekend!
Thuis doe je de voorbereidingen met een e-learning, daarna stomen we je in het praktijkweekend klaar voor het examen. Naast de zaken uit de richtlijnen wordt extra aandacht besteed aan zaken die bij Scouting kunnen voorkomen, zoals situaties buiten en EHBO bij kinderen. De lessen worden gegeven door instructeurs van de Medische en EHBO stam.

Praktijkweekend: 14 en 15 september
Examen: donderdagavond 19 september
Locatie: Oosterhout (weekend en examen)
Kosten: 155,- incl. eten/drinken, overnachting, e-learning, boek, verbandmateriaal en examen. De meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden (voor een deel) de kosten.
Lees meer!
delen op
Ledenvoordeel op alle Grisport schoenen
Ledenvoordeel op alle Grisport schoenen
Op alle schoenen van Grisport ontvang je bij ScoutShop ledenvoordeel waaronder dus ook deze klassieker. De Sherpa is een stevige allround A/B wandelschoen met een hogere schacht, een goed profiel en extra ondersteuning. Uitgevoerd met een ademende Cambrelle voering en een degelijke New Hiking zool.
Nu voor 99,95
Bestel nu
delen op
 
Speltips: participi... atie!
We gaan aan de slag met de participatieladder, met name met het stukje jeugdparticipatie: alle jeugdleden kun je vanaf het begin van het seizoen betrekken bij het maken van je programma!

Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij weet als Baloe welpenleiding te inspireren
Projectleider thema-weekenden 100 jaar welpen
 
Medewerker team Actie!
Scout-In19 | Programma
 
Ik heb mijn Scoutingflow al gevonden!
Lid team Scoutingflow
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content (max. 75 woorden) kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram