Start van het seizoen, CP-meetup en interessante workshops op SI19! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 8, augustus 2019
Tik, tok, tik, tok: the clock is ticking!
De klok tikt door: je hebt nog twee uur de tijd om de pagina's voor het magazine van november in te leveren. Stress? Nergens voor nodig! We zitten voor je klaar als je er niet helemaal uitkomt. Succes! 
We zien je graag op Scout-In19!
We gaan een nieuwe traditie starten: een meet-up voor contactpersonen communicatie van groepen, regio's en evenementen op Scout-In19! Om ervaringen uit te wisselen met andere cp's, vragen te stellen en gewoon gezellig een drankje te drinken met andere scouts die iets met communicatie doen binnen Scouting. Inclusief een bitterbal of twee, die regelen wij voor je. Ben jij erbij?Meld je dan alvast aan via het Facebookevent en we zien je daar :)
Lees meer!
Start seizoen: hoe betrek je de pers?
Voor veel groepen is het nieuwe seizoen al begonnen, voor anderen staat hij in de deuropening. We hebben er weer zin in! Na een lange vakantie mogen we weer elke week gave activiteiten ondernemen met de leukste kinderen en jongeren van Nederland. Maar hoe zorg je ervoor dat niet alleen jij dat weet, maar ook je omgeving op de hoogte is van dat jullie weer zijn gestart? Betrek de lokale pers erbij! Je kunt bijvoobeeld gebruik maken van dit invulpersbericht, maar nog leuker is het om een journalist eens een keer uit te nodigen om een opkomst mee te lopen. Zo krijgt hij of zij écht een idee van wat Scouting inhoudt en krijg jij direct de kans om een beetje te netwerken. Hulp nodig? Laat het ons weten!
Lees meer!
Interessante workshops voor contactpersonen communicatie
Met het nieuwe seizoen staat ook Scout-In19 voor de deur. Het beloofd weer een geweldig weekend te worden. Dit jaar zijn er maar liefst 10.000 workshopplekken beschikbaar voor alle deelnemes van SI. Voor jou als contactpersoon communicatie hebben we er een aantal uitgelicht:
  • Calamiteitencommunicatie
  • Vul zelf je Scouting Magazine pagina's
  • Instagram Jungle
  • Online Video: de techniek
  • en nog veel meer
Check nu de speciale website en selecteer jouw rol als contactpersoon communicatie om alle interessante workshops voor jou te zien! 
Lees meer!
Winnen met je foto's: #AHopkamp

Tijdens je zomerkamp heb je natuurlijk prachtige foto's gemaakt van jouw fotogenieke jeudleden. Wist je dat je daar ook geld mee kunt verdienen? Als jij met je groep boodschappen hebt gedaan bij de Albert Heijn bezorgdienst en een foto hebt gemaakt met de bezorger of de bus van de Albert Heijn, vergeet dan niet je foto op Instagram te plaatsen met #AHopkamp. Dan maak je namelijk in augustus en september nog kans op 250 shoptegoed voor je volgende bestelling! 

We helpen graag!
Facebookgoep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al meer dan 800 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Team communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Team communicatie van het landelijk servicecentrum altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl. 
 
Alle info voor CP's
 
De CP communicatienieuwsbrief is bedoeld voor alle contactpersonen communicatie. De nieuwsbrief verschijnt elke  laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram