@-scout, met Geoscouten, Android app en je vertrouwde speltips en vacatures. • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 18, september 2019
Een nieuw Scoutingseizoen, VOG's op orde?
Iedereen is weer naar school of aan het werk en het nieuwe Scoutingseizoen wordt weer ingeluid. Het was een fijne, zonnige zomervakantie! Er waren echter ook wat uitzonderingen... Helaas zijn er enkele zedenzaken in het nieuws geweest, waarbij (hulp)leiding van Scouting betrokken was. Nu het nieuwe seizoen weer start, is het een goed moment om te checken of bij jou in de groep iedereen een VOG heeft. Zo niet: aanvragen! Smoesjes kunnen en mogen niet meer worden geaccepteerd. De veiligheid van onze (jeugd)leden staat voorop. Klik op Lees meer! voor meer informatie over de Verklaring Omtrent Gedrag, het aanvraagproces en de registratie in Scouts Online.

Lees meer!
delen op
ScoutingApp downloaden op je Android-telefoon
De ScoutingApp is op dit moment niet beschikbaar via de Google Play Store. Natuurlijk willen we dat iedereen deze app nog steeds kan gebruiken en daarom bieden we hem je graag aan via onze website. Klik op Lees meer! voor het apk-bestand en de uitleg van hoe je deze kunt installeren op je telefoon.
Lees meer!
delen op
Scouts Online update: o.a. templates met eigen logo en bijlagen versturen
Dinsdag 10 september gaat er een nieuwe versie van Scouts Online live, waarin we vooral veel verbeteringen aangebracht hebben rondom de mailfunctie. De belangrijkste verandering is dat we het, op veler verzoek, mogelijk maken om bijlagen te versturen met de mails die je vanuit Scouts Online stuurt. Dat is niet het enige dat veranderd is, klik op Lees meer! voor een overzicht van alle wijzigingen en verbeteringen.
Lees meer!
delen op
Speciaal voor jou geselecteerd oor ScoutShop
Speciaal voor jou geselecteerd oor ScoutShop
Ga je de komende weken het water op? Hou je spullen dan goed droog in deze waterdichte ton. Blijft drijven en aan de deksel kan je een touw bevestigen. Inhoud 6,4 liter, ook verkrijgbaar in kleinere maat.
Nu voor 17,95
Bestel nu
delen op
 
Geoscouten
Half november kun je meedoen aan de tweede editie van Geoscouten bij Scoutcentrum ‘Achter de Berg’ in Nistelrode. Je leert veel vaardigheden over het gebruiken van hulpmiddelen en routetechnieken om een tot de verbeelding sprekende hike voor jouw jeugdleden te organiseren. Klik op Lees meer! voor meer informatie.
Lees meer!
delen op
Speltips: routetechnieken
Deze keer gaan de speltips over moderne en / of bijzondere route technieken. Bijna al deze route technieken zijn (met kleine aanpassingen) leuk voor alle speltakken!

  • Stanley vertelt aan Stuiter dat hij op internet verschillende geluiden aan het opzoeken is om een speurtocht uit te kunnen zetten. Stuiter vindt het maar raar: bij een speurtocht moet je toch goed kunnen kijken, niet luisteren?
  • Bij de Nishaani-plaats zitten Hathi en Mang door walkie talkies te praten als Mowgli en Shanti aan komen lopen. Mang stelt voor om er een tocht mee te gaan lopen, terwijl Hathi opdrachten geeft waar ze heen moeten lopen.
  • Via Whatsapp krijgen de scouts een aanwijzing over de volgende locatie van de route. Het geven van de aanwijzing kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met foto's of cryptische omschrijvingen.
  • De explorers gaan een tocht lopen waarbij de omschrijvingen in SMS-code zijn gecodeerd, in plaats van met het gebruikelijke QWERTY toetsenbord.
  • Via een interactieve waypoint route maken roverscouts met behulp van een telefoon die gebruik maakt van GPS en ingeprogrammeerde waypoints. Zo krijgen ze aanwijzingen hoe je naar het volgende punt moet lopen.

Ben je nieuwsgierig naar nog meer tochttechnieken? Kijk dan onderaan de pagina's voor getagde programma's of voer dan het woord 'tochttechnieken' in bij de zoekmachine.
Lees meer!
delen op
Bestel je unieke groepsdas bij ScoutShop
Bestel je unieke groepsdas bij ScoutShop
Heb je een unieke eigen groepsdas? Zoals een das met rand of een diagonaal das? Ook deze zijn verkrijgbaar bij ScoutShop. Deze worden per 8 stuks op bestelling gemaakt. De dassen worden met de hand gemaakt, houd rekening met een productie- en levertijd van circa 6 - 8 weken.
Nu voor 13,75
Bestel nu
delen op
 
Vacatures
It's all about the money!
teamleden Cashmanagement
 
Jij gaat voor service met een glimlach
Afdelingshoofd HRM Services
 
Jij bent structureel van grote waarde
Lid projectenbureau
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram