En natuurlijk je vertrouwde speltips en vacatures! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 19, september 2019
Een nieuw junglefiguur!
Op social media kon je al meeraden: omdat de welpenspeltak in 2020 100 jaar bestaat, krijgen we er een nieuw jungledier bij! Zo hebben Oe, Jacala en Marala nóg meer plezier in en om het water... Het nieuwe figuur is namelijk een kikker, Dahinda. Vanaf 1 januari ga je nog veel meer over haar horen. En je spot haar natúúrlijk op Scout-In19!

Kijk meer!
delen op
Een 100 jaar welpen feestdoos voor élke groep!
Deze feestelijke gebeurtenis vraagt natuurlijk om een cadeau. Daarom hebben wij voor elke Scoutinggroep één feestdoos met allerlei leuke en praktische artikelen om te gebruiken in het feestjaar. Deze feestdoos is af te halen op Scout-In19. Als groepssecretariaat ontvang je hiervoor een unieke code. Let op: deze code is verstuurd aan de groepssecretariaten. Vraag dus aan deze persoon om de code, want met deze code kan iemand de feestdoos ophalen bij de infostand van 100 jaar welpen.
Speltips
Scouting in Nederland groeit, en dat willen we natuurlijk zo houden! Want Scouting, dat gunnen we iedereen! Met elkaar hebben we een toekomstvisie gemaakt waar in staat wat we graag in 2025 willen bereiken. Maak jij Scouting Toekomstproof?

  • De bevers gaan met behulp van Fleur, Keet en Noa een mooi toekomst-stripverhaal maken, waarin ze hun dromen voor de toekomst verbeelden.
  • In Haveli hebben ze een krant, radio en televisie, maar dat is er in de jungle allemaal niet. Maar Chil is ook een hele goede berichtgever en helpt de welpen met het zoeken naar nieuws.
  • De scouts gaan in hun ploeg brainstormen over wat ze komende 2 jaar willen leren en wat ze willen gaan beleven. Hier maken ze een gave promotie van voor hun eigen ploeg / groep.
  • De explorers laten hun fantasie en dromen de vrije loop bij het maken van een reisverslag van de toekomst. Ze zijn op trektocht in de toekomst maar moeten nog ontdekken waarheen en wat ze beleven.
  • Ben je benieuwd naar hoe jullie Scoutingtoekomst eruit ziet? Wil je op een creatieve manier eens met elkaar nadenken over de toekomst? Roverscouts maken een toekomstkrant.

Op Scout-In19 zal er veel te zien en te horen zijn over de toekomstthema's, ook kun je op de activiteitenbank activiteiten zoeken op toekomstthema, waardoor je er met je opkomsten ook mee aan de slag kunt! Of kom op 17 november naar de Spelathon voor inspiratie en het delen van jouw toffe activiteiten.
Lees meer!
delen op
Sauerland Winter Challenge
Een nieuw gaaf, uitdagend winterkamp in de buurt van het bekende wintersport gebied Winterberg! Leidinggevenden binnen een Scoutingspeltak, roverscouts, plusscouts, e.d. van 18 t/m 23 jaar kunnen deelnemen aan deze nieuwe, vette challenge. We bieden je een meerdaagse tocht vanuit het Gleiertal in het Rothaargebirge met een thematische touch, langlaufen in de omgeving van het wintersportgebied Wildewiese, een slee maken om te gebruiken en (over)leven in winterse omstandigheden in het Hochsauerland...
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij vertelt als echte Mor aan iedereen hoe leuk de thema-weekenden worden!
Hoofd Communicatie Jungle Experience 2020 | themaweekenden welpenleiding
 
Jij brengt een eind aan onenigheid
Teamlid kernteam bemiddelen
 
Houd jij de touwtjes mee in handen?
Lid Organisatieteam LSW
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram