En meer over de VOG accreditatie, Scout-In naslagwerk en meer! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 20, oktober 2019
Meer functionaliteiten Scouts Online
Je (team)leden mailen vanuit Scouts Online? Dat kan nu gepersonaliseerd en met bijlagen! Als verzender kun je een voettekst, een header met je eigen logo én bijlagen toevoegen aan te verzenden e-mails. Het laatste op verzoek van veel groepen: je kunt één of meerdere bijlagen toevoegen aan de e-mail. Deze bijlages (Word, Excel, Powerpoint, pdf'jes, afbeeldingen) worden direct na het verzenden weer van de Scouts Online-servers verwijderd.

Lees meer!
delen op
Blijf gebruik maken van de gratis VOG-regeling
Elke vijf jaar moet jouw groep of regio opnieuw geaccrediteerd worden door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, om gebruik te kunnen blijven maken van de gratis VOG-regeling. In dit infoblad lees je hoe je dit opnieuw kunt aanvragen. Zodra de accreditatie van jouw groep of regio verloopt krijg je daar van het ministerie bericht over.

Scouting Nederland heeft samen met Vereniging NOV een handige handleiding samengesteld die jouw organisatie kan gebruiken om opnieuw in aanmerking te komen voor de gratis VOG-regeling. In het kort komt het er op neer dan je duidelijker moet aantonen hoe je als organisatie omgaat met sociale veiligheid, de gedragscode, je aanstellingsbeleid en hoe leden en ouders van leden snel terecht kunnen bij een vertrouwenspersoon. Heb jij je als organisatie nog niet eerder aangemeld voor deze regeling? Zorg dan dat je toegelaten wordt tot deze regeling en kan beginnen met het aanvragen en registreren van VOG’s voor jouw kaderleden.
Lees meer!
delen op
Laatste kans: NJ2020 inschrijving sluit 31 oktober 2019
Wil jij een onvergetelijke zomer meemaken met je speltak? Schrijf je in voor NJ2020! Komende zomer wordt op Scoutinglandgoed Zeewolde een ongelooflijk gave Jamboree georganiseerd. Met je eigen speltak op internationaal avontuur, in Nederland. Hoe vet is dat?! Het is mogelijk om hier met je welpen, scouts of explorers naartoe te gaan. Meer informatie over NJ2020 kun je vinden op nj.scouting.nl. Schrijf je op tijd in, want inschrijven is mogelijk tot en met 31 oktober!
Lees meer!
delen op
Communiceren kun je leren: Contactpersonen Communicatiedag 2019
Zondag 24 november van 10.30 tot 16.30 uur stoomt Landelijk team Communicatie je klaar om jouw groep, regio en/of team beter op de kaart te zetten. Waar vind je nieuwe leden en vrijwilligers? Hoe kun je leden en vrijwilligers aan je binden? Hoe ga je om met calamiteitencommunicatie? En natuurlijk is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen en te leren van elkaar. Bij zijn? Blijf op de hoogte via de CP Communicatie-Facebookgroep, de CP Communicatienieuwsbrief... of schrijf je gewoon alvast in voor deze toffe dag! (gratis en lunch inbegrepen)
Lees meer!
delen op
Workshop gevolgd op Scout-In19?
Dan ontvang je binnenkort een mail met daarin ALLE informatie die je thuis nog eens rustig door kunt lezen. En door kunt sturen naar jouw mede-vrijwilligers om samen mee aan de slag te gaan. Alvast even terugblikken? Check de foto's!
Lees meer!
delen op
Scout-In badge 2019
Scout-In badge 2019
Op de Scout-In de badge vergeten te kopen of wil je hem nog hebben voor je verzameling? Bij ScoutShop zijn de laatste online te bestellen. op=op!
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Hoge kortingen bij ScoutShop 
De herfst is aangebroken. De tijd van regen en harde wind. Daarom zijn bij ScoutShop nu diverse jassen tegen sterk gereduceerd tarief verkrijgbaar. Kortingen oplopend tot wel 50%. Vandaag bestellen is komend weekend in huis. 
ScoutShop
Speltips: live op Scout-In19
Tijdens de infomarkt op Scout-In19 hebben deelnemers de activiteitenbank ter plekke aangevuld met 44 nieuwe activiteiten, de schrijvers hiervan zijn beloond met een bijzondere dobbelsteen. Elk uur hebben we de meest gave, leukste of origineelste activiteit uitgekozen en deze scouts konden bij de kraam een kaartspel met speltips ophalen. Deze speltips verdienen een plaatsje in de speltips van @-scout!

  • 11.00 uur: De hele horde is bij de Guha grotten bij elkaar. Akela vertelt het verhaal dat bij hen in de horde kwam en door hen geadopteerd werd. De welpen adopteren een... aardappel?
  • 12.00 uur: Bij de Nishaani-plaats is het een drukte van jewelste. Alle welpen uit ieder nest krijgen een touw. Met dit touw gaan ze diepzeeduiken om hem aan een beker te knopen.
  • 13.00 uur: Booh van Toadstad is een gezelschapsspel gebaseerd op Weerwolven van Wakkerdam. Zo zijn er Booh's en Toad's die elkaar proberen uit te schakelen.
  • 14.00 uur: Elke boot krijgt de opdracht hun kanonnen klaar te maken om hiermee piraten zeeslag op het water te spelen. Hiermee worden de waterscouts uitgedaagd .
  • 15.00 uur: Met pvc buizen en verfproppen maar je je eigen Scouting-paintballslagveld bij je eigen gebouw, een leuke activiteit voor tijdens een open dag.
  • 16.00 uur: De Trust Fall is als activiteit geschikt om het onderling vertrouwen in je subgroepleden te vergroten en de samenwerking te versterken.
  • 17.00 uur: Door middel van een balspel proberen teams bij andere teams spelers weg te kapen in het spel: Beun je buurman. Natuurlijk laat het andere team dat niet toe.

Borrel je van nog meer creativiteit? Vul dan de activiteitenbank thuis nog verder aan met gave activiteiten en kampen, of meld je aan voor de spelathon van 17 november!
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij zorgt voor matches made in heaven!
Recruiter HRM Services: Recruitment team
 
Jij brengt lucht in het Scoutingspel!
Spelspecialist Luchtscouting
 
Jij bent structureel van grote waarde
Lid projectenbureau
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram