@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 21, oktober 2019
Scouts scoren beter op lifeskills dan niet-scouts
Wat is nu precies de impact van Scouting op de persoonlijke ontwikkeling van (jeugd)leden? Nederlandse jongeren die lid zijn van Scouting zijn lichamelijk actiever dan niet-scouts en gaan bewuster om met de natuur. Dit blijkt uit onderzoek van World Organisation of the Scout Movement - WOSM, een van de twee wereldbonden van Scouting. Klik op Lees Meer! om het hele onderzoeksrapport te lezen. Tip: print het hele rapport uit, laat er een ringbandje door zetten en biedt het aan aan de burgemeester van jouw gemeente. Neem het ook mee als je contact hebt met andere partijen.

Lees meer!
delen op
Groepsbegeleider of HRM'er? Doe mee aan het Movisie onderzoek: de veranderende rol van het aansturen van vrijwilligers
Movisie doet voor beroepsvereniging AGORA onderzoek naar de veranderende rol en positie van beroepskrachten en vrijwilligers die vrijwilligers aansturen, begeleiden en ondersteunen. Dit onderzoek geeft inzicht in de positie van rollen als groepsbegeleider of HRM'er. Ben jij dat? Lees dan snel verder en doe mee aan dit onderzoek, dit kan tot 25 oktober. Geef in het laatste vakje aan dat je van Scouting bent en jouw antwoorden doorgestuurd mogen worden naar Scouting Nederland. Dan verwerken wij de antwoorden anoniem voor de Scoutingversie.
Lees meer!
delen op
Nog 15 dagen...
Over twee weken sluit de inschrijving voor NJ2020. Dit gave, internationale spektakel in eigen land wil je eigenlijk niet missen! Inschrijven is mogelijk tot en met 31 oktober. Je hoeft dan bij je opgave nog niet het definitieve aantal deelnemers op te geven, alleen het minimum. Mocht je nog vragen hebben over NJ2020, dan kan je altijd even contact opnemen met de organisatie. See you in Zeewolde van 25 juli t/m 2 augustus 2020!
Lees meer!
delen op
Diverse soorten pioniertouw bij ScoutShop
Diverse soorten pioniertouw bij ScoutShop
Is je touw na JOTA-JOTI aan vervanging toe? Ook voor de meest gebruikte touwsoorten ben je bij ScoutShop aan het juiste adres. Het populairste touw is spleitex 8 mm. Verkrijgbaar op een kuil van 220 meter.
Nu voor 69,95
Bestel nu
delen op
 
Speltips
Scouting is voor iedereen. Een plek vol plezier. Een plek voor uitdagingen. Een plek voor avontuur. Daarin zijn we ook een club met diversiteit. We zijn er voor meiden en jongens. We hebben zowel water, lucht als landscouting. We hebben groepen met en zonder een geloofsachtergrond. We bieden een plek aan kinderen met of zonder beperking. Die diversiteit vinden we belangrijk.

  • Noa heeft een vriendin meegenomen, dit is een bijzondere vrouw. Ze heeft een zonnebril op en loopt met een witte stok waar een paar rode strepen op zitten. Noa vertelt dat deze vriendin niet kan zien. Samen spelen ze voel-domino.
  • Mowgli en Shanti zitten met Baloe op het dorpsplein in Haveli. Er komen 2 mensen van de Gondastam aangelopen, ze gebaren veel met elkaar. Shanti heeft gehoord dat deze 2 mensen doof zijn.
  • Jouw cultuur-mijn cultuur is een kennismakingsmethodiek waarbij scouts elkaar helpen om stereotypen over hun eigen cultuur en die van anderen te herkennen. Hierdoor creëer je meer begrip voor buitenstaanders.
  • Explorers ontdekken in een spel dat er een verschil is tussen homo- en heteroseksuele relaties als het gaat om zichtbaar zijn. Het is een grotere stap om uit de kast te zijn als homo dan als hetero.
  • Meidenavondjes organiseren deed je waarschijnlijk toen je net een tiener was. Super gezellig, maar hoe organiseer je een avondje met je vriendinnen als je inmiddels de 18 bent gepasseerd, en je het op de volwassen manier wilt aanpakken?

Wil je meer activiteiten doen met het thema Open en divers? Er is bij de zoekfunctie op de activiteitenbank een tab van de vijf thema's.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij communiceert lekker binnen en buiten team Communicatie
Maatje coördinator Communicatie
 
Vrouwen óf mannen met power
Projectlid Vrouwen in Scouting
 
Vind jij eten en drinken ook zo belangrijk en organiseer jij dat graag?
Hoofd Voeding en Horeca Jungle Experience 2020
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram