@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 22, oktober 2019
Ga de uitdaging aan
Verbreed je horizon en laat je onderdompelen in de wondere wereld van trainingen. Want naast leidinggeven en/of het aansturen van een team is er nog zoveel meer te beleven. Deze @-scout staat bol met diverse trainingen en events die jij als vrijwilliger kunt volgen om jouw groep, regio of team beter, sterker en leuker te maken. Maak Scouting toekomstproof!

Lees meer!
delen op
Vaardiger worden in Scouts Online
Les krijgen in Scouts Online? Kom op 9 november meer te weten over het verwerken van financiën, ledenadministratie, evenementen en verhuur. Of een spoedcursusje Joomla? Kan ook gewoon. Je bent meer dan welkom tussen 13.00 en 16.00 uur op het landelijk servicecentrum in Leusden, klik op Lees meer! om je in te schrijven.
Lees meer!
delen op
Badge 100 jaar welpen
Badge 100 jaar welpen
In 2020 bestaan welpen 100 jaar in Nederland. Speciaal hiervoor heeft ScoutShop een aantal jubileumproducten gemaakt waaronder deze speciale badge. Ook verkrijgbaar als extra grote dekenbadge.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
EHBO in één weekend!
In het weekend van 30 november en 1 december kun je in één weekend (+ examen) je EHBO-diploma van het Oranje Kruis halen. Het examen is op 3 of 4 december (nog vast te stellen). Zowel het praktijkweekend als het examen vinden plaats in Hellevoetsluis. Thuis doe je de voorbereidingen met een e-learning, daarna stoomt de Medische en EHBO stam je in het praktijkweekend klaar voor het examen. Naast de zaken uit de richtlijnen wordt extra aandacht besteed aan zaken die bij Scouting kunnen voorkomen, zoals situaties buiten, EHBO bij kinderen, etc. De lessen worden gegeven door instructeurs met een Scoutingachtergrond.
Lees meer!
delen op
Wintereditie Kamptraining internationaal
In de voorjaarsvakantie 2020 wordt de 14e editie van de Kamptraining Internationaal - wintereditie georganiseerd. Je verwerft alle competenties om de kwalificatie ‘Op kamp’ te krijgen, en leert bovendien fijne kneepjes om een Scoutingkamp in het buitenland te organiseren. Wanneer? Van maandag 24 februari t/m zaterdagmiddag 29 februari 2020 (voorjaarsvakantie van de schoolregio’s midden en zuid) in Vught (1 dag) & Ferschweiler (D.) en omgeving.
Lees meer!
delen op
Speltips: vrijwilligers zijn de beste!
Je als vrijwilliger inzetten voor Scouting, daar weet je jouw vrije tijd wel mee te vullen. Wat is het leuk om dat te doen! Waarbij je ook de vraag stelt, wat brengt het mij? Want naast dat je de jeugdleden een heleboel biedt, levert het een hoop ervaringen op die je ook buiten Scouting heel goed kan gebruiken in je verdere (werk)leven. Dat gunnen we onze jeugdleden ook! Daarom willen we hen graag inspireren om later ook vrijwilliger te worden.

  • Noa is bij haar huis alles aan het versieren. Stuiter wil graag helpen, natuurlijk mag dat. Noa vraagt aan Stuiter waar hij vindt dat alle inwoners van Hotsjietonia goed in zijn.
  • De oudste welpen krijgen een stukje meer uitdaging dan de jongere welpen. Ze kunnen een activiteit doen die ze graag willen doen, en mogen dit ook nog eens zelf regelen!
  • De scouts bekijken de criteria voor de waarderingstekens van Scouting Nederland. Wat vinden ze van deze criteria? Als er vergelijkbare waarderingstekens voor scouts waren, hoe zouden die er dan uitzien en waaraan moeten de scouts dan voldoen?
  • Scouting Nederland vindt een veilige fysieke en sociale omgeving voor haar jeugdleden en vrijwilligers belangrijk. Een van de hulpmiddelen daarbij is het gebruik van een gedragscode, explorers gaan hiermee aan de slag.
  • Roverscouts zijn de leiding van de zeer nabije toekomst. Om hen warm te laten lopen voor de verschillende functies die Scouting heeft, draaien ze bij elke speltak een keertje mee.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij werkt mee aan de succesvolle HIT!
HIT Projectteam Communicatiemedewerker
 
Ga jij mee met onze mobiel op pad?
Medewerker ScoutShop Mobiel Noord
 
Jij zet de vacatures in de picture!
Projectlid vernieuwing vacaturepagina’s
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram