Inschrijven voor de CP communicatiedag, Nationale Vrijwilligersdag en Tijd voor taart! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 10, oktober 2019
, ben je al ingeschreven?
He, jij daar! Over precies 23 nachtjes slapen is het weer tijd voor één van de hoogtepunten van je Scoutingjaar: de contactpersonen communicatiedag. Heb je je nog niet ingeschreven? Dan is dit het moment om dat te doen! We hebben al meer dan 30 aanmeldingen, maar zouden het geweldig vinden om tijdens deze jubileumeditie over de 50 heen te gaan. Dus als je je nog niet hebt aangemeld, doe dat dan nu! Meer informatie vind je in het Facebookevent en direct inschrijven doe je HIERRRR.
Bevers op televisie!
Hebben jullie het al gezien? De bevers van Scouting Salwega uit Utrecht waren te zien bij Kindertijd. Tijdens de herfstvakantie kon je zien wat zij bij hun Scoutinggroep doen. De cameraploeg is op bezoek geweest bij zes bevers, waarbij ze hen zowel thuis als bij Scouting volgden. Vico, Olivia, Adam, Saartje, Tico en Thomas zijn nu echte sterren :)

Je kan het terugkijken op NPO Start of deze link. Bekijk vooral de afleveringen van 21 t/m 25 oktober 2019.
Lees meer!
Zet je vrijwilligers in het zonnetje op Nationale Vrijwilligersdag
Over een paar weken is het zover: op 7 december 2019 is het Nationale Vrijwilligersdag. Een dag waarop je (naast alle andere 364 dagen in het jaar) je vrijwilligers extra in het zonnetje kunt zetten. En dit jaar extra bijzonder, want de dag valt op een zaterdag. De dag waarop de meeste vrijwilligers binnen Scouting actief zijn. Dus zet hem op de (bestuurs)agenda en verras je vrijwilligers en/of teamleden! Hoe? Bekijk vooral even de nieuwe waarderingstekens of de andere vormen van waarderen van vrijwilligers op de website. Uiteraard gaat het niet om wat je doet, maar om dát je iets doet. Je kunt ook ouders oproepen om iets leuks te doen voor de leidingteams bijvoorbeeld. Zo zorg je ervoor dat alle vrijwilligers zich gewaardeerd voelen.
Lees meer!
Scouts scoren beter op lifeskills dan niet-scouts
Nederlandse jongeren die lid zijn van Scouting zijn lichamelijk actiever dan niet-scouts en gaan bewuster om met de natuur. Dit blijkt uit onderzoek van WOSM, een van de twee wereldbonden van Scouting. Ook op andere onderdelen binnen de sociale ontwikkeling scoren leden van Scouting hoger dan jongeren die geen lid zijn. Scouts zijn behulpzamer, in hogere mate maatschappelijk betrokken, doen vaker vrijwilligerswerk en staan meer open voor andere culturen. Een prachtige uitkomst van dit onderzoek, die ook voor jouw groep of regio veel kan betekenen! Zoek een mooi moment om het onderzoeksrapport aan te bieden aan jouw gemeente, om zo de meerwaarde van Scouting in de gemeente meer zichtbaar te maken. Uiteraard kan je het rapport ook gebruiken om een persbericht uit te sturen naar lokale media. Meer tips of hulp nodig? Laat het ons weten via communicatie@scouting.nl. 
Lees meer!
Tijd voor taart!
In 2020 bestaan de welpen 100 jaar. Dat is natuurlijk tijd voor een feestje! Het feestjaar trappen we af met Tijd voor taart, want wie jarig is trakteert. In het hele land bieden welpen aan burgemeesters en wethouders van (deel)gemeenten een heerlijke, zelfgebakken jungletaart aan.

We vinden het belangrijk dat heel Nederland weet dat de welpen 100 jaar bestaan, zodat we een mooi moment creëeren voor een stukje extra publiciteit voor Scouting. Helpen jullie ook mee? Pak deze activiteit op samen met de welpenleiding van je groep en zoek naar een mooi moment om de taarten uit te reiken. Maak er in ieder geval een feestje van en zorg dat de lokale pers op de hoogte is. Zo maken we overal in Nederland zichtbaar dat de welpen 100 jaar bestaan. Kijk voor meer informatie op de website van 100 jaar welpen: www.100jaarwelpen.nl. 
Lees meer!
We helpen graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al bijna 900 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Team communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Team communicatie van het landelijk servicecentrum altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl. 
 
Alle info voor CP's
 
Deze mail is verstuurd aan alle contactpersonen communicatie van Scouting Nederland.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram