@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 23, november 2019
Zichtbaar met NLdoet
Sla twee vliegen in één klap: organiseer een klusdag op 13 of 14 maart, nodig ouders en 18+ leden uit en meld je klus aan op NLdoet. Zo betrek je ouders bij de groep en creëer je meer naamsbekendheid in de omgeving. Je kunt een financiële bijdrage aanvragen voor bijvoorbeeld klusmateriaal. Op nldoet.nl lees je de voorwaarden en vind je het aanvraagformulier.

Lees meer!
delen op
Een mobiele ScoutShop in Maastricht!
Zaterdag 16 november staat er een mobiele ScoutShop bij jou in de buurt! De mobiele ScoutShop is te gast bij de Scouting Amby aan de Ambyerstraat Zuid 90 in Maastricht van 09:30 tot 11:30.

Heb je nog wat nodig van de ScoutShop, dan is dit een mooie gelegenheid om langs te komen.

Heb je speciale wensen of grote aantallen nodig? Geef dit dan door aan mobielzuid@scoutshop.nl om er zeker van te zijn dat er voldoende voorraad aanwezig is.
ScoutShop Vlaardingen

Zaterdag 23 november is ScoutShop Vlaardingen speciaal geopend voor aankoop van al je sintcadeaus. Op verzoek worden cadeautjes gratis ingepakt. Wel zo makkelijk als je voor heel je speltak cadeautjes koopt. 
Profiteer bovendien van exclusieve hoge korting op vele modellen Grisport schoenen. Met kortingen oplopend tot 50%. Deze zijn alleen verkrijgbaar bij ScoutShop Vlaardingen.

Openingstjiden ScoutShop Vlaardingen

Vrijdagavond 19:00 - 21:00
Zaterdag 09:30 - 14:00

Komen deze tijden je niet uit? Ook ScoutShop Rotterdam zit in de buurt: 
Woensdag 12:00 - 17:00
Vrijdag 15:00 - 20:00
Zaterdag 10:00 - 13:00

Het landelijk servicecentrum zkt. medewerker team evenementen (14,4 uur p/w)
Waar je je mee bezig gaat houden? Het ondersteunen van het team evenementen: bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen en verzekeringen, het organiseren van kleinschalige bijeenkomsten en contacten onderhouden met externe relaties en vrijwilligers. Dit betreft een betaalde functie. Klik op Lees meer! voor wat je nog meer gaat doen in deze functie, en natuurlijk om te reageren.
Lees meer!
delen op
Nachtregister verplicht op Scouting Labelterreinen
Ga je met je Scoutinggroep of speltak kamperen op één van de labelterreinen? Vergeet dan niet om een nachtregister in te vullen. Het nachtregister geeft inzicht in wie zich op het terrein bevinden. Om tijdens een calamiteit doeltreffend te kunnen werken, is het noodzakelijk dat er voor de beheerder en/of de calamiteitendienst inzicht is in het aantal personen dat daadwerkelijk in een accommodatie of op een kampeerveld verblijft. Meer informatie over het nachtregister en wat daar in opgenomen moet worden kun je lezen in het infoblad Nachtregister.
Lees meer!
delen op
Sintcadeaus voor bevers bij ScoutShop
Zaterdag is Sint weer in het land. En ook dit jaar haalt Sint alle cadeautjes voor bevers bij de ScoutShop.
Om het hem makkelijk te maken heeft ScoutShop de populairste cadeaus overzichtelijk bij elkaar gezet. Komt Sint bij jouw groep langs? Dan zijn er cadeautjes tot € 6,00, laat je schoentjes zetten? Check dan de speciale schoencadeautjes. Vraagt jouw speltak een cadeau voor de hele speltak? Ook daarvoor is Sint bij ScoutShop aan het juiste adres. 
Lees meer!
delen op
Sintercadeaus voor welpen bij ScoutShop
Zaterdag is Sint weer in het land. En ook dit jaar haalt Sint alle cadeautjes voor welpen bij de ScoutShop.
Om het hem makkelijk te maken heeft ScoutShop de populairste cadeaus overzichtelijk bij elkaar gezet. Komt Sint bij jouw groep langs? Dan zijn er cadeautjes tot € 6,00, laat je schoentjes zetten? Check dan de speciale schoencadeautjes. Vraagt jouw speltak een cadeau voor de hele speltak? Ook daarvoor is Sint bij ScoutShop aan het juiste adres. 
Lees meer!
delen op
Sintcadeaus voor scouts bij ScoutShop
Zaterdag is Sint weer in het land. Wellicht dat je met jouw scouts ook wat gaat doen met Sinterklaas. Wil je ook een kleinigheidje geven aan je scouts of wellicht de hele speltak? Bekijk dan het cadeauassortiment bij ScoutShop.

Cadeautjes tot € 6,00 hebben we overzichtelijk bij elkaar gezet, maar ook speciale schoencadeautjes. Vraagt jouw speltak een cadeau voor de hele speltak? Ook daarvoor koopt Sint bij ScoutShop. 
Lees meer!
delen op
Roverscoutcoaches kunnen zich nu registreren in Scouts Online
Roverscouts besturen zichzelf. Komt het stambestuur er niet uit? Dan kunnen ze de hulp inroepen van een stamadviseur of roverscoutcoach. Een coach heeft ervaring als roverscout en is als oud-jeugdlid nog erg betrokken bij de stam en draait opkomsten vaak mee. De stamadviseur is vaak een aantal jaren ouder en dient als vraagbaak op afstand voor het stambestuur. De stamadviseur kon al wel in Scouts Online worden geregistreerd, maar de roverscoutcoach kon dat nog niet. Nu wel! Zie de Roverscoutsgids voor meer informatie over de het roverscoutsprogramma en de rollen van roverscoutcoach en stamadviseur. De Roverscoutsgids is gratis te bestellen bij de Scoutshop.
ScoutShop
delen op
Training: Scouting 101
Ben jij heel kort, heel lang of iets ertussenin lid van Scouting? Ben jij op zoek naar een mooi overzicht van Scouting en/of wil je dit ook (weer) eens ervaren? Tijdens deze training geven we jou een reis door Scouting door niet alleen te praten maar ook te doen en te ervaren. Aan het einde hopen we dat je veel plezier hebt gehad en wat op hebt gestoken over wat Scouting is, hoe Scouting werkt en wat Scouting voor jou (kan) betekent. De training wordt gegeven van vrijdag 24 januari 19:30 uur tot zaterdag 25 januari 16:00 uur bij Scouting Soekwa in Amersfoort.
Lees meer!
delen op
Training: (Persoonlijk) Leiderschap 
Tijdens deze training gaan we aan de slag met leiderschap en persoonlijk leiderschap in Scouting. Wat maakt jou effectief, hoe geef jij vorm aan dat wat je wilt doen, hoe neem je anderen mee in de richting die jij wilt gaan en welke vorm van leiderschap pas je wanneer toe? Wil je hier een dag actief mee aan de slag dan is dit een training voor jou. Deze training wordt gegeven van zaterdag 25 januari 19:00 uur tot zondag 26 januari 15:00 uur bij Scouting Soekwa in Amersfoort.
Lees meer!
delen op
Speciaal voor jou geselecteerd
Speciaal voor jou geselecteerd
Funbadge Sail On speciaal voor de waterscouts. Leuk voor op je kampvuurdeken. De badge is 7,5 x 6 cm.
Nu voor 2,50
Bestel nu
delen op
 
Speltips: Trots en zichtbaarheid
De speltips van deze editie gaan over trots en zichtbaar zijn als scout en Scoutingvereniging. Zorg dat je zichtbaar bent in je gemeente met de uitdagende activiteiten die je doet en probeer hier media-aandacht voor te krijgen. Een contactpersoon communicatie is dan ook een belangrijke functie om binnen je groep in te vullen en de focus op zichtbaarheid te leggen. Wees niet bescheiden, maar trots op wat je bij Scouting doet en vertel iedereen jouw Scoutingverhaal. Laat je uitdagen en ga aan de slag met Trots en zichtbaarheid!

  • Op het dorpsplein in Hotsjietonia staat een hele grote kerstboom. Noa vertelt dat het in aanliggende verzorgingsflat er af en toe anders aan toe gaat. Noa stelt voor om daar te helpen met het versieren van de boom.
  • Iedereen in de jungle weet wie daar woont en hoe het daar aan toe gaat, maar daar buiten nog lang niet iedereen, daarom organiseert Akela een jungle flashmob om de jungle op de kaart te zetten.
  • De scouts gaan sportief aan het werk en organiseren een ter land, ter zee of in de lucht. De variatie is afhankelijk van of het een land lucht of waterscouts groep is.
  • De explorers maken een publiciteitsstunt rondom een GPS kerstballentocht die ze zelf hebben uitgezet. Hierbij wordt er op elk waypoint naar kerstballen gezocht.
  • Voor leuke PR van de groep is het actief (bij)houden van de social media van de groep een must. Het spel waar de roverscouts mee aan de slag gaan kan een leuke bijdrage hiervoor leveren.
Zo wordt Scouting op verschillende manieren mooi op de kaart gezet en zijn we op meerdere momenten door het jaar te zien!
Lees meer!
delen op
Mijlpaal
De activiteitenbank is een tool waarbij leiding met elkaar inspirerende activiteiten kunnen delen. De activiteitenbank is de laatste tijd goed aangevuld, waardoor er nu ruim 2000 land- en wateractiviteiten te vinden zijn. 2000! Dat is een aantal waar we trots op zijn! Mis je nog een leuk spel? Voeg hem toe op de activiteitenbank om andere leiding te inspireren.
Lees meer!
delen op
Meer activiteiten!
Vind je het leuk om spelideeën uit te wisselen met andere creatievelingen uit het land? Landelijk team Spel organiseert een Spelathon op zondag 17 november van 10:00 tot 16:00 uur op het landelijk servicecentrum in Leusden. Met elkaar gaan we die dag brainstormen om leuke, nieuwe en uitdagende activiteiten te bedenken en spelideeën uit te wisselen. Deze ideeën komen dan als de bekende speltips elke twee weken in de @-scout én hiermee zal de activiteitenbank worden aangevuld.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Big Data Big Smiles!
Datascientist Groep en Regio
 
Jij zorgt voor matches made in heaven!
Recruiter
 
Money money money
Hoofd Cashmanagement NJ2020
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram