Hoe lees jij @-scout? • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 24, november 2019
Jouw mening telt!
Je ontvangt @-scout misschien al een hele tijd, misschien pas net. Tóch willen we blijven monitoren hoe we jou het beste van informatie kunnen voorzien. Zodat jij makkelijk en snel op de hoogte blijft van al het Scoutingnieuws waarmee jij jouw groep, regio of team beter en leuker kan laten draaien. We hebben drie vragen opgesteld, help jij ons met beantwoorden?

Naar de vragen
delen op
Vijfde labelterrein meldt zich voor duurzaam keurmerk
Afgelopen november heeft het SCENES team van Scouting Nederland de aanvraag voor het Scoutinglabelterrein St. Walrick verzonden naar de WOSM om het predicaat Scout Centre of Excellence for Nature and Environment (SCENES) aan te vragen. Daarvoor heeft het labelterrein heel hard gewerkt om aan alle eisen van de SCENES-checklist te voldoen, waarna er ook een audit van een ander SCENES terrein moest plaatsvinden...
Lees meer!
delen op
Black Friday bij ScoutShop
Het is (bijna) Black Friday en dat betekent scherpe aanbiedingen en mooie acties bij ScoutShop! Alle acties zijn geldig van donderdag 28 november t/m zaterdag 30 november. Een aantal artikelen, waaronder Petzl hoofdlampen en Xtorm powerbanks, zijn gedurende Black Friday scherp geprijsd. Daarnaast ontvang je op iedere bestelling vanaf € 15,00 gratis Het Knopenboek ter waarde van € 4,95*. Vul bij het afronden van je bestelling de actiecode blackfriday2019 in. Op zoek naar nog meer aanbiedingen? Kijk snel hier verder!
*Actie geldig vanaf 28 november t/m 30 november 2019. Verenigingsartikelen zoals Scoutfit-kleding, insignes en Scoutingboeken uitgesloten van deelname. Voor alle acties geldt zolang de voorraad strekt.
Lees meer!
delen op
Scouting Decemberkalender 2019!
De laatste maand van het jaar is in aantocht. Dat betekent dat we weer kunnen aftellen naar kerst met de Scouting Decemberkalender. Open tot en met 24 december elke dag een vakje van de Decemberkalender 2019 en maak kans op fantastische prijzen en vette kortingsacties van o.a. ScoutShop. Check vanaf 1 december dagelijks www.scouting.nl/decemberkalender en doe mee!
Voor scouts die niet voor een (g/sch)at te vangen zijn…
Loop je steeds tegen dezelfde dingen aan en zou je het graag eens op een andere manier willen doen? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen Scouting? Of heb je gewoon zin in een nieuw avontuur? Schrijf je dan in voor de Gilwell Treasure Hunt van 22 t/m 29 februari 2020. Tijdens deze training combineren we gave activiteiten (zoals escape rooms en geocaches) met stappen in je persoonlijke ontwikkeling. Je bestemming ligt niet vast, maar dat je de schat zult vinden is (bijna) zeker.
Lees meer!
delen op
Speltips: Ontwikkeling en uitdaging
Bij Scouting doe je dingen die je normaal niet doet. Je verlegt je grenzen en daagt elkaar uit om verder te komen. Hoe ouder je wordt, hoe meer zelfstandigheid je krijgt en hoe minder begeleiding. Je ontwikkelt je door de uitdagende activiteiten die je bij Scouting doet op veel verschillende gebieden. Soms zelfs zonder dat we het ons bewust zijn, ontwikkelen we de jeugdleden en onszelf.
  • Bas Bos heeft altijd een boekje en een pen bij zich. Hierin houdt hij houdt bij welke dieren er allemaal in het bos leven, maar het is te veel werk. Hij kan het niet meer alleen en vraagt Stuiter hem te helpen.
  • Bij het openen van de opkomst staan Akela, Bagheera en Baloe heen en weer te wiebelen. Het wiebelen word steeds maar meer en heftiger. Ze blijken een boot zitten en die is aan het zinken!
  • De scouts bouwen in de regenpijpen van het clubgebouw een regenmeter. Een schroefrad die op een draadeind zit gemonteerd en door rond te draaien zichzelf omhoog werkt.
  • Nu het buiten steeds kouder wordt, is het natuurlijk heerlijk om binnen lekker te knutselen. Wij hebben daarom een eigen to-do project voor je gevonden: Een eigen mini ecosysteem maken.
  • Roverscouts gaan de uitdaging aan om zelf papier zelf te maken van oud papier of, als ze nog meer uitdaging willen kun je zelfs papier maken van natuurlijke materialen zoals gras.
Lees meer!
delen op
Naambandjes ScoutShop
Naambandjes ScoutShop
Bestel jij jouw groepsnaambandjes bij ScoutShop? De weverij die de naambandjes voor ScoutShop maakt gaat verhuizen. Dit betekent dat er geen naambandjes geproduceerd worden vanaf vrijdag 13 december t/m 6 januari 2020. Bestellen kan wel gewoon, houd er echter rekening mee dat je bestelling minimaal 3 weken langer dan je gewend bent in productie is.
Nu voor 29,95
Bestel nu
delen op
 
Vacatures
De Baloe voor onze medewerkers, dat ben jij!
HRM’er Jungle Experience 2020
 
Jij laat vrijwilligers de vrijheid ervaren
HRM'er Vrijheid in Herdenken
 
Jij vertelt als echte Mor aan iedereen hoe leuk de thema-weekenden worden!
Hoofd Communicatie Jungle Experience 2020
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram