@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 25, december 2019
Voor alle helden
Bestuursvoorzitter Jaap Boot stuurde afgelopen zaterdag elke Scoutingvrijwilliger een 'schouderklopje', ter ere van Nationale Vrijwilligersdag. Dank je wel dat jij je zo inzet voor onze vereniging en voor het plezier en de ontwikkeling van de jeugdleden, iedere week weer. Scouting is trots op jou, als vrijwilliger bij Scouting ben jij goed bezig! Heb je de videoboodschap nog niet gezien? Bekijk hem nog eens op YouTube!

YouTube!
delen op
Een mobiele ScoutShop in Oss!
Zondag 22 december staat er een mobiele ScoutShop bij jou in de buurt! De mobiele ScoutShop is te gast bij de Kerststal Oss aan de Industrielaan 57 in Oss van 13:00 tot 16:30.

Heb je nog wat nodig van de ScoutShop, dan is dit een mooie gelegenheid om langs te komen.

Heb je speciale wensen of grote aantallen nodig? Geef dit dan door aan mobielzuid@scoutshop.nl om er zeker van te zijn dat er voldoende voorraad aanwezig is.
Koningin Máxima aanwezig bij start viering 100 jaar welpen
Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland en samen met welpen uit Noordwijkerhout trapt zij volgend jaar het feestjaar van 100 jaar welpen af. Ze gaan taart en cupcakes bakken, die de welpen later aan de burgemeester van hun woonplaats aanbieden. Want iedereen mag het weten: de welpen bestaan 100 jaar! Wat ga jij met je welpenspeltak doen om dit feest te vieren? Laat het weten met #100jaarwelpen!
Lees meer!
delen op
Waar is dat feestje?
2020 wordt een feestelijk jaar, dan bestaat de welpenspeltak namelijk 100 jaar. En dat moet gevierd worden, ook door de leiding! Speciaal voor welpenleiding worden daarom twee weekenden georganiseerd, waarin we samen de jungle beleven en leren hoe we de opkomsten nog meer in thema kunnen organiseren. Help jij ons om deze themafeestjes te hosten? Weet jij alles van transport, communicatie, koken, veiligheid, medewerkers, informatie verzamelen, activiteiten organiseren, tenten, of heb je andere handige talenten en wil je die inzetten om dit junglefeest succesvol te maken? Neem dan contact op via jungleexperience@scouting.nl.
Lees meer!
delen op
HIT 2020: Vanaf 15 december info over alle HIT-kampen!
De voorbereidingen voor HIT 2020 zijn in volle gang. Vanaf 15 december vind je op de website de HIT-courant. In de dagen daarna volgt ook een mailing naar de jeugdleden. In deze digitale HIT-courant op de website vind je alle informatie over alle kampen: voor alle leeftijden vanaf 5 jaar is er genoeg te beleven in 9 provincies. Inschrijven kan vanaf 15 januari. Wil je van alles op de hoogte blijven? Volg de HIT dan op Facebook en op Instagram.
Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop
NIEUW bij ScoutShop
ScoutShop heeft net voor kerst een nieuw ontwerp aan het ScoutFun assortiment toegevoegd. Een zwarte hoodie met de print van een 'ingewikkelde' knoop. Beperkte eenmalige productie dus op=op.
Nu voor 29,95
Bestel nu
delen op
 
Win een week kamperen op een labelterrein naar keuze
In de Scouting Decemberkalender vind je t/m 24 december dagelijks een gave winactie of mooie aanbieding. Vandaag maak je kans op een volle kampeerweek in 2020 met je speltak (tot 20 personen) op een Scouting Labelterrein naar keuze. Ga naar scouting.nl/decemberkalender om kans te maken op deze prijs. En vergeet niet: t/m 24 december is er dagelijks een andere actie. 
Doe mee
delen op
Enquête traject Bestuursontwikkeling
‘Bestuursontwikkeling’ is een Scoutingmethodiek waarmee groepsbesturen hun bestuurskracht versterken, samen met andere besturen in de eigen regio. Veel groepen namen deel, maar velen ook (nog) niet. Wat is je mening als groepsbestuur over de ontwikkeling van besturen? Wat zijn jullie ideeën voor toekomstige, goed bij de praktijk aansluitende, bestuursondersteuning (Scoutingtoekomstproof)? De groepsvoorzitter en secretaris ontvangen per e-mail de korte enquête.
Lees meer!
delen op
Nieuwe functionaliteiten Scouts Online
In de afgelopen maanden is gewerkt aan een aantal verbeteringen in Scouts Online. Dit keer waren de evenementenmodule en de (nieuwe) formuliermodule aan de beurt. Er zijn onder andere wijzigingen aangebracht rond betalingsopties, inschrijven, mailen en annuleren van bijvoorbeeld inschrijvingen voor evenementen. Alle aanpassingen kun je vinden in de release notes.
Lees meer!
delen op
SamenSpeelAkkoord: voor kinderen met een beperking
Samen spelen moet voor álle kinderen mogelijk zijn. Dat is waar veertien organisaties, waaronder Scouting, zich de komende twee jaar voor in gaan zetten. De initiatiefnemers, waaronder minister Hugo de Jonge van VWS en minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink, ondertekenden op 3 december 2019 in Den Haag het SamenSpeelAkkoord waarin de ambities zijn vastgelegd. Zij roepen andere partijen op om zich ook aan te sluiten. En de stoere welpen van Scoutinggroep De Rimboejagers en Wegelaergroep waren erbij!
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
Twee weken geleden kon je aan een @-scoutonderzoek meedoen. Daaruit kwam naar voren dat veel lezers de inhoud graag afgestemd willen zien op hun vrijwilligersfunctie(s) of interesses. We testen daarom gelijk in deze @-scout met functiegerichte inhoud, op basis van je functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
Speltips: Samenwerken en verbinden
Scouting is zo leuk omdat we samen meer plezier hebben en gavere dingen kunnen dan in ons eentje. Samenwerken zit in de genen van ons Scoutingspel. Denk aan je woonplaats, je regio en ook landelijk. Wees geen eiland, maar bouw bruggen!

  • Bij Fleur en Keet Kleur staan gezellige kerstliedjes aan. Af en toe zingen ze lekker hard mee met de nummers. Terwijl ze dat doen ligt de hele tafel vol met papier, scharen, kralen ijzerdraadjes en nog veel meer: Ze maken kerstversieringen!
  • Alle jungledieren zijn in een goed humeur en lopen te fluiten, neuriën en te zingen. Wat klinkt dat mooi bij de Guha grotten! Na samen meerdere liedjes te hebben ingestudeerd gaan de welpen langs alle inwoners van Haveli.
  • Maak van diverse religieuze tekens een memory-spel. Gebruik hiervoor van elke religie 1 symbool. Op het 2e kaartje komt de naam van de religie te staan. De scouts gaan dit met elkaar spelen.
  • Explorers zijn nieuwsgierig en gaan buurten bij groepen door het hele land, met name groepen die sterk verschillen van hun eigen groep zijn hierbij natuurlijk het interessantst!
  • Tijdens het spel ontdekken de roverscouts en kaderleden met welke toekomstthema’s ze in hun groep al bezig zijn en met welke toekomstthema’s ze nog aan de slag zouden willen. De roverscouts inspireren elkaar om in hun eigen groep verdere stappen te nemen in de Toekomstvisie.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij vertelt als echte Mor aan iedereen hoe leuk de thema-weekenden worden!
Hoofd Communicatie Jungle Experience 2020
 
Ben jij een echte Rikki Tikki Tavi? Creatief en dol op spelletjes en uitdagingen?
Hoofd Programma Jungle Experience 2020
 
Herken jij jezelf in Kaa? Jij kan iets moois maken, ook als het flexibiliteit vraagt!
Hoofd Productie Jungle Experience 2020
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram