@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 26, december 2019
Wat heeft 2020 voor jouw leden in petto?
Waar ga jij/gaat jouw Scoutinggroep, -regio of team mee aan de slag komend jaar? Wat het ook is, het gaat vast fantastisch worden! Scouts jong en oud uitdagen met toffe activiteiten en evenementen. Wat dacht je van zomerkamp, weekendkampen en tientallen opkomsten in het bos, park, de stad, op het water of in de lucht. Ga jij deze kerstvakantie aan de slag met een halfjaarplanning tot de zomervakantie? Check de activiteitenbank voor ontzettend veel inspiratie en hersenkronkelende programma's om iedere scout uit te dagen.

Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop: Cluedo Scouts
NIEUW bij ScoutShop: Cluedo Scouts
Het originele Cluedo bordspel geheel in Scoutingstijl.
Nu voor 44,95
Bestel nu
delen op
 
Praktijkvoorbeeld: Scouting en 's Heeren Loo
Wil jij met je scouts werken aan het insigne Samenleving? Met jouw groep kun je iets doen voor een ander: Met jouw opkomst op locatie bezorg je de cliënten van ’s Heeren Loo een onvergetelijke dag. En tegelijk leer je veel over de gehandicaptenzorg. Wist jij dat het heel leuk is om met cliënten om te gaan? Check dit filmpje! Durf jij de uitdaging aan?
Lees meer!
delen op
Speltips
Het is Kerst en bijna Oud & Nieuw, dat betekent dat we veel met de familie bij elkaar zitten en vaak word er dan gezellig samen gegeten, zo ook tijdens de opkomst.

  • Rozemarijn is ideeën aan het zoeken voor nieuwe recepten en Stuiter helpt haar. Ze vinden een spreekwoordenboek met dit thema en Professor Plof heeft er een quiz bij gemaakt zodat de bevers een wedstrijdje met hun ouders kunnen doen.
  • In Haveli woont een hele oude oma. Zij vertelt dat we nu vaak op inductie / elektrische kookplaat of op een gasstel koken. Vroeger werd er op heel andere wijze gekookt, vaak op een houtgestookt fornuis.
  • Elke familie heeft zijn eigen gewoontes met betrekking tot gerechten. Sommigen families hebben zelfs een heus familiegerecht. Houd een interview met (groot)ouders en ontdek hierbij ook welke maaltijden er binnen de familie bestaan.
  • Iedere explorer krijgt een eigen ei. Deze geven ze een eigen naam en gaan ze versieren als een nieuw familielid. Vervolgens mogen ze een achtergrond bedenken. Fictie of non-fictie.
  • De roverscouts kiezen een manier om het gezin uit te beelden. Denk bijvoorbeeld aan materiaal uit de keuken, de bakskist of het bos. Hierna interviewen ze verschillende familieleden over familiegerechten.
  • Om de Scoutingfamilie nog groter te maken organiseert de kader een ouderopkomst zonder dat er jeugdleden bij aanwezig zijn. Hierdoor leren ouders Scouting goed kennen!
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij zorgt ervoor dat de financiën van de HIT op z’n paasbest zijn!
Controller landelijk projectteam HIT
 
Jouw kennis helpt anderen
Lid Kennisnetwerk
 
Maatje coördinator Communicatie
Jij communiceert lekker binnen en buiten team Communicatie
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram