@-scout, jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 1, januari 2020
Een kwakend fris nieuwjaar!
Goede voornemens kun je het hele jaar starten: waaronder het vieren van 100 jaar welpen! In heel 2020 vinden superleuke activiteiten plaats. Zoals Tijd voor taart, Junglefestival en misschien wel jouw eigen disco of feest voor de hele groep? Maar we denken niet alléén aan de jeugdleden... Welpenleiding kan zich inschrijven voor één van de twee Jungle Experience weekenden. Met feest, inspiratie en nog veel meer. Maar dat is nog niet alles: welpenleidingteams kunnen kansmaken op een weekendverblijf in een comfort Duingalow van Duinrell voor 6 personen!

Lees meer!
delen op
Oproep: doet jouw groep of regio mee aan NLdoet?
Doet jouw groep of regio mee aan NLdoet op 13 of 14 maart? Veel Scoutinggroepen en -regio's steken de handen uit de mouwen op hun eigen wachtschip, in de loods, het magazijn, het clubhuis, de blokhut, noem maar op. En dat is hard nodig. Want als je zuinig bent op je materiaal en onderkomen heb je er jaren plezier van. Toch kan het ook verfrissend en leuk zijn om juist bij een andere vereniging of organisatie in de buurt aan de slag te gaan. Ga jij bijvoorbeeld klussen bij de kinderboerderij of schoonmaken bij de softbalclub? Laat het ons weten!
Neem contact op
NIEUW bij ScoutShop
NIEUW bij ScoutShop
Sta op een post lekker droog en uit de wind met de SKADU TOO! Een multifuncitonele luifel met drie zijwanden. Beschermt tegen regen, wind maar ook de zon. Super handig voor op kamp, tijdens een dropping of een post tijdens een hike. Ook te gebruiken om onder te slapen, je bagage droog te leggen, als luifel of om een beschutte plek te creëren.
Nu voor 139,95
Bestel nu
delen op
 
Sea Scout Cup 2020
Een internationale ervaring voor waterscouts: dat is de Sea Scout Cup 2020 in Texas in de Verenigde Staten. Scouts van 14 t/m 20 jaar kunnen racen voor de W.I. Koch International
Sea Scout Cup 2020. Heeft jouw groep een team scouts en/of explorers dat wel in is voor een internationale challenge op het water? Je hebt tot 1 april om je in te schrijven bij de internationale organisatie.
Lees meer!
delen op
Train de trainer: Trainersvaardigheden A en B in Baarn
Goed nieuws! Op 14 en 15 maart 2020 vindt er weer een trainersvaardigheden plaats in Baarn! Ben je een (gekwalificeerd) trainer of geef je vaak workshops en wil je werken aan het verbeteren van je trainersvaardigheden A of B? Schrijf je dan in! Trainersvaardigheden A bevat onder andere de volgende onderwerpen: didactische werkvormen, leerstijlen, feedbackvaardigheden en presenteren. Bij trainersvaardigheden B behandelen we het ontwikkelen van een volledige training, communicatie, groepsdynamiek en omgaan met weerstand. Je kunt je inschrijven voor 1 van de 2 trainingen via Scouts Online. 
Lees meer!
delen op
Ontdek wat groepsbesturen vinden van bestuursontwikkeling
Wil jij als regiobestuurder weten wat jullie groepsbesturen vinden van hun eigen bestuurskracht? Ben je nieuwsgierig naar wat groepsbesturen zeggen nodig te hebben van hun regiobestuur om toekomstproof te blijven? Kom dan naar één van de vier bijeenkomsten: 13 en 25 januari in Leusden, 18 januari in Zwolle en 20 januari in Dordrecht. Tijdens de bijeenkomsten krijg je de resultaten van het evaluatieonderzoek tot nu toe én, waar mogelijk, de uitkomsten van jullie eigen regio.
Aanmelden
Speltips: Dag van de Sneeuw
Op de derde zondag van januari (19 januari) is het de 'Internationale Dag van de Sneeuw' (World Snow Day). De 'Wereld Sneeuwdag' is onderdeel van het programma 'Bring Children to the Snow'. Er worden wereldwijd op deze dag vooral veel wintersportactiviteiten georganiseerd voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Helaas hebben we deze winter nog geen sneeuw gehad maar wie weet komt het nog!

  • Hoera, er ligt sneeuw in Hotsjietonia. Stuiter loopt blij door de sneeuw en maakt sneeuwballen. Bas Bos komt uit zijn huis naar buiten, hij laat aan Stuiter zien dat je in de (verse) sneeuw mooie afdrukken van diverse dieren kunt zien.
  • Baloe, Mowgli en Shanti lopen door de jungle naar de bergen. Er ligt sneeuw. Baloe legt uit dat sneeuw uit sneeuwkristallen bestaat. Elke sneeuwvlok ziet er, als je hem met een vergrootglas bekijkt, net even anders uit.
  • De scouts pionieren een warmtehut rond de kampvuurkuil om daar lekker warm te kunnen zitten, ook al is het buiten aan het vriezen.
  • Ook tijdens de winter wil je lekker warm in de buitenlucht badderen in warm water. Hoe gaaf is het om met de explorers in je eigen verwarmde hottub te badderen?
  • Kun je niet wachten om een sneeuwpop te bouwen, een sneeuwballen gevecht te houden of wil je voor de jongere speltakken een sneeuwprogramma verzorgen? Check dan dit sneeuwkanon!
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jouw leiderschap laat scoutsploegen scout-like winnen!
Projectleider Landelijke Scoutingwedstrijden
 
Jouw sociale antenne vindt, bindt en boeit kabouters in Ierland
HRM’er World Scout Moot
 
Jouw Scoutingantenne staat altijd aan
HRM medewerker JOTA-JOTI
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram