Koningin Máxima op bezoek en update HIT inschrijving • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 2, januari 2020
Tijd voor taart met Koningin Máxima
Woensdag 15 januari was Hare Majesteit Koningin Máxima aanwezig bij de start van de viering van 100 jaar welpen in Noordwijkerhout. Koningin Máxima hielp de veertig aanwezige welpen met het bakken en versieren van cupcakes. Aan het einde van het bezoek kreeg ze van de kinderen als cadeau de zelfgemaakte cupcakes mee naar huis. Gaat jouw Scoutinggroep of -regio een taart aanbieden aan de burgemeester? Op de themawebsite vind je een kaart van Nederland met alle locaties.

Lees meer!
delen op
HIT-inschrijving heropent vernieuwd!
Goed nieuws! De HIT-inschrijving gaat komend weekend weer open. Het enorme succes van de HIT zorgt ervoor dat een groot aantal scouts probeert om zo snel mogelijk een plekje te bemachtigen. Daar is ons inschrijfsysteem niet op berekend en we krijgen vaak teleurgestelde reacties van scouts die niet naar de HIT kunnen waar ze graag naar toe hadden gegaan. We hebben besloten om de HIT-inschrijving daarom anders aan te pakken. Zo zorgen we voor een stabiele, betrouwbare en eerlijke inschrijving.
Lees meer!
delen op
25% korting in wintersale bij ScoutShop
Het is wintersale bij de ScoutShop. Tot en met aanstaande zondag 26 januari krijg je 25% korting op het geselecteerde assortiment! Plaats de geselecteerde artikelen in je winkelwagen en vul bij het afronden van je bestelling de actiecode wintersale2020 in. De korting wordt dan automatisch verrekend. Shoppen maar!
Lees meer!
delen op
Match met de Koning(sspelen)
Meer koninklijk nieuws: match met een basisschool tijdens de Koningsspelen voor meer naamsbekendheid voor jouw Scoutinggroep of -regio en misschien levert het zelfs nieuwe jeugdleden op! De Koningsmatch is een samenwerking tussen een basisschool en een Scoutinggroep om het sportieve of uitdagende gedeelte van de Koningsspelen vorm te geven. De Scoutinggroep kan dit doen door het geven van een clinic, het beschikbaar stellen van de accommodatie of buitenruimte of het ondersteunen met vrijwilligers.
Lees meer!
delen op
Geoscouten in oktober
Tijdens Geoscouten leer je veel over routetechnieken, navigeren met en zonder kaart en kompas, geheimschriften en originele routepuzzels, en routes maken om een tot de verbeelding sprekende hike voor jeugdleden te organiseren! Je maakt een Jakobsstaf en andere hulpmiddelen om te navigeren. Deze training is gebaseerd op competenties in de kwalificatiekaart ‘Instructeur Navigeren, deel B: eigen specialisme. Na Geoscouten is een follow-up mogelijk, waarmee je je kunt laten opleiden en kwalificeren tot “Instructeur Navigeren”.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij bent het geweten van het team
Secretaris Exxploraxxion 2020
 
Jij maakt nieuwe vriendschappen mogelijk
Ervaren Hoofd Programma Exxploraxxion 2020
 
Jij weet wat waar wanneer neer te zetten op Exxploraxxion
Ervaren Hoofd Productie Exxploraxxion 2020
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram