Deadline alert, free publicity overzicht en tijd voor taart! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 1, januari 2020
DEADLINE DEADLINE DEADLINE!
Opgelet! Is jouw goede voornemen voor 2020 om alle pagina's van het middenkatern van Scouting Magazine te vullen voor jouw Scoutinggroep? Dan is dit je kans! De deadline voor het eerste magazine komt eraan. Zorg ervoor dat je uiterlijk 6 februari 12:00 uur al jullie pagina's definitief in de portal hebt staan. Vragen of kom je er niet uit? Laat het ons weten en we helpen je graag op weg!
Free publicity overzicht 2019
Elk half jaar maakt Landelijk team Communicatie een overzicht van de media-aandacht voor Scouting Nederland. In december is dit overzicht in een nieuw jasje gegoten. Met als hoogtepunten "droppinggate", veel aandacht voor de World Scout Jamboree en vijf bevers die gevolgd werden in het programma Kindertijd, is het weer een mooi overzicht geworden met aandacht voor Scouting. Je vindt hem via onderstaande link.

Maken jullie zelf ook een overzicht van de aandacht voor je groep of regio? Dan zien we hem uiteraard graag! Stuur hem naar ons op via communicatie@scouting.nl.
Lees meer!
delen op
Tijd voor taart! 
Het is feest! Dit jaar bestaan de welpen van Scouting Nederland 100 jaar en daarom staat het hele jaar in het teken van grote en kleine feestjes. Scoutinggroepen (en -regio's) werden opgeroepen om dit feestje vooral niet alleen te vieren, maar ook met de buitenwereld. We vroegen ze een taart te bakken en deze aan de burgemeester of wethouders te geven, om samen met hen het jubileumjaar van de welpen te vieren. Heel veel groepen hebben hier al gehoor aangegeven; de teller staat al op 60! Deze groepen hebben we inzichtelijk gemaakt op een kaart op de website van 100 jaar welpen. Benieuwd? Check de link! En sta je er nog niet tussen? Stuur dan een mail naar communicatie@scouting.nl met wat leuke foto's en we voegen je toe!
Lees meer!
delen op
ScoutingApp
Met de hulp van een groep contactpersonen communciatie heeft Landelijk team Communicatie gekeken naar de opvolger van de ScoutingApp. Via verschillende tests hebben de CP's meegekeken. Zij waren positief over de mogelijkheden die deze mogelijke opvolger biedt. Nu worden al deze resultaten verzameld, zodat we komende maand in gesprek kunnen met de makers van de ScoutingApp om te kijken wat er nog veranderd moet worden om deze app voor Scouting bruikbaar te maken. Een nieuwe ScoutingApp zit er dus aan te komen! 
Lees meer!
delen op
Vacatures
Facebookgroep CP communicaite
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al bijna 900 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Team communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Team communicatie van het landelijk servicecentrum altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl. 
 
Alle info voor CP's fsd
 
Deze mail is verstuurd aan alle contactpersonen communicatie van Scouting Nederland. Deze nieuwsbrief verschijnt elke  laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram