Uitnodiging: Opleiding CWO Motorjacht IV en instructeur Motorjacht (voorheen motorboot) • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
februari 2020
Uitnodiging: Opleiding CWO Motorjacht IV en instructeur Motorjacht (voorheen motorboot)
Beste waterscout,

In het eerste weekend van juli (3-4-5 juli) staat het CWO Motorboot (Motorjachtvaren) weekend gepland voor eigenvaardigheid niveau IV en instructeurs niveau 3 en 4.

In Scouts Online staat het inschrijfformulier nu open en kun jij je inschrijven mocht je dit willen doen en uiteraard ook op de betreffende datum kunnen. Hieronder de informatie welke ook terug te zien is in het inschrijfformulier.

Ga naar het inschrijfformulier voor MBIV of ga naar het inschrijfformulier voor MB instructeur.

De training Mb-IV (CWO Motorboot IV Eigenvaardigheid) wordt door het landelijk team Scouting Academy georganiseerd samen met een aantal CWO MB instructeurs uit Admiraliteiten.

In het weekend is er plek voor kandidaten voor:  

  • Motorboot IV diploma – als je bent in bezit bent van CWO Mb-III, Vaarbewijs II, Basiscertificaat Marifonie
  • Motorboot instructeur 3 – als je in bezit bent van CWO MBIV
  • Motorboot instructeur 4 – als je in bezit bent van Motorboot Instructeur 3
  • Motorboot instructeur 4* – als je in bezit bent van Motorboot Instructeur 4

De training
Het weekend is van vrijdag avond 3 juli (20.00 uur) tot en met zondag 5 juli (15.00 uur) in Raamsdonksveer bij de Mafekinggroep. Hier vindt het eten en overnachten plaats op het wachtschip de Steur.

Tijdens het weekend geven de instructeurs 3 in opleiding les aan de kandidaten voor Motorboot IV. De Instructeur 4 in opleiding begeleiden de instructeurs 3 in opleiding. De aanwezige instructeurs 4 organiseren het weekend en lopen “stage” voor het behalen van de ster of ronden hun ster af.

Op zondag 22 maart is er voor de kandidaten voor Mb-IV een intake dag. Op deze dag wordt je eigenvaardigheid getoetst en krijg je “huiswerk” mee ter voorbereiding op het weekend in juli. Tussendoor kun je hopelijk bij je eigen groep flink door blijven oefenen op de motorboot. 

Voor het overnachten neem je je eigen slaapspullen mee. Voor eten en drinken wordt gezorgd. De kosten inclusief examen doen, eten en overnachten, zijn €80,00 per weekend voor Mb-IV deelnemers, inclusief de extra dag op 22 maart. Kosteloos annuleren kan t/m woensdag voor het weekend begint. Als je daarna annuleert is er geen restitutie van het deelname bedrag mogelijk.
Als je deelneemt voor je instructeurs opleiding zijn er geen kosten aan verbonden.

In het weekend is er plek voor 6 kandidaten Motorboot IV, 3 kandidaten voor instructeur 3 en 3 kandidaten voor instructeur 4.

Heb je vragen? Dan kun je een mail sturen naar cwo@scouting.nl.
Dit bericht is verzonden naar voorzitters en secretariaten NTC admiraliteiten.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram