Tips en nieuws om jou te helpen bij je vrijwilligerswerk. • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 4, februari 2020
Iedere 5 jaar opnieuw accreditatie VOG
Voordat je als groep een VOG aan kan vragen, moet je eerst toegelaten worden door CBIG als organisatie die gebruik mag maken van de regelilng 'gratis VOG'. Iedere 5 jaar word je weer 'herkeurt'. Zo kunnen nieuwe vrijwilligers ook een gratis VOG aanvragen. Hoe je dat kunt doen lees je in het nieuwe infoblad Accreditatie VOG. Het infoblad is in nauwe samenwerking met het NOV tot stand gekomen.

Lees meer!
delen op
Feestje voor scouts bij Scouting Jan van Hoof
Op 13 maart is er voor alle scouts (11-15 jaar) uit Regio Lek- en IJsselstreek een feestje bij de Scouting Jan van Hoof uit Gouda! Het thema is Fast future presents: jumpin’ time! Nodig jij jouw scouts ook uit? 
Meer info!
delen op
Tijdelijk insigne voor welpen!
Elk jaar werken welpen aan insignes. Cultuur, journalist, koken, waterspelen, wijde wereld of show bijvoorbeeld! En wat is er leuker dan een speciaal insigne in het kader van het feestjaar? Speciaal hiervoor is een tijdelijk insigne ontwikkeld, alléén in 2020 te koop bij ScoutShop! Na het doen van de opdrachten hè... ;).
Lees meer!
delen op
Extra insignes voor waterwelpen
Het seizoen waar elke waterrat op wacht komt eraan en dat is een goed moment om lekker aan de slag te gaan met insignes. Er is dit jaar hard gewerkt om het insigne-aanbod voor waterwelpen gigantisch uit te breiden. Waar er voorheen alleen het insigne varen was, zijn er nu negen insignes speciaal voor waterwelpen. Natuurlijk mogen ook alle andere welpen deze insignes halen. Wil jij weten welke insignes er allemaal voor welpen zijn? Check dan de nieuwe insigneposter.
Lees meer!
delen op
Vlag 100 jaar welpen
Vlag 100 jaar welpen
Unieke kans! Bij ScoutShop heb je nu eenmalig de kans om een speciale 100 jaar welpen vlag te bestellen. Deze vlag wordt op bestelling gemaakt. Bestellen kan tot donderdag 5 maart 2020. Hierna wordt het aantal bestelde vlaggen in productie genomen.
Nu voor 25,00
Bestel nu
delen op
 
Kun je nog zingen? Zing dan mee!
Speciaal voor het jubileumjaar van de welpen zijn er een aantal bekende liedjes in een nieuw jasje gegoten, zodat jij met je horde de tofste liedjes kunt zingen over het feestjaar en Dahinda! Wat dacht je bijvoorbeeld van Jungle Fever, Dahinda of Ga je mee? Op de melodie van Leef! van André Hazes bijvoorbeeld! Heb jij met je horde de liedjes gezongen? Stuur ons dan (een linkje van) een video! Een leuke voorbeeldvideo voor andere welpen om mee te zingen.
Lees meer!
delen op
Terug van weggeweest: Nationale Jamboree
Komende zomer vindt hét zomerspektakel van 2020 plaats! Na een tijdje weggeweest te zijn is de Nationale Jamboree terug. Een 9-daags evenement voor scouts uit het hele land op Scoutinglandgoed Zeewolde. Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers in diverse functies. Kijk op de site, reageer op jouw vacature en wees erbij! Natuurlijk mag je ook vrijblijvend contact opnemen via hrm@nj.scouting.nl.
Lees meer!
delen op
Naambandje Jantje Beton 2020 bij ScoutShop
Naambandje Jantje Beton 2020 bij ScoutShop
Het naambandje Jantje Beton kan je als bedankje én ter stimulans geven aan je collectanten. Weer te bestellen bij ScoutShop. Vanwege het Coronavirus is de levering van de Jantje Beton naambandje wat vertraagd. De verwachting is dat deze eind februari/begin maart op voorraad zijn.
Nu voor 0,50
Bestel nu
delen op
 
Het Zeilboek
Het Zeilboek
Het Zeilboek is het geheel vernieuwde en moderne cursusboek voor de kwalificaties kielboot I t/m IV van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO) van Scouting, ANWB, het Watersportverbond, RECRON en de HISWA.
Nu voor 20,95
Bestel nu
delen op
 
Speltips: World Thinking Day 22 februari
World Thinking Day (WTD) is een jaarlijkse internationale feestdag binnen Scouting. World Thinking Day valt jaarlijks op 22 februari, de verjaardag van zowel Robert Baden-Powell (de oprichter van Scouting) als zijn vrouw Olave Baden-Powell, die beiden veel voor de Scoutingbeweging betekend hebben. Dit jaar heeft de dag het thema 'Living Threads', op de activiteitenbank vind je diverse spellen die hier goed bij passen!
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij verbindt de communicatie van Spel!
Coördinator Communicatieteam Spel
 
Jij bent de journalist van Spel!
Schrijver Nieuwsbrief Spel
 
Jij laat bevers fantastische avonturen beleven in Hotsjietonia!
Spelspecialist bevers
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram