Het feestjaar is begonnen! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
 februari 2020
Tijd voor een feestje!
Beste welpenleiding,
Het kan jullie niet ontgaan zijn dat het feestjaar voor 100 jaar welpen is gestart. De welpen zijn in 1920 gestart en daarom is het nu een heel jaar feest. Feesten jullie met ons mee? Hierbij een overzicht van de activiteiten die er rondom 100 jaar welpen zijn.
Jouw welpen eindredacteur van Scouting Magazine?
In mei komt Scouting Magazine 2 uit, en jouw welpenhorde kan kansmaken om die editie mee te beslissen welke artikelen in het Scouty-katern komen. Die wordt dan maar liefst 85.000 keer gedrukt, wow! Natuurlijk wordt er dan ook een fotospread gewijd aan jouw welpen. Kans maken? Stuur een mail naar communicatie@scouting.nl en vertel ons waarom jouw welpen dit zouden moeten winnen. Een foto meesturen van hoopvol kijkende welpen kan ons helpen in de selectieprocedure.
Lees meer!
Feestdoos
In de afgelopen maanden zijn alle 1000 feestdozen (via de regio’s) uitge deeld naar de groepen toe. In de feestdoos zitten allerlei benodigdheden om van 2020 een groot feest te maken! In de feestdoos zitten onder andere toffe gadgets. Ook vind je in de doos een speciaal welpen vriendenboekje en een Junglefeestpakket voor de hele horde. Ontdek komend jaar wat er nog meer inzit en wat je er mee kan doen! Mochten jullie onverhoopt nog geen feestdoos ontvangen, vraag dan even na bij jouw eigen regio. Loop je daar vast? Mail dan even naar 100jaarwelpen@scouting.nl.
Dahinda
Tijdens Scout-In hebben jullie kennis kunnen maken met Dahinda. Dahinda is de brulkikker een nieuw figuur in het jungleverhaal. Honderd jaar geleden verdween Dahinda uit de jungle en sindsdien heeft niemand haar meer gezien. Ga mee op avontuur en ontdek wat er met Dahinda is gebeurd! Elke twee weken vind je een nieuw verhaal (te lezen en te luisteren) en bijbehorende activiteiten online die je kunt gebruikt in jouw programma. Mis het niet!
Lees meer!
Tijdelijk insigne
Speciaal voor het feestjaar is een speciaal insigne gemaakt. Dahinda merkt dat, wanneer ze de jungle bezoekt, er altijd welpen bezig zijn met een bijzondere activiteit. Ze worden daarbij geholpen door de dieren uit de jungle. Wanneer ze die opdrachten goed doen, krijgen ze een insigne. Dahinda lijkt dat wel wat, die insignes zijn veel mooier dan de prullaria die ze op haar jurken moet dragen. Zij wil nu ook graag insignes verdienen.. Als je deze opdrachten tijdens het feestjaar doet, kun je een heel speciaal insigne verdienen. Het insigne is alleen dit jaar te verkrijgen! Misschien een leuk idee om samen met jouw horde te gaan doen.
Lees meer!
Junglebook of Records
Met je horde kan je de uitdaging aangaan om allerlei soorten records te verbreken. In totaal komen er 30 records. Elke maand komen verschillende leuke, gekke en spannende uitdagingen online. Samen met jouw horde hebben jullie tot en met oktober 2020 de tijd om records te zetten of te verbreken. Lukt het jouw horde om het record te houden? Dan komen jullie in het Junglebook of Records!
Lees meer!
Jungle Experience
100 jaar welpen wordt niet alleen met de welpen gevierd! Zeker ook met de leiding, die er iedere week weer een feestje van maakt voor de welpen. Speciaal voor welpenleiding vanaf 17 jaar worden er daarom twee toffe weekenden georganiseerd in 2020. Van 24 tot 26 april en van 1 tot 3 mei strijkt Jungle Experience neer op Scoutinglandgoed Zeewolde. Tijdens Jungle Experience word je helemaal ondergedompeld in het junglethema. Aan het begin van het weekend treed je de jungle binnen en aan het einde van het weekend ben je een echte jungle-expert. Door middel van uitdagende activiteiten en interactieve jungleworkshops krijg je allerlei tips en tricks om het thema nog beter in jouw programma te verweven. ’s Avonds schuif je aan bij het kampvuur, doe je een drankje in Baloes bar of feest je mee op de dansvloer. Uiteraard is er ook het nodige entertainment. Enthousiast geworden? Tof! Schrijf je via onderstaande link meteen in! Eerst nog meer informatie? Check de website!
Lees meer!
Junglefestival
Op 31 oktober 2020 gaan we het honderd jarig bestaan vieren in Nederland. Waar is dat feestje? In acht verschillende parken verspreid over het land. Alle welpen vieren dan tegelijkertijd het jubileum. Tijdens deze feestelijke activiteit gaat het themaverhaal verder met Dahinda in de hoofdrol.

Momenteel wordt er druk gewerkt aan alle voorbereidingen van het Junglefestival. Het wordt een onvergetelijke dag. Kom jullie ook?
Lees meer!
Verjaardag van Dahinda
Het feestjaar wordt afgesloten met de verjaardag van Dahinda. Dahinda organiseert een groot feest en alle Jungledieren mogen komen. Dit verhaal komt eind juni online. Wij willen jullie vragen om samen met ons het feestjaar af te sluiten op 12 december 2020. 
Lees meer!
Vlag 100 jaar Welpen
Vlag 100 jaar Welpen
In 2020 vieren we het 100-jarig bestaan van de welpen. Een vlag mag hier natuurlijk niet bij ontbreken! Deze vlag laten we eenmalig op bestelling produceren. Bestellen kan tot donderdag 5 maart 2020. Hierna gaan we alle bestelde vlaggen laten maken voor levering uiterlijk eind april. Niet vooraf bestellen betekent geen vlag! De vlag wordt voorzien van lus en koord voor bevestiging aan vlaggenmast. Rondom gezoomd en voorzien van verstevigingsband aan de mastzijde waardoor de vlag tegen flink wat wind kan en minder snel slijt. Afmeting: 150 x 100 cm. Gemaakt van supralon 115 gr. glanspolyester vlaggendoek.
Nu voor 25,00
Bestel nu
delen op
 
Deze mail is verzonden aan alle welpenleiding van Scouting Nederland.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram