Scouting en het coronavirus, hoe ga je ermee om? • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 5, maart 2020
Scouting en het coronavirus, hoe ga je ermee om?
Een veelgestelde vraag de afgelopen dagen. Hoe moeten we als Scoutinggroep omgaan met het coronavirus, ofwel Covid-19? Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Het uitgangspunt van Scouting Nederland is dat we ons voor activiteiten en evenementen in Nederland vasthouden aan de richtlijnen van het RIVM, en de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor kampen buiten Nederland. Op de website staan diverse vragen en antwoorden.

Lees meer!
delen op
De eikenprocessierups op afstand houden
De eikenprocessierups is een vervelend beestje om in de buurt van je speelgebied te hebben. Zijn haartjes kunnen ontzettend veel problemen veroorzaken op de huid, in de ogen en luchtwegen. In het infoblad Eikenprocessierups lees je hoe je hem kunt herkennen, welke klachten je kunt krijgen en tips over kamperen in in besmet gebied. Diverse groepen hebben bijvoorbeeld volop nestkastjes gebouwd voor mezen: een natuurlijke vijand van de rups. Check de video van de Vogelbescherming die zij bij Scouting Gustaaf Adolfgroep uit 't Harde maakten!
Bekijk video!
delen op
Naambandje Jantje Beton 2020
Naambandje Jantje Beton 2020
Zijn deze week jouw (jeugd)leden ook hard aan het collecteren voor Jantje Beton? Beloon ze en stimuleer ze met dit speciale naambandje voor de Jantje Beton collecte.
Nu voor 0,50
Bestel nu
delen op
 
Werelds avontuur in WILDLANDS
Start de lente avontuurlijk met een wereldreis in één dag in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Ga op safari in Serenga, beleef Europa’s grootste overdekte jungle en reis van pool naar pool. De natuur zit vol avontuur! Speciaal voor Scoutinggroepen heeft WILDLANDS een extra voordelige entreeprijs: vanaf € 10,95 per scout. In WILDLANDS beleef je samen met je expeditiegenoten een onvergetelijke dag. Start je expeditie op www.wildlands.nl/scouting.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij levert een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren!
Lid kernteam The International Award For Young People.
 
Jij houdt de spelspecialistenzaken op orde!
Secretaris Team Spelspecialisten
 
Jouw kennis helpt anderen
Lid Team Kennisnetwerk
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram