Een verzameling programma's en voorbeelden om op afstand met je favo hobby bezig te zijn. • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 6, maart 2020
#samentegencorona
Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 6 april niet door te laten gaan. Daar vallen ook bijeenkomsten zoals de groepsraad en klusmiddagen onder. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Het is een feit dat de situatie waar we nu in zitten als samenleving voorlopig nog niet voorbij is. Daarom is het is goed om met je bestuur en leiding (digitaal) om tafel te gaan en te kijken welke activiteiten er ná 6 april gepland staan en te overwegen of deze echt noodzakelijk zijn. Stel in elk geval de gezondheid van je jeugdleden en vrijwilligers voorop. Scouting Nederland houdt je zoveel mogelijk op de hoogte via scouting.nl/coronavirus.

Lees meer!
delen op
Een steuntje in de rug van Jaap Boot, voorzitter van Scouting Nederland
Jaap heeft een special boodschap ingesproken voor alle scouts in Nederland. Om er in deze tijd extra voor elkaar te zijn, ondanks dat we niet bij elkaar kunnen zijn. Bekijk de video op YouTube of klik op de foto.
Van offline naar online programma
Ga aan de slag! Bekijk ook activiteitenbank.scouting.nl ter inspiratie om je activiteiten coronaproof te maken. Tip: Zoek naar een online activiteit op https://activiteitenbank.scouting.nl/zoek-een-activiteit door bij 'Locatie' voor 'Online' te kiezen.
Lees meer!
delen op
JOTI - Special Edition 3-5 april
De clubgebouwen zijn leeg en de Scoutfits hangen in de kast. Het wereldbureau vond dat ook jammer en heeft dit aangegrepen om een Jamboree te organiseren waar iedereen toch aan mee kan doen. Namelijk thuis vanachter je eigen computer. Het is een speciale versie van de JOTI (Jamboree On The Internet). Dus laten we elkaar ontmoeten tijdens dit weekend van 3, 4 en 5 april en beleef met elkaar toch een leuke opkomst!
Lees meer!
delen op
Niet bij de pakken neerzitten, in actie!
Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken, staan ontzettend veel Scoutinggroepen en vrijwilligers op om hun programma en opkomsten door te laten gaan... online! De gekste, mooiste en bijzondere activiteiten komen voorbij. Een willekeurige selectie vind je hieronder, alle andere vind je op https://www.scouting.nl/nieuws/1859-van-offline-naar-online-programma. Doe er komend weekend al je voordeel mee!
Lees meer!
delen op
Scouting thuis Crazy 15 van Scouting Elburg
15 opdrachten: doe ze en maak van zoveel mogelijk opdrachten een foto of video met jezelf als bewijs dat jij deze opdracht hebt gedaan. Laat deze versturen via Whatsapp naar een mobiele telefoon. Voor iedere voltooide opdracht kan je punten verzamelen. Voor de meest creatieve per onderdeel is er nog een bonuspunt te winnen.
Lees meer!
iScouting - Hét Online Scoutingspel van Scouting Tarcisius Ede
De opdrachten kun je zelf thuis doen. Dit kan alleen, maar ook met een vriend of met je ouders. Soms zijn het makkelijke opdrachten en over andere zal na moeten nadenken, maar alle opdrachten zijn leuk! Je hebt vaak alleen je telefoon nodig en soms wat extra materiaal voor de opdracht zelf. Van de opdrachten maak je foto's of filmpjes en deze lever je in! Voor je ingeleverde opdrachten krijg je punten en degene met de meeste punten per leeftijdsgroep wint.
Lees meer!
Op kamp in eigen huis op 1 april
De Londense scout Tony roept scouts op om op 1 april een tent te bouwen in je eigen slaapkamer, huis of tuin! Toch nog een beetje op kamp. Gebruik de hashtag #scoutingathome en #scoutingnl op Instagram en Facebook!
Lees meer!
Waterscouts varen door online
Begin april start er een online programma, toegespitst op activiteiten voor waterscouts! In het Engels en je moet eerst even lid worden van de besloten groep.
Lees meer!
 
Scouting Heesch zoekt de pers op en koppelt er een wervingscampagne aan
Scouting Heesch pakt het weer anders aan. Naast het online programma wat ze hun jeugdleden bieden, zochten ze de pers op en vertelden hen waar ze mee bezig zijn. Scouting stopt niet als het clubhuis op slot gaat. Zo is het maar net!
Lees meer!
Ook OPV Schoonoord start iScouting
Een van de opdrachten is bijvoorbeeld: 'Maak een kruispuntenroute van jouw huis naar je school. Je kan Google Maps gebruiken, maar als je de route loopt/fiets krijg je natuurlijk wel meer punten. Maak een foto van de getekende route.'
Lees meer!
Invulpersbericht Scouting online
We mogen best trots zijn op het feit dat ondanks de coronamaatregelen gewoon de programma's aanpassen en doorgaan met activiteiten aanbieden aan jeugdleden. Via de Lees Meer!-knop vind je een invulpersbericht die je kunt gebruiken om naar de lokale pers te sturen: een positieve noot in de krant of op de radio.
Lees meer!
delen op
Ledenvoordeel op Petromax dutch ovens
Ledenvoordeel op Petromax dutch ovens
Exclusief ledenvoordeel op Petromax Dutch Ovens bij ScoutShop. Bij aankoop van een Dutch Oven ft6 of groter ontvang je een gratis potje onderhoudsmiddel (t.w.v. € 12,95). Bij aankoop van kleinere maten Dutch Ovens ontvang je een gratis schraper.
Nu voor 72,95
Bestel nu
delen op
 
EH1 wordt EH3 - VOG aanvragersupdate
Op 18 februari heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Digitale Overheid aangenomen. Deze wet regelt het veilig en betrouwbaar inloggen bij overheidsdiensten. Zodra deze wet in werking treedt (mogelijk 1 juli 2020) is het niet meer mogelijk om in te loggen bij online diensten met betrouwbaarheidsniveau EH1 bij overheidsorganisaties. Overheidsorganisaties mogen deze diensten niet meer aanbieden. Wat betekent dit voor mij als gebruiker? Raadpleeg de website: https://www.eherkenning.nl/nieuws/betrouwbaarheidsniveau-eh1-verdwijnt. Heb je hier vragen over? Laat het de landelijke VOG-coördinator weten via vog@scouting.nl of bel vanavond tijdens het VOG-spreekuur van 17.00 - 20.00 uur met 0334960931.
Lees meer!
delen op
Speltips: allemaal coronaproof!
  • In Hotsjietonia heeft bijna iedereen de griep. Bijna iedereen zit thuis en Stuiter verveelt zich. Fleur Kleur komt met een idee: Ze maakt een stay@home evenement voor iedereen in Hotsjietonia.
  • Het insigne “100 jaar welpen” is een tijdelijk insigne dat alleen in 2020 is te behalen. Ons nieuwe junglefiguur, Dahinda, merkt dat wanneer ze de jungle bezoekt er altijd welpen bezig zijn met bijzondere activiteiten.
  • De scouts doen 15 opdrachten en maken van zoveel mogelijk opdrachten een foto of video met zichzelf als bewijs dat jij deze opdracht hebt gedaan. Laat deze versturen via Whatsapp naar een mobiele telefoon.
  • De explorers houden van het spelen van een avondspel. Maar hoe doe je dat thuis? Nou dan speel je natuurlijk het coronavirus avondspel met allerlei leuke gave opdrachten
  • USB: Urban Scout Battle is een activiteit gericht op het uitvoeren en inleveren van aan Scouting gelinkte opdrachten om samen of individueel leuke en uitdagende taken op te lossen met gebruik van computers.
Lees meer!
delen op
Betaalde functie: Software Engineer
Scouting Nederland heeft een uitgebreide applicatie in eigen beheer voor de ledenadministratie,
genaamd ‘Scouts Online’ (SOL). Het team bouwt momenteel aan een nieuwe versie van deze
applicatie in Symfony. Voor de ontwikkeling daarvan zoeken we op projectbasis versterking van het
team.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Per computer, per telefoon en in de lucht
HRM medewerker JOTA-JOTI
 
Omdat je bij jou veilig je niet-pluis gevoel kunt bespreken.
Vertrouwenspersoon
 
Materiaal en middelen: jij kent de cijfercode!
Penningmeester Productie
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram