LSW 2020 afgelast • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
maart 2020
LSW 2020 afgelast
 
Beste regio,

Het organisatieteam van de Landelijke Scoutingwedstrijden en het landelijk bestuur van Scouting Nederland hebben helaas het besluit genomen om de Landelijke Scoutingwedstrijden niet door te laten gaan.

Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus (Covid-19) en de verspreiding van het virus hebben we de keuze gemaakt de gezondheid van alle deelnemers en vrijwilligers op de eerste plaats te zetten. Daarnaast geven de coronamaatregelen ons te weinig ruimte om de LSW goed voor te bereiden. Ook voor de periode na 6 april ziet de situatie er onzeker uit. Duidelijkheid naar jullie als regio’s in verband met het organiseren van de RSW’s, zekerheid voor medewerkers en deelnemers en veiligheid voor alle scouts staan voorop en daarom gelasten we de LSW af. Dit is een ontzettend moeilijk besluit, voor zowel deelnemers als vrijwilligers.

Verplaatsing van de LSW is niet mogelijk gebleken door vakantiespreiding en andere Scoutingactiviteiten. Daarom vindt de volgende LSW in 2021 plaats. 

Scouting Nederland adviseert alle organisaties evenementen tot en met 31 mei te heroverwegen in verband met gezondheid en beperkte voorbereidingsmogelijkheden. Dat geldt dus ook voor de RSW’s. We gaan proberen om het thema van 2020 in aangepaste vorm mee te nemen naar de editie van 2021, zodat eventuele reeds gemaakte thema-materialen en activiteiten alsnog gebruikt kunnen worden.

We hopen natuurlijk dat ook jouw regio weer ploegen stuurt naar de LSW van 2021. In het najaar zullen we jullie zoals gebruikelijk laten weten hoe de aanmelding etc. in zijn werk gaat. 

Heb je vragen? Dan kun je die altijd stellen aan de helpdesk via info@lsw.scouting.nl.

Met vriendelijke groet,

Wouter en Bert
Projectleiders Landelijke Scoutingwedstrijden

Dit bericht is verstuurd naar alle regio-organisatoren scouts en voorzitters en secretarissen van regio's.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram