Download de poster! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 7, april 2020
#ikscoutthuis: van offline naar online programma
Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken, staan ontzettend veel Scoutinggroepen en vrijwilligers op om hun programma en opkomsten door te laten gaan... online! De gekste, mooiste en bijzondere activiteiten komen voorbij. Met de hashtag #ikscoutthuis kunnen we elkaars ideëen online vinden en toch een beetje samen het Scoutingspel spelen. Er is zelfs een Scoutfun shirt voor gemaakt (zier verderop in @-scout). Samen maken we online Scouting uitdagend! Klik op Lees meer! voor alle inspiratie of ga naar scouting.nl/ikscoutthuis, deze pagina updaten we (bijna) dagelijks.

Lees meer!
delen op
Tips voor het besturen van je Scoutingorganisatie in quarantaine
Als groep sta je in de coronacrisis voor vele uitdagingen. Hoe houd ik mijn leden betrokken? En hoe redden we het financieel? Als bestuurder krijg je veel zaken op je bord waar je mogelijk niet eerder over hebt nagedacht. Als bestuur maak je het nu en in de toekomst mogelijk dat jullie vrijwilligers kunnen zorgen voor het spelprogramma en voor de contacten met de jeugdleden. Je kunt je vrijwilligers daar direct in ondersteunen of ze daar direct in faciliteren. Lees de blog van Robert van Landelijk team Groepen en Regio's met tips.
Lees meer!
delen op
JOTI Special Edition komend weekend
Wil jij met je groep meedoen aan deze speciale JOTI editie? Check jota-joti.scouting.nl en meld je (eventueel) aan via https://www.jotajoti.info/. En bestel gelijk de bijzondere badge voor op je Scoutfit. Veel online JOTI-plezier!
Lees meer!
delen op
JOTI special edition 2020
JOTI special edition 2020
Vanwege de coronacrisis vindt in het weekend van 3-5 april een extra JOTI plaats. Thuis vanachter je computer dus op veilige afstand. Deze JOTI vindt wereldwijd plaats, de officiele badge die bij de JOTI 2020 special edition hoort is in beperkte oplage verkrijgbaar. Je volledige bestelling wordt opgestuurd zodra de badge beschikbaar is. Meer informatie vind je op de site van JOTA-JOTI.
Nu voor 2,50
Bestel nu
delen op
 
scouting.nl/coronavirus Q&A
Op scouting.nl/coronavirus houden we alle vragen bij die gesteld worden door bestuurders, leiding en andere scouts die zich bezig houden met de organisatie van hun team of groep. Bijna dagelijks voegen we nieuwe vragen en antwoorden, om je zo goed mogelijk bij te staan om jouw functie te blijven uitoefenen.
Lees meer!
delen op
#ikscoutthuis - werken aan insignes
Scouting en insignes horen bij elkaar. Insignes zijn het middel om jeugdleden te laten zie dat ze iets geleerd hebben. De insignes zijn allemaal zo gemaakt dat (een deel) van de opdrachten ook thuis gedaan kan worden. Voor #ikscoutthuis zijn een aantal insignes zo herschreven dat ze thuis behaald kunnen worden. We hebben (niet geheel toevallig) gekozen voor insignes waaruit blijkt dat Scouting een meerwaarde heeft voor de maatschappij en de wereld om ons heen.
Lees meer!
delen op
Wat zet jij in het middenkatern van Scouting Magazine?
Juist in deze crisistijd waarin fysieke bijeenkomsten niet meer mogelijk zijn, is het van belang om contact te houden met je leden. Vertel wat er online nog wel allemaal mogelijk is en blijf zichtbaar. Maak dus nu zeker gebruik van het middelkatern van Scouting Magazine dat je helemaal zelf in kunt vullen. Het valt op 15 mei bij iedereen in de bus, en de deadline voor het uploaden van je content in de communicatieportal is 23 april.
Lees meer!
delen op
T-shirt #Ikscoutthuis navy en burgundy
T-shirt #Ikscoutthuis navy en burgundy
Ondanks het coronavirus staat Scouting niet stil. Doe jij een online activiteit met je jeugdleden of ben je op een andere manier thuis met Scouting bezig? Dan hoort daar een passend T-shirt bij. Verkrijgbaar in kinder- en volwassenmaten. Het T-shirt wordt op bestelling speciaal voor jou gemaakt en is dus absoluut uniek. Bestellen kan tot en met aanstaande zondag. Je hebt het T-shirt dan zaterdag 11 april in huis.
Nu voor 12,50
Bestel nu
delen op
 
Ready2Help via het Rode Kruis
'Juist in tijden van crisis kunnen we als scouts laten zien waar we voor staan en bijdragen aan een betere wereld. Misschien ben je al in actie gekomen. Of vraag je je misschien af: hoe kan ik als scout op dit moment een bijdrage leveren in deze coronacrisis?', schreef Jaap in zijn brief je die onlangs ontving. Via het Rode Kruis kun jij in actie komen, om jouw omgeving te helpen in deze tijd. Via Lees meer! lees je meer informatie op de Rode Kruis-website.
Lees meer!
delen op
World Scout Moot 2021: een internationaal roveravontuur
Ondanks deze bijzondere tijden viert het organisatieteam van het Nederlands Contingent wat naar de World Scout Moot gaat een bescheiden feestje. De inschrijving gaat namelijk open op 6 april! De World Scout Moot is een internationale bijeenkomst voor roverscouts tussen de 18 en 25 jaar. Van 19 t/m 29 juli 2021 zal het plaatsvinden in Ierland. Je kunt je als deelnemer of IST’er inschrijven via de website. Neem contact op met de organisatie als je vragen hebt.
Lees meer!
delen op
Funbadge Stay@Home 2020
Funbadge Stay@Home 2020
Speciaal voor iedereen die thuis met een alternatieve opkomst bezig is heeft ScoutShop een Stay@home badge beschikbaar. Wordt op voorinschrijving geproduceerd. Vanwege de grote animo is er een tweede bestelperiode gestart.
Nu voor 2,00
Bestel nu
delen op
 
Veelgestelde vragen over eHerkenning 3
Vanaf 1 juli is eHerkenning niveau 1, voor het aanvragen van een VOG, niet meer te gebruiken. De overheid heeft besloten dat ook voor het aanvragen van een VOG, er minimaal eHerkenningsniveau 3 nodig is. Lees op de website de veelgestelde vragen van dit moment. Zodra er interessante nieuwe vragen en antwoorden zijn, updaten wij het infoblad. Half april sturen wij het infoblad via e-mail aan alle groepssecretarissen toe.
Lees meer!
delen op
Speltips: #ikscoutthuis
Nu het coronavirus ons land nog steeds in zijn greep heeft, doen we nog steeds Scouting vanuit huis. Dus we hebben weer een aantal #ikscoutthuis opdrachten verzameld!

  • Stuiter verveelt zich nog steeds. Daarom heeft Fleur Kleur voor Stuiter de Hotsjietonia bingo bedacht. Ze vraagt aan hem of hij thuis de spullen van deze kaart wil zoeken en op de juiste volgorde wil leggen.
  • Help: wie heeft de sleutel van het Hordehol? Nu we al een tijdje niet meer bij het clubhuis komen, vragen de welpen zich af wie de sleutel heeft als we straks wel weer naar Scouting kunnen.
  • De scouts willen, nu we in verband met corona binnen zitten, toch gaan hiken. Met deze hike verbreden ze hun wereld en gaan 'hiken' in bijvoorbeeld Sidney, New York of Moskou.
  • Door middel van cryptische omschrijvingen gaan de explorers heel Nederland door. Hierbij bezoeken ze de mooie plekken, musea en andere landmarks tijdens het spel 'Raad waar hij staat'.
  • De roverscouts maken een culturele wereldreis online langs diverse musea. Van het Van Gogh museum in Amsterdam tot aan antropologisch museum in Mexico Stad.
  • Als jullie groep mee doet: hang dan een poster achter je raam van #ikscoutthuis!
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij vaart de koers naar de toekomst
Duo kampadmiraal Nawaka 2022
 
Jij loodst de gebruikers door Scouts Online 2
Front-end- en Interaction Designer
 
Jij bouwt hèt Scoutingfestival waar groep, regio en land samenkomen!
Projectleider Scout-In21
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram