Hou houd je je groep gezond? • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 8, april 2020
Tips om je vereniging financieel gezond te houden
We staan niet alleen voor grote uitdagingen op het gebied van het aanbieden van het Scoutingspel. Ook op bestuurlijk niveau verandert er veel. Naast de tips voor bestuursleden en leiding hoe je je programma kunt blijven aanbieden, geeft consulent Robert in zijn blog tips om je groep financieel gezond te houden. Hoe kun je omgaan met veranderende inkomsten en uitgaven? En wat voor effecten kunnen die hebben op de langere termijn?

Lees meer!
delen op
ikscoutthuis.nl gelanceerd
Afgelopen week vond de lancering plaats van de ikscoutthuis.nl website! Een website voor scouts én niet-scouts, om thuis leuke activiteiten te doen wanneer je maar wilt. En handig voor leiding om inspiratie op te doen. Wat dacht je van insigne-activiteiten en de #flipjedas challenge? De site wordt dagelijks aangevuld, dus houd deze vooral in de gaten!
Lees meer!
delen op
Alternatief voor lokale herdenkingen: #herdenkingssteentjes
Met het alternatief #herdenkingssteentjes kun je als Scoutinggroep op 4 mei toch een bijdrage leveren aan lokale Dodenherdenkingen. Het idee van het team Vrijheid in Herdenken is dat iedere Nederlander een herdenkingssteentje op een centrale plek in de wijk brengt. Deze worden op 4 mei door scouts naar het herdenkingsmonument gebracht. Zo voelt ieder individu zich dankzij Scouting toch verbonden bij de herdenking. Ook zijn nieuwe activiteiten bedacht en aangepaste activiteiten rondom het thema 4 en 5 mei te vinden via #ikscoutthuis. Alle uitleg staat op de speciale pagina van vrijheid.scouting.nl.
Lees meer!
delen op
Ontwikkeling van een nieuwe versie van Scouts Online!
Team Internet is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe versie van Scouts Online (SOL). Vorig jaar bleek dat de ondersteuning van een framework waar SOL gebruik van maakt wegvalt. Inmiddels is de keuze voor een nieuw framework gemaakt en zijn de ontwikkelaars de basis aan het leggen om verder op te bouwen. Daarnaast willen we SOL-2 ook in een nieuw jasje steken. We willen het gebruiksgemak verbeteren, de gebruikte technieken naar 2020 helpen en het oog wil natuurlijk ook wat, ook op mobiel!
Lees meer!
delen op
Scouting Original jurk navy (ook in light grey)
Scouting Original jurk navy (ook in light grey)
Binnenkort verkrijgbaar bij ScoutShop maar t/m zondag 19 april via voorinschrijving met een speciale introductiekorting te bestellen. Betreft een eenmalige productie dus zeer beperkt verkrijgbaar. Bestellen via voorinschrijving betekent gegarandeerde levering. Ook in lichtgrijs!
Normaal 44,95
Nu voor 39,95
Bestel nu
delen op
 
Teken van Maatschappelijke Inzet
We verbinden in de samenleving; we vinden samenwerking en diversiteit binnen en buiten Scouting Nederland belangrijk. Een lid dat zich heeft ingezet voor (lokale) maatschappelijke kwesties en hierbij initiator is van de activiteit, kan een Teken voor Maatschappelijke Inzet ontvangen. Zijn er leden van jouw Scoutingorganisatie die zich in de coronacrisis inzetten om anderen te helpen in deze moeilijke tijd? Voor hen kun je deze onderscheiding aanvragen, om jouw waardering en bewondering uit te spreken voor hun inzet.
Lees meer!
delen op
Stuur eens een kaartje 
In tijden dat we elkaar grotendeels digitaal zien heeft het ontvangen van een kaartje extra veel waarde. Stuur daarom juist in deze tijd van coronacrisis een kaartje. Dat kan naar je (Scouting)vrienden maar ook naar bewoners van een verzorgingsflat die nu geen bezoek mogen ontvangen. Speciaal voor #ikscoutthuis zijn een aantal toepasselijke kaarten gemaakt en voor € 0,50 per stuk verkrijgbaar bij ScoutShop.
Bestellen
delen op
Speltips: 4 mei
Op 4 mei zijn in heel Nederland scouts actief bij dodenherdenkingen. Helaas gaan veel herdenkingen niet door, maar dat betekent niet dat we hier geen aandacht aan willen geven. Lukt het niet om met de herdenkingssteentjesactie aan de slag te gaan? Dan kunnen je leden ook individueel aan de slag en toch herdenken.

  • Fleur Kleur, Noa en Bas Bos zitten samen in de tuin. Het is bijna 4 mei, en Fleur wil wat maken om de mensen die in de Tweede Wereldoorlog zijn overleden te herdenken. Bas zegt dat je daar de klaproos voor kan gebruiken.
  • Bagheera hangt lui over een tak van Haveli. Het is 4 mei en dat betekent dat bij het monument op het dorpsplein bloemen neer worden gelegd om de mensen te herdenken die in de oorlog hebben gevochten voor vrede.
  • Het beschilderen van een steen uit een rivier is een leuke manier om bijzondere gebeurtenissen te herdenken, zoals het herinneren van een overleden oorlogsheld. Deze activiteit is ook met de hele groep te doen, zie de herdenkingssteentjesactiviteit eerder genoemd in deze @-scout.
  • De explorers gaan het via sociale media met elkaar hebben over vrede en vrijheid, hoe ze het vinden om nergens heen te mogen en maken individueel een videoclip over vrijheid en laten deze aan elkaar zien.
  • Bloembollen eten? We moeten er niet aan denken! Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog hadden veel mensen helaas geen keuze en zetten ze hun tanden toch in de knapperige bolletjes, de roverscouts proberen het.
Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop: skort
NIEUW bij ScoutShop: skort
De Jivy skort is een combinatie van een rok en aan de binnenkant een kort vast broekje. Hierdoor dus ook zeer geschikt om te dragen tijdens het Scoutingspel. Verkrijgbaar in de maten 36 t/m 48. Gemaakt van lichtgewicht stretchstof, hierdoor sneldrogend en de UPF40+ zorgt voor UV-bescherming.
Nu voor 54,95
Bestel nu
delen op
 
Vacatures
Jij weet menskracht te waarderen
Teambegeleider/oliemannetje Productie met verbindende HRM-kwaliteiten
 
Jij gaat voor een positief rendement binnen elk evenement
Budgetbewaker Productie
 
Materiaal en middelen: jij kent de cijfercode!
Penningmeester Productie
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram