Aangepaste richtlijnen om het Scoutingspel te spelen. • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
april 2020
Scoutingspel vanaf 29 april
Beste voorzitters en secretarissen,

Op basis van de aanvullende maatregelen die de overheid dinsdagavond 21 april bekend heeft gemaakt in de aanpak van het coronavirus, heeft Scouting Nederland aangepaste richtlijnen opgesteld om het Scoutingspel vanaf 29 april te kunnen spelen.

Richtlijnen van Scouting Nederland
De nieuwe maatregelen hebben veel consequenties voor hoe we opkomsten de komende tijd moeten gaan inrichten. Voor kinderen en jongeren is er (beperkt) fysiek contact mogelijk, binnen deze grenzen is een lijst richtlijnen opgesteld om rekening mee te houden tijdens het opstarten van het offline programma.

De 5 belangrijkste punten zijn:
  • Opkomsten voor jeugdleden tot 18 jaar (bevers t/m explorers) kunnen weer plaatsvinden als ze in de buitenlucht zijn georganiseerd.
  • Leiding van alle speltakken én jeugdleden in scouts- en explorerleeftijd houden 1,5 meter afstand.
  • Geen fysieke bijeenkomsten en activiteiten voor leden en vrijwilligers van 18 jaar en ouder.
  • Geen overnachtingen, groeps- en regioactiviteiten en evenementen.
  • Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis en ziek uit.

Meer uitleg en aanvullende richtlijnen over bijvoorbeeld hygiëne, terreinbezetting en het aantal vrijwilligers die leiding geven per speltak, kun je downloaden in dit document. Deze is ook te vinden op scouting.nl/coronavirus.

Vanuit de overheid
Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden). Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen. Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.

De richtlijnen van Scouting Nederland zijn aangepast op de speltakleeftijden en op zo min mogelijk contactmomenten tussen speltakken, leiding en speltakken onderling. De afspraken die jouw gemeente maakt zijn uiteindelijk leidend.

Zomerkamp
We krijgen nu al veel vragen over de zomerperiode. We hopen natuurlijk allemaal op kamp te kunnen. Op dit moment geeft de informatie vanuit de overheid nog onvoldoende duidelijkheid en zekerheid voor die periode. Daarom adviseren we door te gaan met de voorbereidingen voor het (zomer)kamp en na te denken over het toepassen van hygiënemaatregelen en de 1,5 meter richtlijn. Uiterlijk 1 juni volgt het besluit van Scouting Nederland over eventuele doorgang van de zomerkampen.

Bekijk scouting.nl/coronavirus voor het antwoord op veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er (nog) niet bij? Laat het weten via een reply op deze mail of mail naar communicatie@scouting.nl.

Met vriendelijke groet,

Landelijk team Communicatie
Scouting Nederland
Lees meer!
Dit bericht is verzonden aan voorzitters en secretarissen van alle Scoutingorganisaties, leden van het landelijk bestuur en beroepskrachten van het landelijk servicecentrum.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram