Brief aan burgemeesters in coronatijd. • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 9, april 2020
Brief aan burgemeesters van Nederland
Scouting Nederland heeft samen met een aantal belangrijke jeugdorganisaties een brief gestuurd aan alle burgemeesters in Nederland. Met de oproep: “We willen allemaal dat kinderen na de lastigste periode weer kunnen sporten, spelen en bewegen. Met leeftijdsgenootjes en buiten in de frisse lucht. Uiteraard binnen de richtlijnen van het kabinet. Naast sportclubs dragen ook jeugdorganisaties hier aan bij. Graag uw medewerking, ook aan belangrijke jeugdorganisaties, om hun activiteiten voor kinderen weer mogelijk te maken.” Deze brief kun je als groep meenemen in je contact met de gemeente.
Lees meer!
delen op
Online publicatie: Scouting tijdens de Tweede Wereldoorlog
Dit jaar zou groots worden gevierd dat we 75 jaar geleden zijn bevrijd van onderdrukking en bezetting en anno 2020 75 jaar leven in vrijheid. Met dat vooruitzicht is begin 2019 gestart met het verhalenproject 'Scouting in de oorlog'. De ambitie was om 75 verhalen over Scouting en scouts in de Tweede Wereldoorlog te verzamelen. Het verhalenproject heeft inmiddels meer dan 400 verhalen opgeleverd! Uit deze verzameling zijn twaalf verhalen geselecteerd om een beeld te geven van de rol en positie van Scouting en scouts tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze zijn als korte leesverhalen, ook voor kinderen, samengebracht in het boekje Scouting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Alle verhalen zijn ook terug te vinden op vrijheid.scouting.nl.
Lees meer!
delen op
Verkrijgbaar bij ScoutShop: Badge 4-5 mei
Verkrijgbaar bij ScoutShop: Badge 4-5 mei
Badge met het logo van Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ook verkrijgbaar als dasring.
Nu voor 1,50
Bestel nu
delen op
 
ScoutCraft: Minecraft voor scouts!
Op 28 april is ScoutCraft gelanceerd. ScoutCraft is dé Minecraft-server voor de leden van Scouting Nederland én voor hun vrienden en vriendinnen. In ScoutCraft is het mogelijk om te spelen, te leren en samen te werken. Alles wat je ook tijdens de opkomst kunt doen én meer. Het is mogelijk om jouw opkomst vanaf nu in de officiële Minecraft-server van Scouting Nederland te organiseren. Hier bieden we jou ook ondersteuning in aan! 
Lees meer!
delen op
Zoek activiteiten met de filters 'Online' of '1,5 meter'
Zoek je online activiteiten of thuisopdrachten? Ga naar activiteitenbank.scouting.nl en kijk bij het kopje: "Activiteit zoeken", door bij "Locatie" voor "1,5 meter" of "Online" te kiezen. Je kuntook bij "Keyword" de term: "#ikscoutthuis" invullen. Op Scoutshop.nl vind je ook veel artikelen die anderhalvemeterproof zijn!
Lees meer!
delen op
Onderzoek Scouting Academy - hoe staat het met de kwaliteit?
Het is alweer 10 jaar geleden dat Scouting Academy is gestart. In 2014 is een eerste evaluatie gedaan waarin bleek dat we goed begonnen waren, maar er was nog werk aan de winkel. In de afgelopen jaren is veel gebeurd en naar aanleiding van de resultaten van dat onderzoek willen we graag kijken waar we nu staan. Landelijk team Scouting Academy stuurt binnenkort een enquête aan leiding van de speltakken, aan praktijkbegeleiders, groepsbegeleiders, groepsvoorzitters, -secretarissen en aan trainers, praktijkcoaches en coördinatoren training van de regio’s. Vul jij hem ook in? Je zou ons enorm helpen!
Scoutingloterij 2020 weer van start
Door de crisis is er bij veel Scoutinggroepen de behoefte aan extra inkomsten. Veel acties kunnen niet doorgaan, de Scoutingloterij wél. Met ingang van 2 mei 2020 is de Scoutingloterij niet langer opgeschort.

Als gevolg van de coronamaatregelen is de verkoop van loten voor de Nationale Scoutingloterij wel aan extra regels gebonden. De opgestelde Scoutingloterij factsheet geeft je de nodige handvatten om toch te starten met de Scoutingloterij. 
Lees meer!
delen op
Nationale Kinderherdenking
Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden in Nederland heeft de organisatie van de Nationale Kinderherdenking 4 mei een alternatief programma samengesteld. Met het 'Verhalen in Beeld'-pakket en het leggen van een vrijheidsbloem kan ieder kind vanuit huis meedoen en herdenken op 4 mei.
Lees meer!
delen op
ZESC: Zeeuwse Scoutiviteit
De ZESC is het meest gezellige weekend om inspiratie, ideeën, kennis of vaardigheden op te doen voor (aspirant) leiding van Scouting Nederland. Er wordt een groot aantal trainingen en workshops aangeboden zodat er ruimschoots te kiezen valt. Voor beginnend leidinggevenden, tot ervaren (bege)leiding en voor bestuursleden worden een groot aantal praktische workshops en modules aangeboden. Daarnaast zijn er vernieuwende activiteiten waarbij je programma ideeën kunt ervaren en opdoen. ’s Avonds is er feest in de feesttent met live muziek en veel gezelligheid. Mocht de ZESC tóch niet doorgaan door de coronamaatregelen, dan krijg je je geld gewoon terug.
Lees meer!
delen op
Doe een fondsaanvraag bij het European Solidarity Corps
Ben jij tussen de 18 en 30 jaar? En heb je een idee waarmee jij met een groep(je) jongeren een verschil kunt maken? Wie weet kun je jouw project realiseren met budget vanuit het European Solidarity Corps. Het gaat mogelijk om €500 per maand voor uitvoering en daarnaast coachingsbudget. Dit is je kans om zelf een initiatief op te zetten. Weet jij hoe je kunt bijdragen (vanaf 1 augustus, 2-12 maanden) aan de uitdagingen die je in je omgeving ziet? Deadline voor aanvragen is 7 mei of 1 oktober 2020. Even sparren met dit fonds over de aanpak kan met Irja Heij van het Nationaal Jeugdinstituut via mail
Bekijk video!
delen op
Speltips: Moederdag
Op 12 mei is het Moederdag en onze moeders (maar ook vaders!) hebben afgelopen tijd veel andere taken er bij gekregen, onder andere leerkracht. Ook hebben ze veel geassisteerd bij de jongere speltakken om opkomsten online door te kunnen laten gaan. Daarom verdienen ze het om op Moederdag dit jaar door onze jeugdleden extra in het zonnetje gezet te worden.

  • Stuiter en Keet Kleur zitten buiten in het zonnetje. Het is bijna Moederdag, maar Keet weet nog niet wat ze voor haar moeder Fleur zal gaan maken. Opeens weet Keet Kleur wat ze kan gaan maken: een mooi versierde zakdoek!
  • De welpen willen Raksha verwennen. Het is immers bijna Moederdag. Maar wat geef je je moeder op deze dag? De welpen organiseren hun eigen vergadering op de Raadrots om te overleggen wat de welpen moeder Raksha willen geven.
  • Je moeder: misschien kan ze soms zeuren, wanneer je je kamer op moet ruimen, of de tafel dekken of afwassen of... Om haar een blijk van waardering te geven schrijven de scouts een serenade voor hun moeder.
  • De explorers maken een scrub van natuurlijke materialen voor hun moeder. Hierdoor kan ze van een thuisspa genieten zonder dat ze daarvoor de deur uit hoeft.
  • Naast dat je iets leuks doet voor jouw eigen moeder, zijn er natuurlijk veel moeders die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. De roverscouts zamelen spullen voor moeders in die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij bouwt hèt Scoutingfestival waar groep, regio en land samenkomen!
Projectleider Scout-in21
 
Jij biedt vrijwilligers een uitdagend en leerzaam programma!
Hoofden Programma Scout-in21
 
Omdat er ook mensen werken op kampeerterreinen.
HRM backoffice team kampeerterreinen
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram