Direct extra inkomsten voor je eigen groep! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
april 2020
Lotenverkoop tijdens de coronacrisis
Beste |scout,

Als gevolg van de coronacrisis kunnen veel Scoutinggroepen een financieel steuntje in de rug gebruiken. De inkomsten vanuit de verhuur van het clubgebouw of -terrein zijn weggevallen en veel financiële acties kunnen niet worden uitgevoerd. Dat maakt het lastig om de begroting sluitend te krijgen. Maar er is goed nieuws: de Scoutingloterij kun je vanaf 2 mei wél weer doen!

De Scoutingloterij is de loterij van en voor scouts in Nederland. Met de opbrengst steun je direct je eigen groep: 60% van ieder verkocht lot gaat naar de groepskas. Het andere deel van de opbrengst komt ten goede aan het Scouting Nederland Fonds, waarmee groepen en regio's in heel Nederland worden gesteund. Je kunt de Scoutingloterij zowel voor de hele groep als voor een speltak inzetten.

Hoe werkt het?
Als gevolg van de coronamaatregelen is de verkoop van loten voor de Nationale Scoutingloterij aan extra regels gebonden. De verkoop, die normaliter al in maart startte, is opgeschort tot zaterdag 2 mei aanstaande. Daarna kan de verkoop beginnen. In een handige factsheet vind je alle informatie om op een veilige en 'coronaproof' manier te starten met de lotenverkoop. De belangrijkste aandachtspunten zijn:
  • Bestel als groep nu alvast je loten en verdeel de fysieke loten in een envelop onder de leden, of verdeel ze op afstand op lotnummer;
  • Stimuleer alle leden één boekje loten te verkopen in hun directe (familie-)kring, vanuit huis en zonder fysiek contact;
  • Geen huis-aan-huis verkoop;
  • De algemene corona- en hygiënemaatregelen blijven altijd van toepassing. 
Klik hier om de factsheet te downloaden.

Wat je verder moet weten
De verkoopperiode loopt van 2 mei tot en met 11 oktober 2020. De loten kosten € 2,50 waarvan € 1,50 naar de groep toe gaat. Je loopt als groep geen risico. Je loopt geen enkel financieel risico en dat is een veilig gevoel. De loten die je niet hebt kunnen verkopen, kun je retourneren. Let wel op de uiterste retourdatum (23 oktober 2020). Extra loten bestellen kan altijd, soms verkoop je beter dan je denkt. Pas ná de verkoopperiode wordt het geld van de verkochte loten geïncasseerd. Het bedrag dat je als groep hebt verdiend, staat dus direct tot je beschikking. 
Een belangrijke datum is 3 december, dan is de trekking van de Nationale Scoutingloterij en op 4 december wordt de uitslag gepubliceerd.
Het bestellen van loten én het retourneren van loten doe je via Scouts Online. Via de website lees je precies hoe dit in z'n werk gaat.

We wensen je veel succes met de Scoutingloterij!

Met vriendelijke groet,

Thomas van Rossum
Team Nationale Scoutingloterij 

Lees meer!
Deze e-mail is verzonden aan alle penningmeesters, teamleiders en lotenbestellers.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram