Brief voor burgemeesters en de tofste activiteiten voor Dodenherdenking. • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 4, april 2020
We mogen weer!
Yes! Nadat we weken lang geen opkomsten mochten draaien, mogen we nu langzamerhand weer opstarten. Dat is reden voor een klein feestje, uiteraard op anderhalve meter afstand :-) Gaan jullie ook binnenkort weer beginnen met jullie opkomsten? Vergeet dat dan niet aan de lokale media te laten weten! Volgende week stuurt Scouting Nederland landelijk een persbericht uit over Scoutinggroepen die weer gaan opstarten. Daarvan zullen we ook een invulpersbericht beschikbaar stellen. Deze wordt dan gedeeld in de Facebookgroep van de contactpersonen communicatie.
Brief voor burgemeesters
Scouting Nederland heeft samen met een aantal belangrijke jeugdorganisaties een brief gestuurd aan alle burgemeesters in Nederland. Met de oproep: “We willen allemaal dat kinderen na de lastigste periode weer kunnen sporten, spelen en bewegen. Met leeftijdsgenootjes en buiten in de frisse lucht. Uiteraard binnen de richtlijnen van het kabinet. Naast sportclubs dragen ook jeugdorganisaties hier aan bij. Graag uw medewerking, ook aan belangrijke jeugdorganisaties, om hun activiteiten voor kinderen weer mogelijk te maken.” Deze brief kun je als groep meenemen in je contact met de gemeente.
Lees meer!
Voor in je agenda: zondag 8 november CP-dag 2020
Het is natuurlijk een beetje een vreemde tijd om afspraken te maken. Maar de CP-dag van 2020 laten we niet zomaar voorbijgaan! Hij staat ingepland op zondag 8 november 2020, dus zet hem alvast in je agenda. In het najaar gaan we het programma van deze dag verder invullen, maar één ding is zeker: dit wil je niet missen!
Uiteraard beslissen we tegen die tijd ook of het verantwoord is om samen te komen, of dat we een digitale variant van de CP-dag aanbieden. Hoe dan ook: blok deze dag alvast in je agenda, zodat je zeker weet dat je het niet hoeft te missen.
Wat te doen met Dodenherdenking? 
Ieder jaar zetten Scoutinggroepen en Zeekadettenkorpsen zich in bij de lokale Dodenherdenking op 4 mei. Dit jaar zullen de herdenkingen in een andere vorm plaatsvinden. Daarmee is de inzet van Scoutinggroepen en zeekadetten ook anders.

Team Vrijheid in Herdenken heeft daarvoor twee toffe activiteiten bedacht: #herdenkingssteentjes en de #herdenkingschallenge. Het zijn activiteiten waarbij je als scouts zichtbaar eraan bijdraagt dat iedere Nederlander zich toch verbonden kan voelen bij de Dodenherdenking. En een mooie reden om de lokale media op te zoeken. Daarvoor kan je dit persbericht gebruiken.
Lees meer!
#ikscoutthuis blijft zichtbaar!
De afgelopen weken zijn we overspoeld met berichten van Scoutinggroepen over hun online activiteiten. En niet alleen bij Scouting Nederland kwamen die berichten binnen: ook de lokale pers pakte het gretig op. Overal zagen we berichten voorbij komen over toffe activiteiten die Scoutinggroepen in tijden van corona ondernamen. De coronacrisis is natuurlijk verschrikkelijk, maar levert ook een soort 'komkommertijd' op in medialand. Blijf dus berichten sturen naar lokale pers over alle toffe activiteiten die jullie in deze tijd ondernemen! Wij zijn alvast heel trots op jullie!
Een kijkje achter de schermen: communicatie in crisistijd
De afgelopen periode hebben we een rare periode achter de rug met alle uitdagingen die de coronacrisis ons bracht. Het communicatieteam en het crisisteam van Scouting Nederland draaiden op volle toeren. Onze partner Spotler geeft in een interview met Lars een klein kijkje achter de schermen. Uitdagingen en kansen in crisistijd! Over de rol van e-mail in de #crisiscommunicatie van Scouting Nederland en hoe de crisis ook marketingkansen biedt voor ScoutShop.
Lees meer!
We helpen graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al meer dan 900 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Team communicatie om snelle nieuwtjes met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Team communicatie van het landelijk servicecentrum altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl.
 
Alle info voor CP's
 
Deze mail is verstuurd aan alle contactpersonen communicatie van Scouting Nederland. Deze nieuwsbrief verschijnt elke laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram