We mogen weer! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 10, mei 2020
Zo blij als koetjes in de wei
Wat een goed nieuws dat alle leden, al dan niet met aanpassingen, weer buiten het Scoutingspel mogen spelen. De Veiligheidsraad heeft ook Scouting opgenomen in de lijst van uitzonderingen op verboden bijeenkomsten. Dit maakt het voor alle groepen weer mogelijk om fysieke opkomsten op te starten. Met het invulpersbericht kun je dit positieve nieuws makkelijk delen met de lokale pers. Ook kun je met de nieuwe posterset zelf bewegwijzering, hygiënemaatregelen en gemaakte afspraken vastleggen.

Lees meer!
delen op
Jeugdorganisaties vragen aandacht voor zomerkampen
Nu bekend is dat kinderen en jongeren weer mogen sporten en bewegen in verenigingsverband, staat er nog een belangrijke vraag open: wat doen we met zomerkampen? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen om kinderen en jongeren dit jaar op kamp te laten gaan? In een brief aan minister Hugo de Jonge vraagt Scouting, samen met koepel- en ondersteuningsorganisaties voor jeugd- en jongerenorganisaties, om hier snel duidelijkheid over te geven. We gaan ervoor om tot een protocol te komen waarin op kamp gaan wél kan! Uiterlijk 1 juni wordt besloten of de zomerkampen in Nederland door kunnen gaan.
Lees meer!
delen op
Reminder onderzoek Scouting Academy – Heb je de enquête al ingevuld?
Op 6 mei verstuurde het Landelijk team Scouting Academy de uitnodigingen voor de enquête over Scouting Academy aan leiding van de speltakken, aan praktijkbegeleiders, groepsbegeleiders, groepsvoorzitters, -secretarissen en aan trainers, praktijkcoaches en coördinatoren training van de regio’s. Geen uitnodiging ontvangen? Check dan nog even je spambox. Heb je de enquête al ingevuld? Super! Ga je hem nog invullen? Heel fijn, je hebt nog tot 19 mei. Je zou ons enorm helpen!
Evenementenbadge #Ikscoutthuis
Evenementenbadge #Ikscoutthuis
Nu ook verkrijgbaar bij ScoutShop: de officiële evenementenbadge #Ikscoutthuis, voor iedereen die thuis, op wat voor manier dan ook, met Scouting bezig is geweest.
Nu voor 2,50
Bestel nu
delen op
 
Vanmiddag bekendmaking winnaar tekenwedstrijd
De afgelopen periode konden leden en niet-leden meedoen met de coronamonster-tekenwedstrijd. Er kwamen ruim 500 inzendingen binnen! Vanmiddag wordt de grote winnaar bekend gemaakt via Facebook en Instagram. Hebben jouw leden meegedaan? Check dan zeker onze kanalen!
Lees meer!
delen op
ScoutCraft voor je opkomst: Minecraft voor scouts!
ScoutCraft is een online wereld waar scouts al hun creativiteit kwijt kunnen, tijdens en na de opkomst; een plek waar spelers veilig met hun vrienden van binnen én buiten Scouting kunnen contact kunnen houden. Hoewel fysieke opkomsten gelukkig weer beginnen, is het soms nog niet mogelijk weer op te starten. Groepen zoeken daarom naar manieren om hun jeugdleden buiten de opkomst een leuke activiteit te bieden. Voor al deze groepen is ScoutCraft een oplossing. We leggen je graag uit hoe je je eerste Minecraft-opkomst in ScoutCraft vorm geeft.
Lees meer!
delen op
Recordpoging das doorgeven, doe mee!
Scouting verbindt, ook als we allemaal veel meer thuis zitten. 'Als symbool voor deze verbintenis geven wij (Scouting Livingstone-Miriam) onze das door en vragen wij andere groepen dit ook te oen om zo een record te breken. Het record staat op slechts 503 en dat moeten we toch zeker kunnen halen. We zijn nu al bij de 500 en insturen kan nog tot 31 mei!'. Ga gauw naar de website van de groep voor de uitgebreide uitleg en hoe je mee kunt doen.
Lees meer!
delen op
Speltips: 1,5 meter spellen
Door de versoepeling van de regels rondom het coronavirus kunnen we nu met alle jeugdleden weer bij elkaar komen. Hierbij voor elke speltak een leuk spel die voldoet volgens de nieuwste regels. Op activiteitenbank.scouting.nl kun je meer 1,5 meter spellen vinden via de activiteitenzoeker. Kies bij 'Locatie' voor '1,5 meter'.

  • Bas Bos wil graag veel bloemen in de tuin, hij heeft Keet Kleur om knutselmateriaal gevraagd, hiermee gaat hij aan de slag en maakt een eigen zaaipotje en kweekbakje. De zaadjes gaan natuurlijk later geplant worden.
  • Ikki en Kaa zien heel veel van de jungle, Maar Mowgli vraagt zich af hoe goed ze de jungle al bestudeerd hebben. Bagheera weet hiervoor de oplossing: de excursie op 1 m² jungle.
  • Nu de lente weer is begonnen gaan de hommelkoninginnen eropuit om een nestje te zoeken. Hommels leven net als bijen in een kolonie. Hommels spelen namelijk ook een grote rol bij de bestuiving van verschillende groentes.
  • Bomen hebben voor het welzijn van mensen altijd een belangrijke rol gespeeld. Dieren die ziek waren aten speciale kruiden en schors waardoor zij beter werden. De explorers passen het toe op zichzelf.
  • Het gouden uur is perfect om te gaan fotograferen, omdat je dan erg mooi licht hebt. Tijdens een ochtend- of avondwandeling met fototoestel maken de roverscouts mooie foto's van hun eigen woonomgeving.
Lees meer!
delen op
Meeste ScoutShop winkels weer geopend
De meeste ScoutShop winkels zijn weer open maar alleen de winkels waar op een verantwoorde wijze de hygiëne- en afstandsmaatregelen nageleefd kunnen worden. Zo wordt de veiligheid voor jou als klant en voor de winkelvrijwilligers gegarandeerd. Kom zoveel mogelijk alleen en houd je aan de regels in de winkel. LET OP! Sommige winkels hebben de openingstijden beperkt.  
Lees meer!
delen op
Scoutinglandgoed.nl vernieuwd!
Scoutinglandgoed Zeewolde werkt hard om een plek te zijn voor jeugd en jongeren waar zij de ruimte hebben om avontuurlijke activiteiten te ondernemen in de bossen, op het water en in het water. Naast het kamperen kunnen er ook evenementen worden gehouden, kun je straks binnen slapen in het Avonturenhuis en kunnen de vrijwilligers je helpen met spullen vanuit het magazijn met Scoutingmaterialen zodat je er zelf niet mee hoeft te slepen. Om dit allemaal nog meer te laten zien is de site vernieuwd!
Lees meer!
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
Vacatures
Jij toont de toekomst door tijd en taken optimaal te verbinden
Planner Productieteam
 
Jij kunt van praatjes plaatjes maken
Tekenaar Productieteam
 
Jij beseft dat het feest alleen in veiligheid ten volle gevierd kan worden
Veiligheidscoördinator Productieteam
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram