Plan van aanpak CWO • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
mei 2020
Plan van aanpak CWO
Beste voorzitter, 

Vorige week ontving je een mail met daarin de oproep om mee te lezen met de eerste opzet van de NTR2020 (nautische technische richtlijnen) en het bootprofiel. Deze week een mail omtrent het aanleveren van een Plan van aanpak CWO per RA (regio/admiraliteit).

Zowel op het voorzittersoverleg als het landelijke NTC overleg, heb ik een korte presentatie gegeven over hoe we verder willen gaan met de implementatie van het CWO systeem voor alle disciplines.

De aanleiding voor deze presentatie was het unanieme besluit wat genomen is op de landelijke raad van december 2019 om de landelijke ondersteuning op MBL (machtiging bootleiding) stop te zetten en alleen nog door te gaan met CWO. Hiervoor heeft de landelijke raad ingestemd om het project Veilig Varen te verlengen voor drie jaar, 2020-2022.

Het gaat om alle relevante disciplines: Roeien/Buitenboordmotor/(Sloep)Motorvlet/Kielboot en eventuele andere die de RA geeft. Denk ook aan de trainingen motordrijver en slepen (Slepen is inmiddels een special bij CWO Motorvlet niveau III en als losse module te volgen. Deze training is de Scoutingtraining die wij aan CWO ter beschikking hebben gesteld).

Om RA hierin te ondersteunen en waar mogelijk te zoeken naar onderlinge samenwerking, wil ik graag van elke RA een plan hoe zij de komende drie jaar met CWO aan de slag willen gaan. Nu klinkt een plan aanleveren waarschijnlijk alsof er een groot plan geschreven moet worden, maar wat ik vooral wil weten is hoe jullie in de RA aan de slag gaan met CWO en dit kan, wat mij betreft, op een A4tje genoteerd worden.

Als het lukt, zou ik van jou dit plan voor medio juni willen ontvangen. Ik heb wat suggesties hieronder beschreven om je te inspireren het plan op een A4tje te zetten. Mocht je plan nog niet voldoende zijn uitgewerkt of heb je nog veel vragen om iets uit te werken, dan kunnen we er samen via een online meeting over brainstormen. Nodig mij dan vooral uit om mee te denken!

Wat zet je minimaal in je plan:
  • Hoeveel groepen zijn er in de admiraliteit?
  • Hoeveel daarvan doen of willen iets doen met CWO?
  • en hoeveel groepen willen er niet mee aan de slag?
  • Hoeveel en welk niveau instructeurs heb je nu in de RA die je kan inzetten per discipline die binnen de RA aangeboden wordt/ waar groepen behoefte aan hebben?
  • Hoe ver ben je met het watersportpaspoort en wat heb je daar nog voor nodig?
  • Heb je naast instructeurs-kandidaten, genoeg bestuursleden om het CWO systeem op te gaan zetten?
  • Is de samenwerking in jouw RA al optimaal genoeg of is daar eerst nog een slag te slaan met de groepen naar samenwerking toe? En zo ja, wat heb je hier aan ondersteuning nodig?

Wat zou je nog meer in je plan kunnen zetten:

  • Hoeveel instructeurs zijn bereid zich nu op te leiden naar een volgend niveau en welk niveau in welk discipline?
  • Wat heb je nodig om de instructeurs op te leiden? Wees specifiek in je antwoord
  • Beschrijf eens kort voor de komende twee/drie seizoenen, in je plan, wat je aan activiteiten zou willen doen om de instructeurs op te leiden maar ook de groepen te begeleiden?
Mocht je nog vragen hebben n.a.v. deze mail, dan kun je een bericht sturen naar scoutingacademy@scouting.nl

De link naar bootprofielen en NTR
Tot slot nog extra info nav de vorige mail over de bootprofielen en NTR. De link in de mail werkt helaas niet meer. Bij deze een nieuwe link die als het goed is tot 12 juni werkt om de bestanden te downloaden: https://we.tl/t-1WUddYhW5S. Graag ontvang ik jullie feedback voor 12 juni.

Met vriendelijke groet,
Monika van Boheemen
Deze mail is verzonden aan: voorzitters regio, admiraliteiten, NTC en secretariaten regio en admiraliteit.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram