Weer naar buiten, maar nét even anders dan je gewend bent. • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 11, mei 2020
Scoutingspel vanaf 1 juni
Hoera! Met de verdere versoepeling van de maatregelen rond het coronavirus hebben we de factsheet voor richtlijnen op enkele punten aangepast. Per 1 juni kunnen wij als scouts weer een beetje meer richting ons 'oude, vertrouwde' Scoutingspel. Zo kunnen jeugdleden t/m 18 jaar weer binnen spelen, met een max. van 30 leden in het gebouw excl. leiding. Waterscouts kunnen met meer leden in een vlet en onderhoud wordt ook makkelijker. Vrijwilligersbijeenkomsten die noodzakelijk zijn voor de voortgang van de vereniging kunnen ook weer binnen plaatsvinden zonder maximum aantal, maar mét 1,5 meter afstand. Gooi deuren en ramen open voor ventilatie en geniet van deze nieuwe mogelijkheden. Klik op Lees meer! voor de gehele factsheet die vanaf 1 juni geldig is.

Lees meer!
delen op
Zomerkampupdate: in overleg met overheid en jeugdorganisaties
Deze week is door de samenwerkende jeugdorganisaties in goed overleg met de instanties een conceptprotocol opgesteld. Het streven is dat dit op korte termijn in het OMT besproken kan worden, waarna er in de week van 8 juni duidelijkheid gegeven wordt aan de zomerperiode. En dus ook voor de zomerkampen. We realiseren ons dat we hierbij de datum van 1 juni voor het geven van duidelijkheid niet gaan halen, maar de gesprekken zijn in een dusdanig stadium dat we het verstandig vinden ook komende anderhalve week nog af te wachten. We beseffen ons dat de zomerkampen om de hoek staan en de voorbereidingstijd steeds korter wordt. We hopen op je begrip, omdat het nu langer duurt tot er duidelijkheid is voor de zomerkampen. Voorzitters en secretarissen van alle Scoutingorganisaties hebben gistermiddag een uitgebreide e-mail ontvangen.
De fik erin! Of beter van niet?
Het is bijna zomer, en er wordt al gesproken over droogte in Nederland. Het (niet) stoken van vuur is daarmee onlosmakelijk verbonden. Hoe leerzaam en leuk vuur maken of koken op vuur ook is: houd je aan de stookregels van jouw (kamp)beheerder of veiligheidsregio. Je kunt hiervoor ook natuurbrandrisico.nl in de gaten houden. Klik op Lees meer! voor het veiligheidsblad 'Veiligheid bij het stoken van vuur'.
Lees meer!
delen op
Evenementenbadge #ikscoutthuis
Evenementenbadge #ikscoutthuis
De officiele evenementenbadge #ikscoutthuis voor iedereen die thuis, op wat voor manier dan ook, met Scouting bezig is geweest.
Nu voor 2,50
Bestel nu
delen op
 
E-learning: Zorgen om een jeugdlid, en nu?
Augeo heeft samen met vrijwilligersorganisaties, waaronder Scouting Nederland, een online cursus ontwikkeld voor vrijwilligers. De cursus heet: Zorgen over een kind, en nu? De cursus helpt vrijwilligers die wel eens het gevoel hebben dat het thuis niet goed gaat met een kind. Juist nu de opkomsten weer beginnen, na lange tijd verplicht thuis zijn, kunnen kinderen je in vertrouwen vertellen hoe deze periode thuis voor hen was. Of een kind vertoont opvallend gedrag tijdens de opkomst. Wat doe je dan? Wat zou er aan de hand kunnen zijn? En: zie ik het wel goed? De online cursus laat zien op welke signalen je moet letten, wat je zelf kunt doen en bij wie je aan de bel kunt trekken.
Lees meer!
delen op
Vacature rentmeester
Het landelijk servicecentrum zoekt een enthousiaste nieuwe collega! De nieuwe rentmeester draagt zorg voor een optimaal beheer en onderhoud van de verenigingsterreinen en opstallen, en
bewaakt vergunningen en bestemmingsplannen. In nauwe samenwerking met beheerders van de meer dan 20 terreinen zorg je ervoor dat deze terreinen er administratief en fysiek goed bij liggen. Je hebt een achtergrond in de richting van vastgoed en grondbeheer en hebt zin om voor een mooie jeugdvereniging te werken. Dit betreft een betaalde functie.
Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop
NIEUW bij ScoutShop
Scouting Original hoodie in het zwart met contrasterende capuchon(koorden) in de kleur heather grey. De kangoeroezak is uitgerust met een doorvoer voor je oortjes. Verkrijgbaar in de maten XS t/m 5XL.
Nu voor 37,50
Bestel nu
delen op
 
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. WIl je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij houdt Scout-In financieel gezond!
Duo Penningmeesters Scout-In
 
Jij zorgt voor de menskracht van Scout-In!
Duo HRM-ers Scout-In
 
Begroters voor hét waterkamp die scherp aan de wind varen
Duo Penningmeesters Nawaka
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram