Coronaproof draaien in huisstijl en ledenwerving in coronatijd. • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 5, mei 2020
Zomerkamp, ja of nee?
We hadden het graag al geweten: kunnen we dit jaar op zomerkamp? Deze week is door de samenwerkende jeugdorganisaties in goed overleg met de instanties een conceptprotocol opgesteld. Het streven is dat dit op korte termijn in het OMT besproken kan worden, waarna er in de week van 8 juni duidelijkheid gegeven wordt aan de zomerperiode. En dus ook voor de zomerkampen. We realiseren ons dat we hierbij de eerder genoemde datum van 1 juni voor het geven van duidelijkheid niet gaan halen, maar de gesprekken zijn in een dusdanig stadium dat we het verstandig vinden ook komende anderhalve week nog af te wachten. We beseffen ons dat de zomerkampen om de hoek staan en de voorbereidingstijd steeds korter wordt. We hopen op je begrip, omdat het nu langer duurt tot er duidelijkheid is voor de zomerkampen.
Ledenwerving in coronatijd: hoe doe je dat?
Het is lastig als je nog geen opkomsten kunt draaien of misschien niet kunt draaien zoals je gewend bent: ledenwerving. Toch bieden deze tijden ook kansen om juist nieuwe leden aan je groep te binden. Vanuit de overheid en Scouting Nederland is de oproep gedaan om de opkomsten juist nu ook open te stellen voor niet-leden. Zo zorgen we er samen voor dat alle kinderen een geweldige tijd kunnen beleven. En het voordeel is: deze kinderen maken direct op een laagdrempelige manier kennis met de toffe activiteiten die jullie als Scoutinggroep ondernemen. Van meerdere Scoutinggroepen hebben we al gehoord dat zij daar nieuwe leden aan over hebben gehouden.

Dus, gaan jullie weer draaien? Denk er dan aan om je opkomst ook open te stellen voor niet-leden! Uiteraard doe je dit alleen als jouw groep zich hier prettig bij voelt en het qua leidingaantal aan kan. Dan draag je niet alleen een steentje bij aan de samenleving, maar je maakt direct goede reclame voor je eigen groep. En uiteraard laat je dit aan de lokale pers weten. Bijvoorbeeld met dit invulpersbericht
Lees meer!
Coronaproof draaien in huisstijl
Een heel groot deel van de Scoutinggroepen is weer begonnen met hun opkomsten. Gelukkig! Toch zijn de opkomsten nog niet helemaal zoals ze normaal zijn: er komen best nog wat regels bij kijken om je opkomst op een verantwoordelijke manier te organiseren.

Om je te helpen om de regels in één keer duidelijk te maken aan alle leden, heeft Scouting Nederland een pakket gemaakt waarmee je een prachtige posters kunt ontwerpen.. in huisstijl! De set bevat bewegwijzeringsborden, een hygieneposter voor sanitaire ruimten, een set afspraken en een basisdocument om zelf een afsprakenposter samen te stellen. Zo komen jullie goed voor de dag :-)
Lees meer!
Nieuw jasje voor Scouting Magazine
Op vrijdag 15 mei viel hij op de mat: het Scouting Magazine. Misschien was het jullie al opgevallen, maar hij heeft een nieuw jasje gekregen. Na een aantal jaar vonden we het tijd om het magazine een opfrisbeurt te geven. De foto op de voorkant is groter gemaakt en de toch wel wat ouderwetse polaroidblaadjes zijn verdwenen. Daarnaast zijn de fotospreads veranderd en is de gehele opmaak wat moderner geworden.
Vorig jaar deden we ook een lezersonderzoek onder de lezers van het magazine. De resultaten daarvan worden meegenomen in de inhoud van de komende magazines, zodat ze nog beter aansluiten op de wensen van de achterban.
Lees meer!
We helpen graag!
Facebookgroep contactpersonen communicatie
Naast deze nieuwsbrief, is er ook een Facebookgroep voor de contactpersonen communicatie. Inmiddels zitten er al meer dan 900 leden in deze Facebookgroep die dagelijks heel veel tips en ideeën met elkaar delen. Daarnaast is dit een mooie manier voor Team communicatie om snelle nieuwtjes of persverzoeken met alle contactpersonen communicatie te delen.
 
Hulp nodig?
Heb je vragen rondom je functie of worstel je met een lastige communicatiekwestie? Dan is Team communicatie van het landelijk servicecentrum altijd bereikbaar voor jou! We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij uitdagingen die je tegenkomt in je functie.

Daarnaast ontvangen we graag ook alle goede voorbeelden die je met ons of andere CP's wil delen. Je kunt ons bereiken via communicatie@scouting.nl.
 
Alle info voor CP's
 
Deze mail is verstuurd aan alle contactpersonen communicatie van Scouting Nederland. Deze nieuwsbrief verschijnt elke laatste vrijdag van de maand. Aanleveren van content kan via communicatie@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram