Hoe je zomer er ook uit gaat zien, maak plezier! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 11, juni 2020
3 protocollen om met de groepsraad door te nemen.
Natuurlijk betekent op kamp gaan volgens een protocol dat er beperkingen zijn. Deze zomer wordt anders dan iedereen gewend is. Maar er zijn ook heel veel mogelijkheden om nog steeds hele toffe activiteiten neer te zetten voor jeugdleden. Er zijn twee versies van het protocol: de eerste is voor bevers en welpen, die onderling geen afstand van elkaar hoeven te houden. De tweede is voor scouts en explorers, die binnen onderling wel 1,5 meter afstand moeten houden. De zomerkampen worden georganiseerd in kampbubbels. Binnen een kampbubbel kan iedereen – jeugdleden en (bege)leiding - samen spelen, sporten, eten en slapen waarbij het contact met de buitenwereld minimaal is. Het vakantiedagactiviteitenprotocol (goed voor galgje!) geeft je de handvatten om langere dagactiviteiten te organiseren als je een 'gewoon' zomerkamp niet voor elkaar krijgt. Dit kun je ook als aanvulling op een kamp zien of gebruiken als open dag om leden te werven nu de open dagen dit voorjaar vervallen zijn.

Lees meer!
delen op
VANAVOND: Online kampvuur donderdag 11 juni om 19.30 uur
Om je wegwijs te maken en diverse onderwerpen toe te lichten nodigen we je graag vanavond uit voor het online kampvuur op YouTube, donderdag 11 juni om 19.30 uur. Hier heb je ook de mogelijkheid om vragen te stellen in een live chat die tijdens het kampvuur worden beantwoord. Ga naar het YouTube-kanaal van Scouting Nederland om het online kampvuur bij te wonen. Let op: specifieke vragen met betrekking tot plaatselijke richtlijnen kunnen we helaas niet beantwoorden. Scouting Nederland is niet op de hoogte van de richtlijnen in iedere Nederlandse gemeente.
Kijk hier!
delen op
Niet op kamp? Check deze voorbeeldprogramma's voor dagactiviteiten!
We beseffen ons dat je als groep door de korte voorbereidingstijd al hebt of gaat besluiten om geen zomerkamp te organiseren. We willen benadrukken dat je leidingteam(s) en het bestuur in goed overleg een weloverwogen besluit moet maken, het belangrijkst is dat iedereen met een goed gevoel achter de beslissing staat. Als je als groepsraad besluit om niet op zomerkamp te gaan is het goed om andere alternatieven te overwegen, zoals één of meerdere langere dagactiviteiten. Landelijk team Spel heeft in een noodtempo voor elke speltak voorbeeldprogramma's voor dagactiviteiten gemaakt!
Lees meer!
delen op
Bubbelbaas T-shirt bij ScoutShop
Bubbelbaas T-shirt bij ScoutShop
Ga jij op zomerkamp en houd je je aan alle regels? Dan mag jij je tot Bubbelbaas kronen met dit T-shirt. Verkrijgbaar in de maten S t/m 5XL.
Nu voor 12,50
Bestel nu
delen op
 
(On)bezorgd op kamp: AH boodschappen laten bezorgen op je kampterrein
Boodschappen doen voor/tijdens kamp is een tijdrovende klus. En je wilt dit jaar zoveel mogelijk in je kampbubbel blijven. Daarom is de samenwerking met AH Online weer aangeslingerd en kun je tegen nóg gunstigere voorwaarden dan voorgaande jaren je boodschappen online bestellen en laten bezorgen op je kampterrein. Oók handig voor dagactiviteiten!
Lees meer!
delen op
Kampbadge Kampbubbel 2020 (tent)
Kampbadge Kampbubbel 2020 (tent)
Op kamp gaan doe je in 2020 in je bubbel. Hoe toepasselijk is deze kampbadge dan? En gegarandeerd voor je zomerkamp in huis.
Nu voor 2,25
Bestel nu
delen op
 
Speltips: thuisspelers en clubhuisgangers
Voor de thuisspelers zijn we er nog steeds met elkaar en voor elkaar. En bij het clubhuis gaan we ons sportief uitleven in verschillende actieve spellen!

Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij bent de verbindende spin in het web voor de communicatie!
Hoofden Communicatie Scout-In
 
Jij zorgt voor een onvergetelijk Scoutingfeestje!
Hoofden Entertainment Scout-In
 
Jij bent de spin in het web voor het OT!
Secretaris Scout-In
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram